fbpx

Naj kopališče 2016 in naj terme 2016 v Sloveniji so …

Naj kopališče in naj terme 2016

Znani smo zmagovalci akcije Naj kopališče 2016, v kateri so kopalci že 26. izbirali zmagovalce v šestih kategorijah, in sicer med malimi, srednjimi in velikimi termalnimi kopališči, letnimi in naravnimi kopališči ter pokritimi bazenskimi kopališči. Letošnje poletje je postreglo s številnimi sončnimi in toplimi dnevi in ponudniki kopaliških storitev si lahko manejo roke, na svoj račun pa so prišli tudi obiskovalci. Zdaj je napočil čas za revizijo. In katero slovensko naravno kopališče smo izbrali za naj kopališče 2016? Še bolj kot to pa nas zanima, kdo so zmagovalci med pokritimi in termalnimi kopališči, kamor smo se preselili zdaj, ko se je poslovilo poletje. Vse odgovore najdete v nadaljevanju.

Zaključena je akcija Naj kopališče 2016, kjer so obiskovalci kopališč prek radijskih postaj izbirali svoje zmagovalce. V tokratni akciji, že šestindvajseti zapored, je glasovalo kar 33.400 obiskovalcev slovenskih kopališč. Določili so zmagovalce v šestih kategorijah.

PREBERITE ŠE: Neverjetni hoteli, ki te bodo popolnoma obnoreli


Med naravnimi kopališči je naj kopališče 2016 postal Simonom zaliv, ki mu sledita Debeli rtič in Talaso Strunjan. Naziv naj kopališča 2016 med letnimi kopališči je pripadel letnemu kopališču Celje, ki mu sledita Laguna Mestna plaža Ljubljana in Mariborski otok. Med pokritimi kopališči se je s prvim mestom ovenčalo Vodno mesto Atlantis v Ljubljani, drugo in tretje mesto pa sta šli v roke Aquaparka Žusterna oziroma Vodnega parka Bohinj. Med malimi termalnimi kopališči so lanski uspeh ponovile Terme Paradiso, ki mu sledita Zdravilišče Radenci in Terme Snovik.

Pravljične terme Snovik.
Pravljične terme Snovik

V kategoriji njihovih večjih bratov, to je med srednje velikimi termalnimi kopališči, so kopalci na tron spet postavili Bioterme Mala Nedelja, na drugo in tretje mesto pa postavili Termalni center Thermana park Laško in Terme Banovci. Naziv naj kopališče 2016 med velikimi termalnimi kopališči je šlo v roke Termalne riviere Terme Čatež, ‘prva spremljevalka’ so Terme 3000 in druga Terme Olimia.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.