fbpx

MINI John Cooper Works GP: najbolj strupen MINI

MINI John Cooper Works GP

Sicer gre le za študijo, a verjetno ni boljše stvari, kot na tak način proslaviti uspešne nastope na reli tekmovanjih v 50. in vse do poznih 60. let. MINI je bil takrat v tem športu zelo uspešen, še posebno na dirkah v Monte Carlu. Uradno se avtomobil imenuje MINI John Cooper Works GP Concept, bolj pa bi mu pristajalo kakšno še bolj strupeno ime.

Podoba konceptnega MINI John Cooper Works GP je vpadljiva kot še nikoli. Črno siva barva, v kombinaciji z rdečo in oranžno deluje divje in našopirjeno, še polj pa ta nastop poudarjajo krilca, zračniki, dodatki iz karbona, ogromnimi koloteki in še bolj izstopajoč zadnji spojler. Notranjost je povsem dirkaška in oskubljena do golega minimuma. V njej najdemo varnostno kletko in dva školjkasta športna sedeža s pettočkovnim varnostnim pasom. Vse potrebne informacije za voznika se projicirajo tudi na vetrobransko steklo. Zavoljo zmanjšanja teže avtomobila odpadejo klasične kljuke vrat, saj so namesto njih na voljo usnjene zanke. Kako močno mašino bi dali v takega MINI-ja si lahko le zamišljamo, in ker je to konceptno vozilo, nam je to tudi dovoljeno. Če bi kdaj prišlo do resnične proizvodnje ne bi bilo to nič slabega, saj resnično deluje fantastično. Ste morda opazili zadnje luči? V slogu tradicije MINI-jev je v njih moč zaslediti britansko zastavo, za kar bi rekli, da je videti še posebno kul.

PREBERITE ŠE: MINI ELECTRIC CONCEPT: OBLIKA OSTAJA, OSTALO PA …

Galerija slik: MINI John Cooper Works GP

Dodatne Informacije

Več informacij:
mini.co

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!