Mini Anniversary Edition: Mini praznuje 60 let

Bil je september leta 1961, ko sta svoje znanje in izkušnje združila Sir Alec Issigonis in John Cooper. Rezultat sta bila Austin Mini Cooper in Morris Mini Cooper.

Da bi počastili častitljivo 60. obletnico nastanka legendarnega Mini-ja in vse dosežke znamke skozi desetletja, so se pri aktualnem podjetju Mini, odločili za posebno jubilejno trivratno različico priljubljenega malčka, ki bo na voljo v le 740 primerkih. Miniji, ki bodo del jubilejnih avtomobilov Mini Anniversary Edition, bodo nosili zeleno ali črno barvo, prav vsi pa bodo imeli pokrove stranskih ogledal, kljuke na vratih in obrobe zadnjih in prednjih žarometov obarvane v belo barvo.

Med drugimi podrobnosti bo posebna edicija prepoznana še po belih črtah na pokrovu motorja, vzdolžni rdeči črti na maski avtomobila in številki 74 na vratih. Številka 74 je poklon preteklim časom, nosil pa jo je klasični Mini Cooper, ko je prvič uspešno debitiral na tekmovalni progi. V notranjosti zasledimo napis Cooper, na voznikovih vratih pa številko omejene serije ( 1 od 740) in posvetilo ″60 years of Mini Cooper- The unexpected underdog″, oziroma 60 let Mini Cooperja- nepričakovanega favorita. Omejeno opremo Mini Anniversary Edition je mogoče naročiti le pri trivratnih modelih Mini Cooper, Mini Cooper S in Mini John Cooper Works.

Dodatne Informacije

mini.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!