fbpx

Mercedes-Benz razkriva prenovljena GLA in GLB 2024, vključno z AMG vrhuncem

Prefinjen dizajn in izboljšane standardne funkcije definirajo najnovejše luksuzne križance

Mercedes-Benz razkriva prenovljena GLA in GLB
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je razkril osvežena križanca GLA in GLB ter predstavil posodobljene oblikovne elemente in izboljšano standardno opremo.

Mercedes-Benz je pravkar razkril prenovljena križanca 2024 GLA in GLB, ki se ponašata z novimi sprednjimi maskami, žarometi LED in nizom nadgradenj standardne opreme. Oba modela imata osveženo masko, GLB pa se ponaša tudi z robustnejšim sprednjim odbijačem in vizualno zaščito podvozja. Za oba križanca sta na voljo nova 18- in 20-palčna platišča ter elegantna možnostjo nove barve –  Spectral Blue Metallic.

V notranjosti sta 2024 GLA in GLB standardno opremljena z dvojnim 10,25-palčnim zaslonom na armaturni plošči, brezžičnim Apple CarPlay in Android Auto. Volan je obdan z usnjem Nappa, ogrevan volan pa je zdaj prvič na voljo pri obeh modelih AMG Line. Končno!

Foto: Mercedes

GLA220, GLB250 4Matic, GLB 250 in GLB250 4Matic poganja 2,0-litrski štirivaljni motor s turbinskim polnilnikom, ki je povezan z novim blagim hibridnim sistemom. Motor zagotavlja 221 konjskih moči (165 kW) in 258 funt-čevljev (350 Nm) navora. Zaganjalnik-generator z jermenskim pogonom druge generacije zagotavlja začasno povečanje moči 13 KM (10 kW) v posebnih voznih razmerah.

Različice AMG so prejele tudi posodobljene oblikovne elemente, vključno z novimi prednjimi maskami in spremenjenimi žarometi LED ter zadnjimi lučmi. V notranjosti volan AMG Performance zadnje generacije in posodobljena programska oprema MBUX, ki izboljšuje uporabniško izkušnjo.

Pod motornim pokrovom modelov AMG ostaja 2,0-litrski štirivaljni motor s turbinskim polnilnikom, ki proizvede 302 konjskih moči (225 kW) in 295 funt-čevljev (400 Nm) navora. Zaganjalnik-generator druge generacije prav tako zagotavlja 13 KM (10 kW) pospešek v različicah AMG. Mercedes trdi, da lahko AMG GLA35 doseže 60 mph (97 km/h) v ocenjenih 5,1 sekunde, medtem ko AMG GLB35 potrebuje 0,3 sekunde dlje. Oba sta opremljena z AMG-jevim osemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko in štirikolesnim pogonom 4Matic.

Foto: Mercedes Benz
Foto: Mercedes Benz

Osveženi Mercedes-Benz GLA in GLB iz leta 2024 bosta skupaj s sorodnikoma AMG prišla v prodajne salone v ZDA to jesen, podobno tudi v Evropi. Čeprav Mercedes ni razkril začetne cene za te posodobljene modele, bi moralo biti več podrobnosti objavljeno bližje njihovemu datumu lansiranja. GLA in GLB za leto 2023 se trenutno začneta pri  40.095 USD, kar pomeni približno 35.000 €. Seveda govorimo tu o osnovnih modelih in kot znano se za primerno opremljenega Mercedes-benz cena vselej vrti okoli 50.000 evrov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.