fbpx

Microsoft Surface Pro 9: najboljši 2-v-1

Foto: Microsoft

Microsoft Surface že leta skuša trgu prodati koncept tablice in prenosnika v eni napravi. Kočno se z naborom novih procesorjev zdi to popolnoma mogoče.

Apple-ovi čipi serije M so bili deležni veliko pozornosti, vendar je Microsoft že leta tiho ponujal naprave Surface 2-in-1, ki temeljijo na ARM. S Surface Pro 9 so dozoreli do te mere, da so integrirani v glavno linijo izdelkov. Pro 9 je na voljo bodisi s procesorjem Intel Core 12. generacije bodisi s procesorjem SQ3 ARM, ki ga je izdelal Qualcomm, pri čemer slednji ponuja integrirano podporo za 5G in integrirano nevronsko procesno enoto. Oba modela imata 13-palčni zaslon na dotik 2880 x 1920 s podporo za frekvenco osveževanja 120 Hz, do 16 GB RAM-a za model ARM in 32 GB za različice Intel, vgrajeno stojalo in združljivost z izbirnimi pokrovi Type Covers.

Foto: Microsoft

Surface Pro se je začel kot prvi v svoji kategoriji – tablični računalnik, ki lahko nadomesti vaš prenosni računalnik in ponuja dotik, črnilo, natančno sledilno ploščico v polni velikosti in produktivno tipkovnico, ki je fino oblikovana in prijetna na dotik. Z leti je bil izpopolnjen, uglašen in izpopolnjen. Danes Surface Pro 9 spet dviguje lestvico.

Zaslon Surface je več kot le steklena plošča. Je platno, dnevnik, beležka, prostor za urejanje in velik kino zaslon. Gre za živahen list slikovnih pik, ki se spremeni v kombinacijo izkušenj, ki vas obveščajo, delajo, zabavajo in povezujejo. Z neverjetno stopnjo kakovosti, zmogljivosti in vsestranskosti je zaslon od roba do roba na Surface Pro 9 osupljiv. S hitrostjo osveževanja do 120 Hz in širokim razponom barv so vizualne zgodbe resnične. Pod zaslonom so HD kamera, zvočniki Omnisonic, usmerjeni mikrofoni in prilagojeni čip G6, ki dvigne črnilo na višjo raven z otipljivimi signali. V kombinaciji z novim Ink Focusom v programu Microsoft OneNote ali novo aplikacijo GoodNotes, ki bo v začetku leta 2023 na voljo v sistemu Windows 11, je digitalno črnilo na zaslonu videti kot pisanje s peresom in papirjem.

Foto: Microsoft

Pod ikonično zunanjostjo je bila Surface Pro vedno pomembna zmogljivost. Surface Pro 9 ponuja izbiro med procesorji – procesor Intel® Core 12. generacije, zgrajen na platformi Intel® Evo™ s Thunderbolt™ 4, ali Microsoft SQ®, ki ga poganja Qualcomm Snapdragon s povezljivostjo 5G. Procesor Microsoft SQ® zagotavlja hitro povezljivost 5G in izjemno dolgo življenjsko dobo baterije – do 19 ur . Poleg tega odklene nove funkcije umetne inteligence, ki jih omogoča povsem nova nevronska procesna enota (NPU), ki spremeni način povezovanja z ljudmi v vašem življenju. Z zmogljivostjo več kot 15 bilijonov izračunov na sekundo NPU v Surface Pro 9 poganja nove izkušnje z učinki Windows Studio.

Cena za vstopni model bo okoli 1.300 evorv.

Dodatne Informacije

microsoft.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.