Najboljše aplikacije za vadbo doma 2021

Ostanite močni in gibljivi, tudi če ne morete v telovadnico

Zadnjič posodobljeno: :

Najboljše aplikacije za vadbo doma 2021 so odličen način za raztezanje in gibanje, ko ne morete v telovadnico. Težko pa je vedeti, katere so zares vredne vašega časa. App Store in Google Play Store sta polna aplikacij, ki vam pomagajo izboljšati gibljivost in kondicijo doma, vendar le najboljše aplikacije za vadbo doma pripravijo usposobljeni strokovnjaki, ki resnično razumejo, kaj naredi vadbo varno in učinkovito.

Najboljše aplikacije za vadbo doma 2021 ponujajo jasna navodila v video ali zvočni obliki (ali oboje) in vas s pomočjo pravih trenerjev spodbujajo, da napredujete. Ponujajo tudi širok spekter različnih idej za vadbo, tako da vam nikoli ne bo dolgčas, hkrati pa vam omogočajo ustvarjanje načrtov po meri in spremljanje vašega napredka.

V nadaljevanju vas čakajo najboljše aplikacije za vadbo doma 2021, ki ponujajo vadbe, ki jih lahko izvajate v zaprtih prostorih doma, čeprav mnoge med njimi ponujajo tudi ideje, smernice in podporo za vadbo na prostem ali v telovadnici. Naš seznam je kombinacija brezplačnih in plačljivih možnosti, tako da se najde nekaj za vsak žep.

Adidas Training in Adidas Running by Runtastic

Aplikaciji Adidas Training in Adidas Running by Runtastic imata eno večjih prednosti pred večino aplikacij za domačo vadbo: ponujata spodoben nabor brezplačnih funkcij. Izbirate lahko med že pripravljenimi treningi in če ne vidite ničesar, kar bi vas pritegnilo, lahko ustvarite prilagojen trening z izbiro delov telesa, na katerih želite delati, in nastavitvijo trajanja treninga – to je vsekakor premišljena funkcija, ki bi vam lahko prihranila veliko “scrollanja” po zaslonu. Skozi treninge vas vodijo videoposnetki in glasovni vodiči. Ne gre za motivacijske vodiče, ampak za vodiče, ki vam preprosto povedo, kaj boste delali in kako dolgo. Ko boste prvič preizkusili novo vajo, boste tako lahko spremljali video, ko jo boste osvojili, pa jo boste lahko brez skrbi izvajali s samo glasovnimi navodili in tako oči odmaknili od zaslona.

Na voljo so plačljive naročnine, ki odklenejo premium načrte treningov. Cene znašajo 49,00 evrov na leto, 35,90 evrov za pol leta ali pa 19,90 evrov za tri mesece.

Asana Rebel

Asana Rebel je v prvi vrsti aplikacija za jogo, čeprav je opremljena tudi z drugimi orodji, ki vam pomagajo razviti boljše spalne in druge življenjske navade. Kot pri večini aplikacij za domačo vadbo se boste morali najprej registrirati in vnesti nekaj podrobnosti o sebi (vključno z višino, težo in starostjo). Čeprav lahko aplikacijo brezplačno prenesete in brskate po vadbah joge, je za dostop do vseh vadb in funkcionalnosti potrebna premium naročnina. S tem boste odklenili tudi redne opomnike in vodene meditacije, s katerimi boste lažje spali.

Treningi so razdeljeni na kategorije, na primer osnovna vadba in razbremenitev stresa, s podrobnimi opisi, ki vam pomagajo izbrati takšnega, ki ustreza vašemu trenutnemu razpoloženju. Svoje priljubljene vadbe pa lahko vedno dodate na seznam za hiter dostop. Video vodiči so čudovito posneti in čeprav se zdi, da so številni tečaji joge in aplikacije namenjeni predvsem ženskam, so razvijalci Asane Rebel poskrbeli, da so vključeni tudi številni vodiči moških inštruktorjev ter seveda možnosti za vse sposobnosti – tako za začetnike, kot napredne uporabnike.

