Najbolj ikonične filmske ure vseh časov

ROLEX SUBMARINER 6538

Podjetja se v želji po povečanju prodaje svojih izdelkov vse bolj zatekajo k razmeroma novim oblikam oglaševanja, kot je denimo t. i. umeščanje izdelkov. Prav zato je ob ogledu marsikaterega filma moč opaziti simbole številnih blagovnih znamk.

Na enak način razmišljajo tudi izdelovalci ur. V zameno za plačilo se njihovi izdelki pojavijo na zapestju filmskih junakov. Takšna vrsta oglaševanje mnoge spodbudi k nakupu. To ni nič nenavadnega, saj je na primer težko najti moškega, ki si ne bi želel vsaj delno postati James Bond.

Kljub temu pa vse naprave ne vzbudijo enake količine pozornosti. Zato smo za vas pripravili seznam desetih ur, ki so s svojo pojavnostjo navdušile gledalce. Med njimi so se znašle ure, ki smo jih lahko opazili v najrazličnejših filmih – od dram do znanstvene fantastike.

SEIKO GIUGIARO 7A28-7000 – Osmi potnik 2 (Aliens, 1986)

SEIKO GIUGIARO 7A28-7000
SEIKO GIUGIARO 7A28-7000

Na zapestju Ellen Ripley, ki jo je v filmu upodobila Sigourney Weaver, gledalci lahko opazijo uro, ki jo je Seiko izdelal v sodelovanju z oblikovalcem avtomobilov Giorgettom Giugiarom.

ROLEX DATEJUST – Ameriški psiho (American Psycho, 2000)

ROLEX DATEJUST
ROLEX DATEJUST

Christian Bale se je z vlogo Patricka Batemana v filmu Ameriški psiho izstrelil med zvezde. Zanimivo je, da je Rolex ustvarjalcem filma postavil pogoj, da junak njihove ure ne sme nositi med grozotnimi scenami.

SEIKO 6105 – Apokalipsa zdaj (Apocalypse Now, 1979)

SEIKO 6105
SEIKO 6105

Ura, ki jo je v filmu nosil Captain Willard, je bila zaradi svojega stila in trpežnosti med vietnamsko vojno zelo priljubljena med ameriškimi vojaki.

OMEGA SPEEDMASTER PROFESSIONAL – Apollo 13 (Apollo 13, 1995)

OMEGA SPEEDMASTER PROFESSIONAL
OMEGA SPEEDMASTER PROFESSIONAL

Ura se je v filmu znašla zato, ker so jo tudi v resnici na krovu nosili člani posadke Apolla 13. Prav tako je bila ključna za razvoj zgodbe, več podrobnosti pa vam ne smemo razkriti.

CASIO CA53W TWINCEPT DATABANK – Nazaj v prihodnost (Back to the future, 1985)

CASIO CA53W TWINCEPT DATABANK
CASIO CA53W TWINCEPT DATABANK

Digitalna ura se je znašla na zapestju Martyja McFlyja, preden se je ta odpravil na časovno potovanje. Nostalgiki jo lahko dobite po zelo nizki ceni.

JAEGER-LECOULTRE REVERSO GRANDE TAILLE – Batman: Na začetku (Batman Begins, 2005)

JAEGER-LECOULTRE REVERSO GRANDE TAILLE
JAEGER-LECOULTRE REVERSO GRANDE TAILLE

Glavni junak Bruce Wayne v filmu Batman: Na začetku prisega na prestižno uro podjetja Jaeger-LeCoultre. Ta se odlično prilega njegovim neverjetnim sposobnostim.

JAEGER-LECOULTRE MASTER ULTRA THIN PERPETUAL – Doctor Strange (Doctor Strange, 2016)

JAEGER-LECOULTRE MASTER ULTRA THIN PERPETUAL
JAEGER-LECOULTRE MASTER ULTRA THIN PERPETUAL

Benedict Cumberbatch v filmu upodablja čarovnika s posebno sposobnostjo, saj lahko upravlja čas. Elegantna izbira se zato odlično poda njegovemu liku.

ROLEX SUBMARINER 6538 – Dr. No (Dr. No, 1962)

ROLEX SUBMARINER 6538
ROLEX SUBMARINER 6538

V vsakem od filmov o Jamesu Bondu je mogoče opaziti nekaj zapestnega okrasja. V prvem filmu, v katerem je karizmatičnega agenta upodobil Sean Connery, blesti slavni Rolexov Submariner 6538.

SEIKO M516 VOICE NOTE – Izganjalci duhov (Ghostbusters, 1984)

SEIKO M516 VOICE NOTE
SEIKO M516 VOICE NOTE

Ura, ki jo v filmu nosijo glavni liki, se ne uvršča med najbolj čudovite. Pri ustvarjanju znanstvenofantastične komedije je bila uporabljena zaradi tega, ker je zmožna snemati zvok.

HAMILTON KHAKI PILOT DAY DATE – Medzvezdje (Interstellar, 2014)

HAMILTON KHAKI PILOT DAY DATE
HAMILTON KHAKI PILOT DAY DATE

Matthew McCounaghey je v znanstvenofantastični pustolovščini upodobil Cooperja. Del njegove oprave je tudi Hamiltonova ura, ki je oblikovana preprosto in zato kot nalašč za vsakdanjo rabo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Oskarji 2021: to so nominacije za oskarje