fbpx

Naglavni set Varjo združuje resnični in navidezni svet

Naprava izgleda futuristično.

Navdušenje nad navidezno resničnostjo je v zadnjem času nekoliko zamrlo. Razloge za to lahko iščemo predvsem v ločljivosti naprav, ki se ne morejo primerjati s človeškim očesom.

Varjo je naglavni set za mešano resničnost, ki uspešno rešuje to težavo. Proizvajalci namreč obljubljajo, da bo s posnemanjem delovanja očesa prispeval k boljši ločljivosti.

Za to sta zaslužna Sonyjeva 0,7-palčna Full HD MicroOLED-zaslona, ki ponujata gostoto 3000 slikovnih pik na palec in 20-stopinjski vidni kot. Zahvaljujoč tehnologiji sledenja pogledu se bo virtualna slika vselej nahajala pred vašimi očmi.

Naprava izgleda futuristično.
Naprava izgleda futuristično.

Finsko tehnološko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2016, si želi izdelek čim prej lansirati na trg. Pričakovati je, da bo naglavni set brez vključene mešane resničnosti na voljo že letos, medtem ko ga bodo proizvajalci nadgradili v letu 2019.

Na spodnjem posnetku si lahko ogledate, kako je videti svet skozi prototip naprave, ki združuje resnični in virtualni svet.

Dodatne Informacije

Več informacij:
varjo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!