Mikro stanovanje na Manhattnu, ki po prenovi izpade prostorno

Prostorno mikro stanovanje

Za vrhunsko dizajnirano mikro stanovanje na Manhattnu ne bi nikoli rekli, da meri pičlih 40 kvadratnih metrov, saj na prvi pogled deluje veliko večje, kot je v resnici.

Vsi vemo, da je stanovanje, ki meri 40 kvadratnih metrov majhno. Sploh, če je celotna kvadratura stanovanja porazdeljena v več nadstropij. Stopnišča namreč zavzamejo kar nekaj kvadratnih metrov, ki bi nam drugače prišli še kako prav. Arhitektom pri Spect Harpman Architects je vseeno uspelo, da so hecno mikro stanovanje, ki se nahaja v šestem nadstropju stare zgradbe na Manahattnu, preobrazili v pravo luksuzno prebivališče, ki se ga nikakor ne bi branili.

Prostorno mikro stanovanje
Prostorno mikro stanovanje
Funkcionalna kuhinja in prostorna dnevna soba
Funkcionalna kuhinja in prostorna dnevna soba

Z minimalističnem oblikovanjem, ki do potankosti izkoristi vsak kotiček stanovanja, so oblikovali stanovanje, ki ima vse kar potrebujemo. Odlično opremljeno kuhinjo, udobno dnevno sobo in spalnico z ogromno prostora za oblačila, saj je prostor pod stopniščem, ki vodi na teraso z odličnim razgledom, preoblikovan v prostorno omaro. Tudi stopnišče, ki vodi v spalnico je izkoriščeno, pod njim se namreč skriva funkcionalna kopalnica.

Izkoriščen prostor pod stopniščem
Izkoriščen prostor pod stopniščem
Prostorno mikro stanovanje
Kopalnica
Spalnica
Spalnica
Razgled s terase
Razgled s terase

Z minimalistično belino so dosegli zračnost, z izkoristkom prostora pod stopnišči, izjemno funkcionalnost. V galeriji si poglejmo kako neprepoznavno je stanovanje izgledalo pred prenovo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!