fbpx

Musicology Barcaffè Sessions: Robert Glasper Trio

Serija koncertov Musicology Barcaffè Sessions je 30. septembra svojo ljubljansko zgodbo izredno uspešno začela pisati v ljubljanski Cvetličarni s koncertom legendarne britanske acid jazz skupine Incognito. Nadaljujejo 24. novembra, ko bo Robert Glasper, svetovna jazzovska zvezda, pianist in producent, v okviru svoje turneje, na kateri nastopa skupaj s svojim triom in izjemno DJ Sundance, nastopil v Cankarjevem domu.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Cankarjev dom, Ljubljana
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 15,00 €

Po komercialnem uspehu in odličnih kritikah njegovih z grammyji nagrajenih albumov Black Radio in Black Radio 2, se Robert Glasper z albumom Covered vrača k akustičnim jazzovskim koreninam. Album, ki je bil v celoti posnet v živo pred občinstvom v studiu Capitol v Los Angelesu, je ponovno združil Glasperja, basista Vicenta Archerja in bobnarja Damiona Reida. “Pogrešal sem klavir,” preprosto pojasni Glasper, ki se je preteklih pet let med snemanjem in nastopanjem s svojim Experiment bendom, popolnoma posvetil klaviaturam.


Za ljubljansko občinstvo bo Glasper med drugimi izvedel tudi pesmi z albuma Covered, s katerim želi svojim poslušalcem približati lasten jazzovski zvok. Na albumu je v akustični jazzovski maniri priredil pesmi hip-hop in R&B imen, kot so Kendrick Lamar, Musiq Soulchild in John Legend, melodije skupine Radiohead in Joni Mitchel, sodeloval z legendarnim pevcem in aktivistom Harryjem Belafontejem, priredil pa je tudi bonus pesem z albuma Black Radio 2, I do not even care, pri kateri je sodeloval z Macy Gray in Jean Grae.

Dodatne Informacije

Več informacij:
musicology.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!