fbpx

Modni trend gorpcore: 8 ključnih kosov oblačil

Foto: H&M
Zadnjič posodobljeno: :

Združevati kose oblačil, značilne za pohodniške odprave, s tistimi za vsakdanje sprehode, je nov izziv vseh modnih navdušencev, ki si želijo preizkusiti stil gorpcore. Če pohodništvo ni ravno del vašega vsakdana in niste prepričani, katera oblačila sploh vključiti v svoje outfite, naj vas ne skrbi. Pripravili smo vam namreč seznam 8 kosov, najbolj značilnih za gorpcore.

Če načrtujete outfit v stilu gorpcore, potem boste potrebovali kose, ki bi si jih navadno nadeli ob odpravi v naravo. Te potem lahko kombinirate z oblačili, ki jih nosimo ob vsakdanjih opravkih. Sledi 8 ključnih kosov, ki jih obsega modni stil gorpcore.

1. Puffer jakna

Puffer jakne so odlična izbira, ko potrebujete nekaj toplega, vendar lahkega. Poleg tega spadajo med najbolj udobna, koži prijazna oblačila. Če se na modni izlet odpravljate v toplejše kraje, lahko svoj outfit nadgradite s tem, da jakno pustite odpeto in tako pokažete unikaten pulover ali majico, ki ste si jo nadeli pod jakno.

2. Vetrovka

Vetrovka ni več le oblačilo, ki si ga nadenemo, ko pričakujemo slabo vreme. Namesto tega predstavlja pri gorpcoru edega najbolj ključnih kosov. Pri nakupu bodite pozorni predvsem na velikost–  če si vetrovko nameravate obleči nad jopico, je bolje izbrati eno številko večjo kot po navadi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arc’teryx (@arcteryx)

3. Flis

Oblačila iz flisa lahko služijo kot spodnje plasti, ko se odpravljamo v kraje, kjer pričakujemo mraz, lahko pa jih nosimo tudi samostojno. Material je izjemno praktičen: ne le, da je tanek in udoben, ampak vam bo v njem ostalo toplo tudi, če se zmočite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The North Face (@thenorthface)

4. Brezrokavnik

Brezrokavnik je vedno odlična izbira, saj ponuja veliko možnosti za kombiniranje outfita. Hkrati pa nas še dodatno greje in varuje pred slabim vremenom.

Foto: Nemen

5. Cargo hlače

Cargo hlače v kombinaciji s flisom in pohodniškimi škornji izgledajo odlično, hkrati pa, kot je lastnost stila Gorpcore, poskrbijo za vaše udobje in zaščito pred vlago in slabim vremenom.

Foto: Nike / Farfetch

6. Pohodniški škornji

Ne bojte si nadeti pohodniških škornjev, tudi če vaša odprava ne bo vključevala gor in blata. V kombinaciji z ostalimi kosi iz stila gorpcore bodo namreč izgledali odlično, hkrati pa je tak stil obutve stopalom in nogam zelo prijazen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arc’teryx (@arcteryx)

7. Superge

Tudi superge so obutev, ki je nogam zelo prijazna in udobna. Odlično izgledajo tako v kombinaciji s puffer jakno in cargo hlačami, kot tudi s trenirko in puloverjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salomon (@salomon)

8. Nahrbtnik

Tudi, če se ne odpravljate na taborjenje ali na pot v gore, je nahrbtnik vsekakor eden izmed najbolj praktičnih kosov, ki ga lahko izberete, namesto spalne vreče in šotora pa lahko vanj pospravite prenosni računalnik in zvezke. Pri nakupu bodite pozorni na velikost, trpežnost in pa barvo nahrbtnika. Pri tem imejte v mislih, kakšna oblačila nosite najpogosteje.

Foto: H&M

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!