fbpx

Villa Sheherezade: luksuzna vila, ki je premamila tudi Ronalda

Foto: edgeretreats.com

Razkošna Villa Sheherezade se bohoti le kratek sprehod iz zgodovinskega jedra Dubrovnika, v njej pa so doslej bivala že številna zveneča imena.

Villa Sheherezade je ena najrazkošnejših namestitev dalmatinske obale in se ponosno dviguje nad Jadranskim morjem. Z vrta in prostorne terase se odpira zavidanja vreden pogled na Dubrovnik in otok Lokrum. Pred kratkim obnovljena vila je obkrožena z nasadi palm, cipres in sredozemskimi dišavnicami, zaradi svoje markantne arhitekture pa je proglašena za zaščiteno arhitekturno dediščino.

V pritličju najdete elegantno opremljen Grand salon ter jedilnico z velikansko starinsko jedilno mizo. V prvo nadstropje, kjer se nahaja pet spalnic, vas popelje razkošno leseno stopnišče. Vse spalnice so elegantno opremljene, vsaka ima tudi zasebno kopalnico z masažno kadjo in kopalniškimi pripomočki prestižne znamke Bulgari.

Da se gostje počutijo domače skrbi osebje Ville Sheherezade, na voljo je tudi zasebni butler. Širši javnosti je vila postala znana leta 2019, ko je v njej dopustoval nogometni zvezdnik Ronaldo. Portugalec je namreč v Dubrovniku preživel velikonočne praznike, za namestitev pa je izbral prav razkošno Sheherezado.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!