Članstvo stane 15,99 evrov na mesec ali 35,99 evrov za celo leto, zaradi česar je ena najcenejših aplikacij za domačo vadbo (cene so zapisane v času redakcije).

Fitbit Coach

Fitbit je eden najboljših sledilcev aktivnosti na tržišču, zato ni čudno, da se njihova aplikacija za vadbo uvršča na seznam Najboljše aplikacije za vadbo doma 2021. Fitbit Coach sledi vašim dnevnim aktivnostim ter vam priporoča treninge in aktivnosti. To so dinamični trening, ki se prilagajajo ne samo tistemu, kar ste naredili, temveč tudi vašim osebnim fitnes ciljem in povratnim informacijam. Če boste torej aplikaciji rekli, da je bila vaša vadba enostavna, vam bo za naslednjič pripravila težji izziv. Dobra novica je, da ta aplikacija ponuja na stotine rutin, zato ne dvomimo, da se bo vmes našla tudi vadba za vas.

Za premium storitve boste morali plačati 7,99 ameriških dolarjev na mesec ali 39,99 ameriških dolarjev na leto.

Jillian Michaels: The Fitness App

Zvezdniška osebna trenerka Jillian Michaels ljudem pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov, sodelovala je v ameriški resničnosti oddaji The Biggest Loser, prav tako pa ima nešteto DVD-jev fitnes vadb, ki so tisočim ljudem po svetu spremenila življenje. Zdaj lahko trenirate s to priznano trenerko ena na ena s pomočjo njene aplikacije, kjer vas čakajo prilagojeni treningi glede na vašo telesno pripravljenost in cilje. Vsaka vadba vključuje video z Michaelsovo, ki prikazuje, kako pravilno narediti vsak korak. Še več, njena aplikacija je opremljena tudi z načrtovanimi obroki, ki so jih oblikovali profesionalni kuharji in nutricisti. Med njimi so tudi prehranjevalni načrti za vegane in privržence diete paleo.

Aplikacijo lahko 7 dni brezplačno preizkušate, nato pa vas naročnina na stroritev stane 14,99 ameriških dolarjev na mesec ali pa 89,99 ameriških dolarjev na leto.

Nike Training Club

Med najboljše aplikacije za vadbo doma 2021 zagotovo sodi tudi brezplačna Nike Training Club, ki ponuja veliko knjižnico vadb z vajami, usmerjenimi na dele telesa ali na vaše fitnes cilje ter raztezalne vaje (od 15 do 45 minut) različnih intenzivnosti. Vodene vadbe vam omogočajo, da se osredotočite na svoj cilj, na voljo pa so vaje s polno ali lažjo opremo ter vaje, kjer delate le z lastno telesno težo. Prilagojena priporočila temeljijo na vaši izbiri vadbe, saj izvirajo iz vaše dejavnosti.

Premium storitev ponuja vodene 4- do 6-tedenske programe, napotke za prehranjevanje in wellness ter nove formate vadbe za uporabnike, ki iščejo drugačne načine za fizično pripravljenost.

Tone & Sculpt (Krissy Cela)

Britanska YouTube zvezdnica Krissy Cela je postala znana po svojih videoposnetkih za trening moči in dvigovanju uteži, ki jih je enostavno spremljati – ženskam doma prikazujejo, kako naj delajo na svoji moči. Nato je vse svoje znanje strnila v aplikacijo Tone & Sculpt, ki jo lahko 7 dni brezplačno preizkušate, zaradi česar je odlična za vse, ki stvari radi preizkusijo, preden jih kupijo. Na voljo so treningi za začetnike, tiste vmes in seveda napredne uporabnike, ki si ustvarijo osebni urnik vadbe – izbirate lahko med tremi do petimi treningi na teden, seveda glede na vaše želje.

Izbirate lahko med mesečno naročnino – 15,49 evrov, četrtletno naročnino – 33,14 evrov in pa letno naročnino – 67,19 evrov (cene so zapisane v času redakcije).

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Čari vadbe: znaki, da je bil tvoj trening dober!