Najbolj pričakovani koncerti 2020 (Slovenija in okolica): gorelo bo!

Kateri so najbolj pričakovani koncerti v letu 2020 (Slovenija in okolica)? Predstavljamo vam nekaj koncertov, ki jih ne gre zamuditi.

Leto 2020 bo tudi glasbeno zelo pestro. Na evropsko turnejo naj bi se podal celo The Boss, Bruce Springsteen, a točnih datumov oziroma podatkov o tem še ni. Kdo nas bo torej v prihodnjem letu z gotovostjo razveseljeval?

Najbolj pričakovani koncerti 2020 (Slovenija in okolica)

Maluma


V Sloveniji se bo ustavil kolumbijski superzvezdnik Maluma! S svojimi rosnimi 25 leti velja za enega izmed vodilnih glasbenikov latino glasbe. Obiskovalce čaka pravi latino spektakel, kjer bodo glasno odmevale tudi največje uspešnice: Chantaje, Sin Contrato, Qué Pena in številne druge.
1. marca ob 20.00 / Ljubljana / Stožice

Andrea Bocelli


Slavni italijanski tenorist Andrea Bocelli bo po štirih letih spet nastopil pred slovenskim občinstvom, gostila pa ga bo Ljubljana. Na koncertu bo predstavil zadnji album Si, na katerem najdemo duete z Edom Sheeranom, Duo Lipo, Joshem Grobanom, Aido Ğärifullino in tudi čustven duet s sinom Matteom.
7. marca ob 20.00 / Ljubljana / Stožice

Metronomy


Ljubljana bo marca 2020 gostila zasedbo Metronomy, elektro pop heroje, ki so med najbolj cenjenimi sodobnimi britanskimi zasedbami. Ob obisku bodo predstavili svoj najnovejši kritiško hvaljeni album Metronomy Forever, ob katerem mediji, kot so NME, DIY Mag in The Line of Best Fit, navdušeno vzklikajo: “Metronomy za vedno!”
27. marca ob 20.00 / Ljubljana / Kino Šiška

Tindersticks


Vrhunski Tinderstick, ki bodo kmalu odkljukali že tri dekade delovanja, se vračajo v Slovenijo. Svoj sloves izjemnega koncertnega benda so na naših tleh potrdili že štirikrat, nazadnje leta 2016 ob predstavitvi albuma The Waiting Room. Maja 2020 prihajajo z novo, že 11. ploščo, ki je izšla 15. novembra.
7. maja ob 20.00 / Ljubljana / Kino Šiška

Rammstein


Ni treba izgubljati besed, da se nemški progresivni industrialci uvrščajo med najboljše glasbene skupine na svetu, in to so z zadnjim, sedmim albumom Rammstein znova dokazali. Z njim so se podali tudi na prvo stadionsko turnejo po Evropi, ki pa je bila bliskovito razprodana. Zato v letu 2020 tečejo drugi krog in dajejo priložnost vsem oboževalcem, ki so jih zamudili!
25. maja ob 19.00 / Avstrija / stadion Wörthersee, Celovec

Céline Dion


Ena izmed največjih glasbenih pop div, ki se nam je v spomin vtisnila z naslovno skladbo iz filma Titanik, bo v sklopu turneje za novi album Courage nastopila pri naših južnih sosedih. Dobitnica petih grammyjev in dveh oskarjev se z novim albumom poklanja leta 2016 preminulemu možu in menedžerju Renéju Angelilu.
5. junija ob 19.30 / Hrvaška / Arena Zagreb

Judas Priest


Pionirji heavy metal glasbe Judas Priest se po 29 letih znova vračajo v Ljubljano. Da njihova energija in vpliv ostajata nedotaknjena, pa dokazuje dejstvo, da je bil njihov lanski album Firepower na lestvicah uvrščen najvišje od vseh njihovih plošč.
14. julij ob 20.00 / Ljubljana / Stožice

Zucchero


Novembra 2020 se po dobrih štirih letih v Slovenijo vrača tudi blues zvezdnik Zucchero. Predstavil bo novi album D.O.C., ki ga je izdal pred kratkim. Tako doma kot po svetu priznavajo, da ima izjemen občutek, odrsko prezenco in potrebne izkušnje, s katerimi nam posreduje svojo strastno, s čustvi nabito glasbo.
3. novembra ob 20.00 / Ljubljana / Stožice

Drugi koncerti 2020, ki jih ne spreglejte

Liam Gallagher, 18. februarja 2020, Gasometer, Dunaj, Avstrija
Halsey, 29. februarja 2020, Zenith, München, Nemčija
Santana, 20. marca 2020, Stadthalle, Dunaj, Avstrija
Pet Shop Boys, 12. maja 2020, Gasometer, Dunaj, Avstrija
Harry Styles, 30. maja 2020, Stadthalle, Dunaj, Avstrija
Nick Cave, 1. junija 2020, Stadthalle, Dunaj, Avstrija
Lana Del Rey, 9. junija 2020, Arena, Verona, Italija
Billie Eilish 17. julija 2020, Area Expo, Milano, Italija
Simply Red, 10. novembra 2020, Stadthalle, Dunaj, Avstrija

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Štream: serija interaktivnih spletnih prenosov koncertov iz Kina Šiška