fbpx

Na Ljubljanskem gradu vas čaka “escape room” Grajski pobeg

Ljubljanski grad turistično ponudbo dopolnjuje z izvirno adrenalinsko pustolovščino z elementi "escape rooma", igro, ki so jo poimenovali Grajski pobeg. Ob reševanju petih ugank bodo obiskovalci odkrivali resnično grajsko in mestno zgodovino ter legende, nekatere skrite prostore Ljubljanskega gradu, pridobili nova znanja, predvsem pa se ob igranju zabavali in morda jim bo celo uspelo rešiti zmaja. Ja, prav tistega zmaja, varuha mesta, ki je po spopadu z vitezom Jurijem izginil v podzemlje …

Gre za izvirno inovacijo s področja igrifikacije v turizmu, ki bo domačim in tujim obiskovalcem predstavila resnično grajsko in mestno zgodovino na povsem drugačen način, z reševanjem raznovrstnih nalog pa bodo odkrivali tudi skrite prostore Ljubljanskega gradu. Domiselna igra Grajski pobeg, ki so jo razvili v sodelovanju s podjetjem Escape Room Enigmarium, se začne in konča v Info centru na Ljubljanskem gradu. Ekipo sestavljajo od dva do štirje igralci, ki morajo najpozneje v eni uri v različnih prostorih znotraj grajskega obzidja s pomočjo igralnega načrta in posebnega medaljona rešiti pet viteških preizkušenj in se prebiti do raziskovalnega tabora, kjer jih čaka najpomembnejša naloga: oživiti zmaja. Uspe lahko le najboljšim.

Boste v igri Grajski pobeg uspešni?
Boste v igri Grajski pobeg uspešni?

Cena vstopnice za igro, ki vključuje tudi grajsko vstopnico, je 10 evrov na osebo, če je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo, pa 12 evrov na osebo. Obiskovalcem je igra na voljo v slovenskem in angleškem jeziku vse dni v letu, in sicer na vsakih deset minut od takrat, ko se grad odpre, pa do dve uri pred njegovim zaprtjem, dokler so na voljo prosta mesta.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljubljanskigrad.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!