fbpx

Nov viralni make-up trik iz Tik Toka: kako zabrisati podočnjake

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Tehnik in trikov ličenja je ogromno: zdi se, da se vsak dan pojavi nov lepotni nasvet, s pomočjo katerega lahko izboljšamo svoje make-up veščine. In trenutno na socialnih omrežjih vlada trik, pri katerem namesto samo korektorja pod oči nanesemo mešanico korektorja in blusha oz. rdečila. Pozanimali smo se, kako se te tehnike lotiti in ali lahko z njo res izbrišemo podočnjake.

Ogromni, temni podočnjaki so nekaj, s čimer se na žalost srečuje marsikdo, sploh tisti, ki ne prejmejo dovoljšne količine spanca. Vizažisti se ne strinjajo povsem, katera tehnika nanašanja korektorja je tista, ki najbolje zakrije te dokaze utrujenosti, nobenega dvoma pa ni, da se vedno znova pojavljajo novi, prav posebni načini.
Een izmed njih je gotovo lepotni trik, ki trenutno vlada družbenemu omrežju Tik Tok: tehnika, pri kateri si pod oči najprej nanesemo blush oz. rdečilo, nato korektor, na koncu pa ju s čopičem zmešamo skupaj in porazdelimo po predelu pod očmi. Prvi je to vrsto ličenja objavil uporabnik @paintedbyspencer, nato pa so jo- vsak na svoj unikaten način- poskusili še ostali, med drugim make-up navdušenka @makeupbyalissiac.

Podočnjaki so pogosta posledica utrujenosti Foto: Manga Verde / Pexels

Mnogi uporabniki so bili na začetku skeptični, češ da si ne želijo pordelosti pod očmi, vendar pa se je kmalu izkazalo, da lepotni trik res deluje. Rdeča barva namreč izbriše sivkasto barvo podočnjakov, konsistenca blusha pa je dovolj podobna formuli korektorja, da je njuno mešanje povsem enostavno. Paziti morate le, da blush nanesete čim bližje podočnjakom: če ga boste namrec nanesli prenizko, je lahko vaš obraz videti povešeno.
Kako pa izbrati barvo rdečila? Ker ima večina ljudi modro-sive podočnjake, vizažisti predlaga oranžno-rdečkasto rdečilo, ki bo ti barvi nevtraliziralo. Namesto čopiča lahko uporabite tudi gobico, trik pa bo deloval najbolje, če najprej na kožo nanesete puder.

@makeupbyalissiac

Mixing liquid blush with my concealer has changed my life #BeautyHacks #BeautyReview #makeuptutorial

♬ Under Eye Blush – SPENCER

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!