Najboljše aplikacije 2019, ki se jih splača preizkusiti!

To so najboljše aplikacije 2019, ki bodo spremenile način, kako uporabljate svojo pametno napravo.

Obisk digitalne trgovine za mobilne aplikacije je lahko prav zanimiv. Seveda pametni telefon deluje povsem normalno tudi brez dodatnih aplikacij, a na ta način bi lahko spregledali kopico zanimivih aplikacij, ki jih trgovina ponuja. Bistvo pametne naprave je to, da nam poenostavi določene opravke in da se prilagaja našemu načinu uporabe. Brez dodatnih aplikacij pa to ne bi šlo. Čas je, da pregledate svojo zbirko aplikacij, ki jih ne uporabljate več, in jih zamenjate s takimi, ki bodo zagotovo pritegnile več vaše pozornosti.

To so najboljše aplikacije 2019, ki se jih splača preizkusiti

Before Launcher

Pametni telefoni so vedno bolj polni različnih funkcij in aplikacij, ki nas premamijo takoj, ko odklenemo napravo. Hitro se zavemo, da smo na telefonu ždeli več časa, kot smo si prvotno želeli. Aplikacija Before Launcher močno poenostavi videz uporabniškega vmesnika, zaradi česar je ta manj mamljiv in nam pusti, da se osredotočimo le na najnujnejše. Filtriramo lahko tudi zoprna obvestila, ki bi preusmerila našo pozornost.

Pixaloop

Aplikacija, s katero fotografija oživi. Verjetno ste oglas zanjo že zasledili, pa je še niste preizkusili. S skrbno izbranim mestom podrsa začrtamo smer animacije, aplikacija pa poskrbi, da se vzorci in stvari na fotografiji smiselno premikajo.

Flow by Moleskine

Aplikacije Flow by Moleskine, namenjena ustvarjanju skic in risb
Aplikacija Flow by Moleskine, namenjena ustvarjanju skic in risb

Izjemno zabavna aplikacija za uporabnike, ki se jim čez dan utrne na stotine zamisli, ki bi jih bilo dobro spraviti na papir. V tem primeru kar na zaslon. Od preprostih risb do kompleksnih slik, Flow je aplikacija za vas. Drsanje po zaslonu spremlja zvok risanja po pravem papirju, kar je zanimiv prijem. Aplikacija se za zdaj dobi le na operacijskem sistemu iOS.

Lensa

Aplikacija Lensa
Aplikacija Lensa

Profilna fotografija na družbenem omrežju mora biti vedno lepa. S popravljanjem svetlobe, barv in dodajanjem učinkov smo na koncu videti kot pravi fotomodel. Aplikacija Lensa pa nas “popravi” kar sama od sebe. Zgladi nam kožo, odstrani podočnjake, pobeli zobe in zamegli ozadje.

Duet Display

Včasih delo na računalniku zaradi preglednosti vsebine zahteva dva zaslona. Mogoče se nam doma nikjer ne valja dodaten monitor, imamo pa pri sebi tablični računalnik. No, prek aplikacije Duet Display bomo lahko svoj računalnik preprosto povezali na tablico in tako izkoristili dvojni zaslon. To utegne biti uporabno tudi za nekoga, ki je veliko na poti in sta prenosnik in tablica največ, kar lahko s seboj prenaša. Povezujemo lahko naprave različnih operacijskih sistemov.

Vignette

Aplikacija Vignette
Aplikacija Vignette

Imenik na pametnih telefonih je po navadi bled seznam kontaktnih imen brez pripadajoče fotografije. Te lahko dodajamo ročno, a aplikacija Vignette bo to storila namesto nas. Znala bo namreč povezati vaš kontakt s tistim na različnih družbenih omrežjih in izbrala njihovo fotografijo. Imenik na telefonu ne bo več tako pust, kot je bil prej.

Forest – Stay focused

Aplikacija Forest - Stay focused
Aplikacija Forest – Stay focused

Aplikacij, ki nam govorijo, kdaj uporabljamo pametno napravo predolgo, je že precej. V zadnji izdaji iOS so dodali lasten vmesnik, ki zapisuje čas igranja z napravo. A ljudje smo do teh stvari dovzetnejši, če smo na koncu za pridnost tudi nagrajeni. No, Forest sicer ponuja virtualno nagrado v obliki lepo zraslega drevesa, če nas v določenem časovnem obdobju ne zasrbijo prsti. Če nas prihod novih obvestil vseeno premami, bomo na zaslonu uzrli žalostno in mrtvo drevo. Android ponuja aplikacijo zastonj, za iOS pa je plačljiva.

Jumbo

Aplikacija Jumbo
Aplikacija Jumbo

Lahko bi se reklo, da že vrabci na strehah čivkajo, da nekatere aplikacije o nas vedo bistveno preveč. Te podatke pa potem nekje shranjujejo. Uporabniki smo seveda dosegli to, da lahko te podatke izbrišemo sami znotraj aplikacij. A tovrstne nastavitve je zelo težko najti, med brisanjem pa nas aplikacija stalno opozarja, katere ugodnosti bomo pri tem izgubili. Aplikacija Jumbo bo brisanje naših podatkov izpeljala brez rompompoma in opozoril, z le nekaj kliki.

Guardian Firewall

Aplikacija Guardian Firewall
Aplikacija Guardian Firewall

Ko smo že pri shranjevanju naših podatkov. Pošiljanje osebnih podatkov aplikacij na oddaljen strežnik lahko prestrežemo, še preden se to zgodi. To omogoča aplikacija Guardian Firewall, ki nas bo na tovrstno početje opozorila. Z njo bomo imeli boljši pregled na dogajanjem v naši pametni napravi in morebiti celo odstranili aplikacije, ki so z našimi podatki preveč razsipne.

Appy Weather

Aplikacija Appy Weather
Aplikacija Appy Weather

Večina aplikacij je polna animacij, zaradi katerih so videti bolj všečne in profesionalne. A hitro se zgodi, da začne zaradi njih pametni telefon delovati počasneje. Poleg tega pa so zastonj različice aplikacij vedno zasute z motečimi oglasi, ki dodatno praznijo baterijo. Appy Weather je preprosta aplikacija, ki nam pokaže vse, kar moramo o vremenu vedeti, pa še več. In to v kompletu, ki je preprost za naše oči in zelo pregleden.

NeuralCam

Aplikacija NeuralCam
Aplikacija NeuralCam

Glavni trik svetlih nočnih fotografij na telefonih je združevanje več različno osvetljenih fotografij naenkrat. Ravno to počne aplikacija NeuralCam. Najti jo je mogoče le za operacijski sistem iOS in se mogoče zdi malce nepotrebna, če imate iPhone 11, ki nočno fotografiranje že omogoča. No, NeuralCam pusti snemati nočne fotografije tudi skozi selfi kamero in telefoto kamero, na kateri je Apple pri svoji fotografski aplikaciji povsem pozabil.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Slovenija: to so najbolj priljubljena Google iskanja Slovencev v letu 2020