fbpx

Mlad in brez službe?! Žur z razlogom, ti lahko priskrbi službo!

V Si.mobilu bodo v torek, 25. 11. 2014, gostili zaključno srečanje letošnjega Žura z razlogom. Dogodek bo zaposlitveno obarvan, saj bo namenjen mladim iskalcem zaposlitev in podjetjem, ki so razpisala delovna mesta za mlade v okviru letošnjega razpisa Žura z razlogom. Dogodek se bo v živo predvajal na http://www.orto.si/zurzrazlogom/

Novost letošnjega Žura z razlogomje bila objava razpisa za mlade iskalce prve zaposlitve. ORTO je vzpodbudil 14 podjetij v Sloveniji, da se pridružijo pobudi in odprejo nova delovna mesta za iskalce prvih zaposlitev. Mladi so se lahko prijavili na 18 različnih delovnih mest, razpis pa je bil odprt med 30. 8. in 14. 9. 2014. Skupaj je 14 podjetij prejelo 1.958 prijav.

Podjetje Adriatic Slovenica je iskalo projektanta aplikacij, Atlantic Grupa strokovnega sodelavca za digitalne vsebine, časnik Finance novinarja, Knauf Insulation laboratorijskega tehnika in skrbnika ključnih strank, podjetje Studio Moderna je potrebovalo več svetovalcev v klicnem centru, Mercator prodajalca, PRO PLUS asistenta v trženju, Si.mobil specialista za IP omrežja, Skupina Panvita tehnologa, Sportina Bled poslovnega sekretarja, podjetje SRC razvojnega inženirja, Steklarna Hrastnik tržnega raziskovalca, Zavarovalnica Tilia strokovnega sodelavca za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi, kandidate za delovna mesta logist, tehnolog, razvojni konstrukter in skrbnik ključnih kupcev pa so iskali v Plastiki Skaza.

Namen dogodka bo predstaviti izkušnje podjetij pri zaposlovanju mladih in njihov pogled na zaposlovanje mladih. Iskalci prve zaposlitve pa bodo dobili priložnost, da spoznajo potencialne delodajalce in dobijo odgovore na svoja vprašanja iz prve roke. Dogodka se bodo udeležili tudi tisti mladi, ki so dobili delo v okviru razpisa Žura z razlogom, in pa udeleženci iz letošnje prve sezone Zaposlitvenih klubov , in sicer iz ljubljanskih, mariborskega, zagorskega, murskosoboškega in novomeškega kluba.

O Zaposlitvenih klubih

Projekt Zaposlitvenih klubov za mlade je dolgoročno zasnovan ter je edini nepridobitni in nevladni program, ki problematiko nezaposljivosti mladih rešuje sistematično in učinkovito. Za mlade predstavlja odlično platformo, s pomočjo katere pridobivajo znanja, kompetence, nova poznanstva in neposreden stik s potencialnimi delodajalci. Osnovni cilj zaposlitvenih klubov je enostaven – čim več udeležencem pomagati do dela.

Dodatne Informacije

Več informacij: 
http://www.orto.si/zurzrazlogom/

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!