fbpx

Nekonvencionalen šarm: Ali je vaš partner omega moški?

Omega moški
Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Pred vami je 8 značilnosti, ki ga delajo posebnega – vseeno mu je, kaj si drugi mislijo o njem! On je omega moški!

Alfa in omega izstopata kot dva osnovna tipa moških. Alfa moški želi izstopati iz množice in biti tisti, na katerega so vsi pozorni. Poskuša biti najmočnejši, najhitrejši, najpametnejši in na splošno najboljši. Ima izjemno razvit tekmovalni duh in če bi si predstavljali trop volkov, bi bil vodja tega tropa.

Za razliko od alfa samcev se omega izogiba tveganjem in konfliktom, imajo podobno samozavest kot alfa samci, vendar jim ni treba biti v središču pozornosti. Zadovoljni so, da niso ljudje, ki bi morali nenehno izstopati, in jim ni treba tekmovati z drugimi, da bi bili najboljši.

Kakšen je omega moški?

1. Introvertiran

Za razliko od alfa samca mu ni treba biti v središču pozornosti in ne poskuša komunicirati z vsemi. Ne potrebuje vse pozornosti, biti v množici pa mu jemlje energijo, namesto tega je moški omega raje sam. Baterije si polni, ko je v svojem elementu, ne med ljudmi, ki dokazujejo, kdo je boljši. Enostavno mu je vseeno.

Omega moški, je tisti, pravi moški. Foto: Jeremy Mcknight / Unsplash

2. Sproščen

Alfa moški je ekstrovertiran, karizmatičen, poskuša izstopati v najboljši luči, omega pa je veliko bolj sproščen in stremi k ravnovesju. Življenju pusti svojo pot, poskuša doseči, kar želi, a se ne obremenjuje.

3. Nežen

V odnosih so po navadi bolj nežni. Lahko so tisti, ki te po težkem dnevu v službi trepljajo po ramenih. Ali pa se bo crkljal z vami na kavču in gledala vaš najljubši film. Ima nežno stran, ki je še posebej privlačna v romantičnem razmerju.

4. Prijazen

Omega moški ni zaposlen s tem, da bi se dokazal, zato je nekoliko bolj osredotočen na druge ljudi. Če potrebujete nekoga, ki vam bo pomagal, svetoval, nekoga za pogovor, vprašajte omega moškega. Pomagal vam ne bo zato, ker želi, da bi ga videli kot junaka, ampak zato, ker je prijazen.

5. Empat

Biti empatičen pomeni, da se oseba lahko poistoveti s tem, kar preživlja nekdo drug. Omega moški ima veliko boljšo sposobnost, da poskuša videti realnost skozi oči drugih ljudi. To ni lastnost, ki jo imajo mnogi.

Alfa moški ima najraje sebe. Foto: Nathan Fertig / Unsplash

6. Rad ima globoke odnose

Omega moški ne bo imel veliko prijateljev. Ker je introvertiran in čas raje preživi sam, verjetno ne bo imel dolgega seznama prijateljev na svojih računih v družabnih omrežjih (če je sploh prisoten v družabnih omrežjih). Rad ima dolge, globoke pogovore. Najraje ima zaupanja vredne prijatelje za vse življenje, za katere ve, da se nanje lahko zanese.

7. Želi delati sam

Moški omega bo imel prijatelje in bližnje znance, vendar rad dela sam. Ne glede na to, ali gre za njegov poklic ali osebno raven, ne mara pripadati skupini. Predvsem pa se rad nečemu posveti.

8. Nima težav z egom

Alfa samec je resnično zaskrbljen, kako ga drugi vidijo. Zato si vedno želijo napihniti ego. To vključuje hvalisanje s svojimi dosežki in vsem, kar je povezano. A to za omega moškega ni pomembno. Še vedno lahko dosežejo toliko kot alfa samec ali celo več, vendar drugi ljudje morda nikoli ne bodo vedeli. Tega ne bodo objavili na družbenih omrežjih, morda ne bodo povedali niti najbližjim prijateljem. Ne potrebuje priznanja ali razvpitosti, da bi napihnil svoj ego.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.