MWC 2017: Sony Xperia XZ Premium – prvi 4K HDR telefon na svetu

Sony Xperia XZ Premium

Sony je v Barcelono na tamkajšnji mobilni kongres MWC 2017 pripeljal pametni telefon Sony Xperia XZ Premium, ki s svojim edinstvenim videzom precej odstopa od konkurence. Naslednik modela Sony Xperia XZ prinaša vse tisto, kar smo pri predhodniku pogrešali.

Sony Xperia XZ Premium ima 5,5-palčni 4K HDR-zaslon (810 ppi) z zaščitnim steklom Corning Gorilla Glass 5 s podporo prikaza vsebin HDR. Ponaša se z aluminijastim ohišjem, ki je ob stranicah brušen. V debelino je z 7,9 milimetra rahlo tanjši kot Xperia XZ.

PREBERITE ŠE: Sony Bravia 4K OLED – televizija brez zvočnikov

https://youtu.be/wlboZNEP6bs
Poganja ga procesor Qualcomm 835, zavoljo modema Snapdragon X16 LTE pa omogoča hitrost prenosa podatkov do 1 GB, kar je praktično hitrost optičnega kabla. Ima 4 GB sistemskega pomnilnika in 64 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki se lahko s spominsko kartico microSD poveča na 256 GB.

Ponaša se s priključkom USB 3.1, ki omogoča desetkrat hitrejši prenos kot USB 2.0, USB tipa C pa je namenjen polnjenju. Ima tudi t. i. Battery Care, ki telefon napolni do 90 odstotkov, se tam ustavi in do konca baterijo napolni, tik preden se zbudite. S tem podaljša življenjsko dobo bateriji (3230 mAh) za dvakrat. Je tudi prvi telefon, ki je zmožen zajemanja počasnih posnetkov pri 960 sličicah na sekundo. Glavna kamera ima 19 MP, prednja pa 13 MP.

Galerija – pametni telefon Sony Xperia XZ Premium:

Dodatne Informacije

Več informacij:
sonymobile.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!