fbpx

Recept: jabolčni kruh za popolna jutra

jabolčni kruh
Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Preprost, sočen, okusen in dišeč kruh. Če zjutraj ne veste, kaj bi zajtrkovali ali nimate časa za zajtrk, je kruh z jabolkom in cimetom prava rešitev.

Rezina sočnega, sladkega kruha ob jutranji kavi vam bo omogočila, da boste v dan vstopili polni energije.

Odlično je to, da lahko ta kruh stoji več dni, ne da bi izgubil sočnost in da ga je zelo enostavno pripraviti. V receptu kot mersko enoto uporabimo skodelico, pri čemer pomislimo na tisto s prostornino dveh decilitrov.

Jabolčni kruh

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

Navodila

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, stranice pekača pa namažemo z maslom. Na dno modela položimo peki papir, da bomo jabolčni kruh lažje odstranili, ko bo pečen.
  2. Jabolka olupimo in narežemo na majhne kocke. V skledi zmešamo koščke jabolk s cimetom, dodamo sesekljane orehe, sladkor in žlico moke.
  3. V drugi posodi zmešamo pecilni prašek, sladkor in preostalo moko, dodamo olje, pinjenec, vanilijevo aromo, jajca. Z mešalnikom mešamo dokler se sestavine ne povežejo v gladko zmes, ki jo bomo dodali jabolkom. Ne odlijemo soka, ki ga izpustijo jabolka.
  4. Dobljeno zmes vlijemo v pekač. Jabolčni kruh pečemo 60 minut. Če je pripravljen, preverimo tako, da ga prebodemo z zobotrebcem. Če je pečen, bo zobotrebec suh.
  5. Pustimo v modelu približno 15 minut, nato pa ga vzamemo ven. Ko se ohladi, ga postrežemo s svojo najljubšo marmelado in kozarcem mleka, čaja ali kave.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.