fbpx

Recept: tepache de piña, osvežilna pijača za poletne dni iz ananasa

Foto: envato

Osvežilna pijača tepache de piña je rahlo fermentirana pijača iz svežega ananasa ter rjavega sladkorja.

Tepache de piña

  • Obroki: 5
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • ½ ananasa
  • 1 liter vode
  • 2 rezini ingverja
  • 5 žlic rjavega sladkorja ali trsnega sladkorja
  • 2 cimetovi palčki
  • 2 nageljnovi žbici
  • 1 zvezdasti janež

Navodila

  1. Operite ananas in ga narežite na kocke skupaj s kožo in sredico.
  2. Ananas in vse ostale sestavine dajte v večji kozarec s pokrovom in ga zalijete z vodo.
  3. Vse skupaj dobro premešate in pustite fermentirati od 3 do 5 dni.
  4. Nato mešanico precedite in dobro ohladite. Postrezite s kockami ledu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!