fbpx

10 stvari, ki zastrupljajo naša življenja

Splošno velja, da ljudje delajo z nami tako, kot jim mi dovolimo oziroma jim pustimo. In to je v veliki meri res. In kaj je tisto, česar nikoli ne bi smeli dovoliti? Katerih 10 stvari zastruplja naša življenja?

10 stvari, ki zastrupljajo naša življenja:

Sramotenje zaradi našega videza ali naših življenjskih izbir

Zavedati se moramo, da je treba upoštevati t. i. dress code. Če pa nekdo negativno govori o naših oblačilih, naši postavi, izbiri partnerja, potem nikar ne začnite z izgovori. Niste krivi in nikomur ne dolgujete razlage ali opravičila. Ne pozabite, vtikljivci imajo po navadi precej dolgočasno življenje.

Ne dovolite, da so do vas žaljivi.
Ne dovolite, da so do vas žaljivi.

Prisiljeni ste, da izberete med družinskim življenjem in kariero.

Nikjer ne piše, da ste zaradi dela prisiljeni zapustiti svojo družino ali pa obratno. Zato se nikar ne uklonite pritisku službe ali družine in svoj čas posvetite temu, kar bi zares radi. Janso izražene želje in pametno razporejen čas vam bosta pomagala, da opravite delo in se hkrati posvetite tako družini kot tudi hobijem ali zabavi.

Vse je že odločeno.

Mogoče imata vaša starša res več izkušenj, a to jima še ne daje pravice, da se odločata namesto vas oziroma poskušata vplivati na vaše odločitve. To je vaše življenje. Vi ste tisti, ki boste nosili posledice svojih odločitev.

To je vaše življenje.
To je vaše življenje.

Razmerja, v katerih ste nesrečni.

Nihče ne pravi, da morate takoj prekiniti vezo s partnerjem. A če je vaše življenje brez partnerja lažje in predvsem srečnejše, se morate vprašati, kaj je tisto, kar vaju še sploh veže.

Prisiljen spolni odnos, tudi s partnerjem

Vaše telo pripada samo vam. Pravi partner bo sprejel vaše želje in bo razumel “ne”. V primeru, da se zgodi nasprotno in boste obtoženi sebičnost, imate resen razlog, da premislite o svojem odnosu.

Premislite, zakaj ste nesrečni.
Premislite, zakaj ste nesrečni.

Prevara na prevaro

Ne spreglejte sistematičnih laži svojih sorodnikov, prijateljev ali partnerja. Bodite iskreni in drugi osebi povejte, da veste, da vam laže. Spreminjanje ljudi ni vaša skrb, vi ste lahko le opora. Toda zavedajte se tega, da vam tisti, ki vas resnično ljubijo in spoštujejo, nikoli ne bodo lagali.

Nespoštovanje na delovnem mestu

Na žalost so mnogi ljudje priča nespoštovanju delodajalca ali pa sodelavcev. Če se znajdete v podobnem položaju, se vprašajte, ali res nujno potrebujeto to delo. Ne oklevajte in se borite za svoje pravice in ne bojte se odzvati, če vas ne spoštujejo.

Ne dovolite, da vas ne spoštujejo.
Ne dovolite, da vas ne spoštujejo.

Fizična in čustvena zloraba

Za tiste, ki žalijo ali tepejo, ni opravičila. Vaša varnost je izredno pomembna in nikoli ne smete biti z osebo, ki ogroža vaše telesno ali duševno zdravje. Imate vso pravico, da prekinete z zlorabo in po potrebi osebo prijavite.

Stalni nadzor

Če nekdo nadzoruje vsak vaš korak, bodisi starši, prijatelji ali partner, to nikar ne opravičujte, češ, saj jih samo skrbi. Vsakdo potrebuje osebni prostor in razmerje je nemogoče, če ni vzajemnega zaupanja. Če je takšna situacija prepuščena naključju, se lahko razivije v resnično tiranijo.

Vsakemu pripada osebni prostor.
Vsakemu pripada osebni prostor.

Iskanje “nepopolnosti”

Popolnost je mit. “Idealnega otroka”, “pravega moškega” ali “sanjskega dekleta” ni, čeprav jih imamo skoraj vedno v mislih. To pa nam ne daje pravice, da svoje ljubljene vedno znova opominjamo na to, kaj jim manjka. Ne pustite, da vas prepričajo, da potrebujete spremembo pričeske ali pa nova oblačila. Če je nekdo resnično zaskrbljen za vaše zdravje ali dobro počutje, potem pa le poslušajte njihov nasvet.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.