Najbolj pričakovani pametni telefoni, ki bodo izšli v letu 2018

Ali menite, da potrebujete nov telefon? Odločitev o nakupu telefona zna biti še kako težka. Nanjo namreč vpliva vrsta dejavnikov. Da boste za iskanje informacij porabili kar se da malo časa, vam v nadaljevanju povemo, kateri telefoni, ki bodo izšli v letošnjem letu, so vredni svojega denarja. To so najbolj pričakovani pametni telefoni 2018.

Do konca koledarskega leta bo izšlo še veliko novih odličnih pametnih telefonov. Morda se nad katerim izmed teh tako navdušite, da boste pri starem telefonu vztrajali še nekaj mesecev in šele nato kupili svojo sanjsko napravo. Kateri so najbolj pričakovani pametni telefoni 2018?

Apple iPhone 2018 (predviden izid september 2018)

Letnica 2018 ne predstavlja pravega imena novega iPhona. Apple tega namreč še ni razkril. Kljub temu so se že pojavile govorice o novih modelih, ki naj bi izšli letos septembra. Nihče še ne ve, ali bo šlo za izboljšano različico iPhone X ali mogoče za kaj povsem novega. V vsakem primeru pričakujte, da bo novi telefon nudil procesor A12, bolj vzdržljivo baterijo, hitrejše polnjenje in operacijski sistem iOS 12.
apple.com

V čem bo novi iPhone prekašal iPhone X?
V čem bo novi iPhone prekašal iPhone X?

Apple iPhone SE 2 (predviden izid marec 2018)

iPhone SE je znan kot manjša in cenejša različica iPhona. iPhone SE 2 pa je sodeč po govoricah narejen v nasprotju s to trditvijo. V bistvu naj bi se imenoval iPhone X SE, imel pa naj bi večji 6-palčni zaslon. Cena bo verjetno še vedno nekoliko nižja kot za iPhone X. Prav tako naj ne bi vseboval funkcije 3D Touch.
apple.com

IPhone SE je poznan kot iPhoneov 'mlajši brat'.
IPhone SE je poznan kot iPhoneov ‘mlajši brat’.

Google Pixel 3 (predviden izid oktober 2018)

4. oktobra 2018 pričakujemo predstavitev treh novih telefonov Google Pixel. Ti bi lahko predstavljali konkurenco tudi iPhonu X. Vsebovali bodo 10-nanometrski procesor Snapdragon 845  in zaslon OLED  z razmerjem 18 : 9.
store.google.com

Google Pixel 2 bo kmalu dobil svojega naslednika.
Google Pixel 2 bo kmalu dobil svojega naslednika.

Huawei P20 (P11) (predviden izid marca 2018)

P20 bo predstavljen na dogodku v Parizu 27. marca letos. Pričakujemo lahko, da bo presegel svojega predhodnika – Huawei P10. Najverjetneje bo vseboval čip Kirin 970, ki že poganja model Mate 10. Mnogi menijo, da bo po zgledu sestrskega podjetja Honor opustil 3,5-milimetrski priključek za slušalke.
huaweislovenija.si

Huawei P10 bo kmalu dobil svojega naslednika.
Huawei P10 bo kmalu dobil svojega naslednika.

LG G7 (predviden izid junija 2018)

Nekateri so pričakovali, da bo LG G7 predstavljen že na CES 2018. Pri podjetju so pojasnili, da se je razvoj novega telefona nekoliko zavlekel. LG G7, ki bo morda poimenovan Icon, bo eden izmed prvih telefonov s Qualcommovim  procesorjem Snapdragon 845. Pričakuje se tudi, da bo imel zaslon OLED FullVision v razmerju 18 : 9 in senzor za prstne odtise pod steklom.
lgmobile.si

Ste bili navdušeni nad LG G6? Potem bo LG G7 prava izbira za vas.
Ste bili navdušeni nad LG G6? Potem bo LG G7 prava izbira za vas.

Nokia 9  (predviden izid februarja 2018)

Nokia bo svoj novi pametni telefon morda naznanila že na MWC 2018, ki bo potekal 25. februarja. V primerjavi z Nokio 8 naj bi imel večji 5,7-palčni zaslon in 2 GB RAM-a več.
Temu dodamo še kamero z dvema lečama z ločljivostjo 13 MP. Kaže, da bi z novim pametnim telefonom Nokia lahko končno zadela v polno.
nokia.com

Ali se lahko Nokia vrne na zmagovite tirnice?
Ali se lahko Nokia vrne na zmagovite tirnice?

OnePlus 6 (predviden izid junija 2018)

OnePlus je v zadnjem času postal znan kot ‘rak rana’ vodilnih podjetij v panogi. V letošnjem letu namerava lansirati novi telefon OnePlus 6, ki bo navdušil s svojo zmogljivostjo in relativno nizko ceno. Podjetje namerava izzvati Apple in razviti svojo različico funkcije obraznega prepoznavanja. Tudi ta telefon bo imel procesor Snapdragon 845.
oneplus.net

OnePlus se želi po robu postaviti Appleu.
OnePlus se želi po robu postaviti Appleu.

Samsung Galaxy S9 & Galaxy S9+  (predviden izid februarja 2018)

Zagotovo se najde kdo, ki že nestrpno čaka na to, da bo lahko kupil novi Galaxy S9 ali Galaxy S9+. Samsung bo telefona naznanil 25. februarja, naročili pa jih bomo lahko v marcu.
Imela bosta enega izmed procesorjev 10 nm Snapdragon 845 ali 8 nm Exynos 9810. Fotografije bomo ustvarjali s kamero z dvema lečama. Možno je, da bo na bralno-pisalnem pomnilniku več kot 4 GB prostora.


Samsung Galaxy Note 9 (predviden izid avgusta 2018)

Novi Note bo ponudil nekatere funkcije, ki jih Galaxy S9 ni. Takšna je denimo bralnik prstnih odtisov pod steklom. Samsung naj bi eksperimentiral s sprednjim delom telefona, ki je v celoti izdelan iz stekla in v katerega so že vgrajeni senzorji in kamera.
samsung.com

Galaxy Note 9 bo nasledil svojega predhodnika Galaxy Note 8.
Galaxy Note 9 bo nasledil svojega predhodnika Galaxy Note 8.

Sony Xperia XZ1 Premium/Sony Xperia XZ Pro  (predviden izid februarja 2018)

Sony naj bi razkril svoj novi telefon na prihajajočem MWC 2018. O njegovem imenu še ne moremo biti prepričani. Najverjetneje nas bo navdušil s 5,7-palčnim zaslonom od roba do roba v razmerju 18 : 9 in ločljivostjo 4K. Kritiki ugibajo, ali bo imel procesor Snapdragon 835 ali 845, 4 ali 6 GB RAM-a in 64 ali 128GB prostora za shranjevanje.
sonymobile.com

Tudi Sony želi najti svoj prostor pod soncem.
Tudi Sony želi najti svoj prostor pod soncem.

Dodatne Informacije

Urednišvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadar koli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!