MUY je origami dežnik z rezervnimi deli, ki ga lahko sami popravite

Dežnik MYU

Dežniki so, čeprav jih ne uporabljamo z največjim veseljem, že dolgo del naših življenj. Prvi dežnik, kakršnega poznamo danes, je bil prodan že davnega leta 1852, zato je definitivno čas za nekaj novega.

Izraelska oblikovalka Liad David meni, da ji bo s svojo inovacijo uspelo navdušiti javnost. Prizadeva si, da bi edinstven dežnik MYU kmalu postal vaš najboljši prijatelj.

MYU je priročen zlasti zaradi tega, ker ga ni težko popraviti. Še več, v vlogi popravljalca se boste lahko preizkusili sami. Na voljo vam bodo nadomestni deli dežnika, kot so vijaki, palice in tkanina.

Liad si želi začeti revolucijo, ki bi končala prevlado izdelkov za enkratno uporabo. MYU je namreč oblikovan tako, da je poškodovane dele mogoče zamenjati brez pretiranega truda. Življenjska doba dežnika, ki bo z lastnikom spletel posebno razmerje, se bo na ta način znatno podaljšala.

Dežnik takšne vrste je gotovo dobrodošel, saj je okolju prijazen, ob tem pa nam tudi pomaga prihraniti nekaj denarja. Za zdaj še ni dostopen širši javnosti, kar pa se utegne kaj kmalu spremeniti.

Galerija – Samopopravljivi dežnik MYU

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!