fbpx

Najbolj nore teorije zarote, ki jim ljudje verjamejo!

Teorije zarote o koronavirusu so v teh dneh na internetu dobesedno eksplodirale - naj bo to tehnologija 5G, virus, ustvarjen v skrivnostnem laboratoriju, Bill Gates, ki je domnevno sam ustvaril virus … Alternativnih resnic torej ne manjka! Kaj je res? Kdo ve! V luči tega dogajanja smo za vas poiskali najbolj “odštekane” teorije zarote vseh časov, ki jim nekateri ljudje brez kančka dvoma verjamejo!

Ljudje kuščarji. Iluminati in Novi svetovni red. Rihanna je hudič. 11. september in John F. Kennedy. Vse te teorije zarote gotovo že poznate, zato vas z njimi ne bomo ‘utrujali’. Poiskali smo tiste najbolj ‘odštekane’, najbolj nenavadne teorije zarote, ki jih je uspel ‘naumiti’ prav internet. Nič, kar vidite na televiziji, na nočnem nebu, kar ste se učili v šoli ali pa ste slišali na radiu, ni tako, kot je videti.

Beatli niso nikoli obstajali.

Nekateri ljudje verjamejo, da Beatli niso nikoli obstajali. Namesto Beatlov naj bi tako na koncertih gledali zasedbe skoraj popolnoma enakih igralcev. Osredotočili so se na razlike v videzu t. i. Beatlov: predvsem so bili pozorni na različne oblike, velikosti in stile njihovih obrvi v različnih obdobjih.

Bivši ameriški predsednik Barack Obama lahko nadzoruje vreme.

Predsednik Obama je bil ‘obtožen’ namernega manipuliranja z vremenom, saj naj bi tako pozornost s škandalov Bele hiše preusmeril drugam.

Obama odloča ali sije sonce ali pada dež!
Obama odloča ali sije sonce ali pada dež!

Zemlja je ravna.

The Flat Earth Society je na začetku 19. stoletja ustanovil angleški izumitelj Samuel Birley Rowbotham. Zetetic Astronomy, kot družba imenuje sebe, se je morala skozi leta izogibati različnim grožnjam – misijam na Luno, satelitom, fotografijam (okrogle) Zemlje iz vesolja in še bi lahko naštevali.

Sadam Hussein naj bi imel v lasti Zvezdna vrata.

Obstaja teorija, da se je Zalivska vojna začela zato, da bi zaprli Zvezdna vrata, ki naj bi jih imel v lasti Sadam Husein. S tem naj bi preprečili vzpon Novega svetovnega reda ter preprečili invazijo Nezemljanov.

Je Saddam Hussein imel v lasti tudi Zvezdna vrata?
Je Sadam Husein imel v lasti tudi Zvezdna vrata?

Hitler je še vedno živ.

Da je Hitler živ in se skriva nekje v Južni Ameriki, se govori že od leta 1970. Nekatere teorije govorijo, da je 131-letni Hitler odgovoren za različne svetovne katastrofe, vključno z 11. septembrom in razlitjem nafte leta 2010. Morda ima veze celo s Covid-19? Drugi so mnenja, da je umrl leta 1984 v Braziliji.

Luna ne obstaja.

Luna ne obstaja. Gre za hologram, ki ga vsako noč na naše nebo projicira neznana oseba.

Jay Z je vampir, ki lahko potuje v času.

Obstajajo teorije, da je Jay Z pripadnik Iluminatov. Zaradi fotografije, ki je nastala 1939 in se je na internetu pojavila leta 2016, pa je bil ‘obtožen’ še potovanja v času. Oh, in seveda, je tudi vampir. Ta posnetek namiguje, da se nekateri zvezdniki ne starajo zato, ker so neumrljivi vampirji.

Je to Jay Z?
Je to Jay Z?

Časovna kocka: štirje dnevi v enem

Na tej spletni strani si lahko preberete koncept o časovni kocki, kjer teoretik močno, močno verjame, da se ste v enem dnevu preživeli pravzaprav 4 dni. In očitno navaja, da smo preneumni, da bi to sploh razumeli.

Dinozavri so pomagali graditi piramide.

Pastor Vince Fenech je za časnik MaltaToday leta 2009 dejal: “Dinocerosi so resnični. O njih se govori v Knjigi o Jobu. Pomagali so graditi piramide …” Fenech je bil sicer direktor napredne katoliške akademije na Malti, dokler je leta 2012 niso zaprli. Zaradi njegove strasti do znanstvene fantastike namreč ni dobil študentov.

Res živimo v Matrici?
Res živimo v Matrici?

Živimo v Matrici in milijarderji nas bodo rešili.

Mnogi ljudje v Silicijevi dolini so obsedeni z idejo, da živimo v Matrici, nekateri izmed njih pa so to obsedenost pripeljali še dlje: dva tehnološka milijarderja naj bi na skrivnostno misijo poslala znanstvenike, ki nas bodo iz Matrice rešili.

Michaela Jacksona je umorila iranska vlada.

Na dan, ko je umrl kralj popa, so Twitter preplavili izrazi sožalja in s prvega mesta najbolj tvitanih vsebin vrgli #IranElection. Nekateri verjamejo, da je to preprečilo iranskim protestnikom, da bi organizirali protest proti predsedniku Mahmudu Ahmadinedžadu in njegovi manipulaciji z nedavnimi volitvami, saj je smrt Michaela Jacksona uničila ta trenutek. In kdo je zanjo odgovoren? Ahmadinedžad, seveda. In če smo že pri Michaelu Jacksonu … Obstaja tudi teorija, da je bil kot najstnik kemično kastriran. To naj bi se pozneje odrazilo v ekstremni višini njegovega glasu in nenavadnem vedenju v dobi odraslosti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!