fbpx

Raj za kitsurfarje na izlivu Neretve

Foto: Marcreation /Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Smo že globoko v poletni sezoni in tudi letos raziskujemo lepote jadranske obale, njenih mest in otokov, priljubljenih in manj priljubljenih lokacij ter najlepših plaž in zalivov. Delta reke Neretve je znana predvsem po številnih nasadih mandarin in okusnih lubenicah. V zadnjih letih pa postaja tudi pravo kajtarsko središče. Kajtanje na Hrvaškem je odlična izbira za vse, ki iščete poletno kajt destinacijo v naši neposredni bližini.

Neretva izvira v Bosni in Hercegovini pod Zelengoro in se pri Opuzenu in Pločah izliva v Jadransko morje. Prav tam je reka oblikovala približno 20.000 hektarov veliko površino, ki jo vsako leto obišče vse več turistov.

Danes je delta Neretve zavarovano območje z več kot 300 različnimi vrstami ptic, zaradi česar je druga največja ornitološka zbirka v Evropi. V zadnjih desetih letih je postalo eno najbolj priljubljenih mest za kajtanje na Hrvaškem, imenujejo pa ga tudi “hrvaška Kalifornija” zaradi številnih nasadov mandarin in drugih sredozemskih kultur.

Peščena plaža je v poletnih mesecih priljubljena destinacija domačinov, v zadnjih letih pa je vse bolj priljubljena tudi med turisti. Voda je plitva, zato je priljubljena izbira za številne družine z majhnimi otroki, gost borov gozd, ki se nahaja tik ob plaži, pa je odlična lokacija za kampiranj. Na plaži je tudi beach bar, kjer se lahko osvežite, na voljo pa so tudi odlične gugalnice, v katerih se boste zagotovo želeli ‘zaležati’.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!