fbpx

Najboljše aplikacije za meditacijo 2021: umirite svoje misli in odženite stres

Foto: Envato

Starodavna umetnost meditacije je po zaslugi razvijalcev aplikacij povsod trdno vstopila v 21. stoletje. Zdaj je sprostitev v prostem času - medtem ko odstranjujete stres, negativne misli in tesnobo - oddaljena le en klik.

Aplikacije za meditacijo so morda videti le kot še ena ikona na zaslonu telefona, vendar so resnično vrata v zgodovinski svet prakse, ne glede na to, ali meditirate iz duhovnih razlogov ali za pomoč pri sprostitvi po posebej stresnem dnevu. Pred nami so najboljše aplikacije za meditacijo tako za novince kot tudi za profesionalce – kajti vsi lahko že zdaj izkoristijo več samooskrbe.

Calm

Aplikacijo Calm morda že poznate, saj je ta aplikacija zelo priljubljena. Izbirate lahko med različnimi temami meditacije, poiščite dolžino, ki vam ustreza – naj bo to 3 minute ali pa 25 minut. Poleg glasbe vsebuje tudi zvoke narave, pravljice za pomirjanje, 7 do 21 dnevni program za meditacijo (za začetnike in tiste, ki ji sledijo že dalj časa).
Na voljo v trgovinah Apple App Store in Google Play.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Calm (@calm)

Insight Timer

Če imate težave z iskanjem vodene meditacijske steze, ki vam ustreza, vam želimo predstaviti Insight Timerju, ki se lahko pohvali z več kot 75.000 vsebinami. Kot že ime pove, je čas za meditacijo odlična zabava, če imate zelo natrpan urnik. Aplikacija vsebuje vsebino za: globok spanec, soočanje in odpravljanje stresa, ljubezen do sebe, osredotočanje in koncentracijo, odpuščanje, razmerja (poslovna in partnerska)….
Na voljo v trgovinah Apple App Store in Google Play.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Insight Timer (@insighttimer)

Breethe

Z ogromno različnimi meditacij, ki jih lahko izbirate, in tudi s sproščujočim zvokom, zaradi katerega boste pomislili, da dremate sredi narave, vam Breethe pomaga, do ponovno dihate. Nato pojdite naravnost spat. Aplikacija vsebuje tudi hipnoterapijo, ki je primerna za tiste, ki imate večje težave s spanjem.
Na voljo v trgovinah Apple App Store in Google Play.

Mesmerize

Mesmerize se razlikuje od ostalih aplikacij. Osredotoča se namreč na vodeno avdio-vizualno meditacijo, ki bo pritegnila pogled in misli tudi najbolj zahtevnih oseb. Vsebuje tudi meditacijo imenovano vizualno predihavanje.
Na voljo v trgovinah Apple App Store in Google Play.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!