fbpx

Mogoče ni napačnega časa, ampak samo ljudje, ki se ne želijo truditi!

Foto: Devon Divine / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Čas je v teh modernih časih glavni razlog ali izgovor, da se razmerja niti ne začnejo ali končajo. Sčasoma ljudje postanejo duhovi preteklih zgodb.

Besedo čas uporabljamo ves čas in jo kar naprej slišimo. Kaj je pravzaprav dober čas?

Čas je vedno neurejen. Čas je vedno nepopoln. Čas je nedosleden. Ne bo vedno dobro, niti ne bo vedno slabo.

Morda ne obstaja napačen čas, morda samo napačni ljudje.

Morda uporabljamo čas, za izgovor, ko nismo prepričani o svojih občutkih ali ko ne želimo nadaljevati zgodbe z nekom in bi radi naredili neboleč zaključek zgodbe.

In morda uporabljamo čas, ko se bojimo soočiti sami s seboj, s svojimi občutki in pustiti drugo osebo v naše življenje? Ali nekomu dovoliti, da nas vidi, kakšni smo v resnici, tisto, kar smo poskušali skriti pred svetom.

Nekateri ljudje cenijo čas in ne iščejo izgovorov.

Vedno je pravi čas! Sami ustvarjate napačen čas. Foto: Roberto Nickson / Unsplash

Ne čakajo na pravi čas, ampak se prepustijo, ko srečajo osebo, ki jim je všeč. Osebo, zaradi katere spet verjamejo, spet zaupajo in počasi spet ljubijo.

Vedo, da pogoji nikoli ne bodo popolni, da bi nekoga spoznali ali bili v razmerju, ker bo vedno nekaj, kar ne bo popolno, vendar tudi vedo, da vedno obstaja način, da razmerje lahko uspe. Vedno je način, kako najti ravnovesje. Vedno je čas, da se srečamo na pol poti. Za kompromis.

Takšne osebe vam dajo občutek, da je čas nepomemben, ko gre za vas.

Kajti ko vam nekdo reče, da je čas napačen, v resnici pravi, da niste prava oseba zanje, da se ne želijo potruditi. To pomeni, da gre njihova pot v drugo smer, kakor vaša. Obupajo, preden sploh poskusijo.

Mogoče ne obstaja napačen čas, samo napačni ljudje, ki se ne želijo truditi, da bi bil pravi čas.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!