Najbolj vroči trendi za interier 2020: leto ekscesa in narave

Kako bomo v letu 2020 opremili dom? Predstavljamo vam 3 najbolj vroče trende za interier 2020.

Prebiranje in iskanje smernic v notranjem oblikovanju je lahko zamudno, v kopici ponujenih informacij pa se pogosto izgubimo. In če smo popolnoma iskreni, večinoma iščemo takšne smernice, ki bodo le podaljšek tega, kar že imamo v svojih interierjih. Da bi v letu 2020 lažje našli tisto, kar bo dopolnilo vaš dom, vam predstavljamo tri največje smernice za opremljanje doma. Z njimi lahko prostor v celoti zapolnimo ali pa samo čudovito dopolnimo.

Najbolj vroči trendi za interier 2020

Maksimalizem: več je več

Maksimalizem: več je več (Brabbu na insplosion.com)
Maksimalizem: več je več (Brabbu na insplosion.com)

V zadnjih letih smo bili v notranjem oblikovanju priča predvsem minimalizmu, leto 2020 pa bo pričaralo ustvarjalne, drzne in zabavne interierje. Ti bodo sijali v razigranih barvah, obogateni bodo z mešanjem vzorcev, materialov in oblik, vse to pa bodo dopolnjevali vpadljivi dizajnerski kosi. Maksimalizmu se bomo približali tudi z uporabo žameta (ta bo v letu 2020 še vedno zelo moden), ki bo prostoru dodal razkošje.

Pozdravljeni, biofili!

Pozdravljeni, biofili! (Betapet na etsy.com)
Pozdravljeni, biofili! (Betapet na etsy.com)

Znanstveno dokazano je, da se ljudje v družbi rastlin, v družbi narave, počutimo bolje. In skrajni čas je, da naravo prenesemo med štiri stene. Biofilija v notranjem oblikovanju se namreč nadaljuje in je vse bolj priljubljena. Dosežete jo z uporabo naravnih materialov, kot sta les in kamen, in pa seveda s skandinavskim dizajnom. Ne smejo manjkati notranji vrtički, postavljeni navpično ali obešeni, ki bodo v prostor vnesli sproščenost in mir. Primerne pa so tudi tapete z motivi iz narave.

Okroglo, ki te ljubim okroglo

Okroglo, ki te ljubim okroglo (CB2)
Okroglo, ki te ljubim okroglo (CB2)

Okrogle oblike in mehki, zaokroženi robovi bodo v letu 2020 nadomestili ravne linije, ki smo jih bili vajeni zadnja leta. Pa brez skrbi, to nikakor ne pomeni, da morate v celoti zamenjati svoj interijer. Okrogle oblike se odlično kombinirajo z ravnimi linijami. Tako lahko ob “strogo” ravnem kavču uporabite okroglo klubsko mizico, in nasprotno, na steno lahko obesite okroglo ogledalo, ob ravno mizo pristavite okrogle stole … Možnosti je nešteto!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pet najpogostejših napak pri opremljanju interierja, zaradi katerih je vaš življenjski prostor videti manjši