Najboljše aplikacije za vodeno vadbo doma (2020)

Zadnjič posodobljeno: :

Če iščete načine, kako (p)ostati fit, vam lahko pomagajo najboljše aplikacije za vodeno vadbo doma (2020).

Na pametni telefon si naložite eno izmed aplikacije, ki jih najdete na našem seznamu Najboljše aplikacije za vodeno vadbo doma (2020) in začnite oziroma nadaljujte z dravim načinom življenja. To so aplikacije, ki vam bodo pomagale, da lahko vadite doma (ali tam, kjer se trenutno nahajate) in ponujajo podrobna navodila, kako kar najbolje izkoristiti svoje treninge, pa tudi, če ste bili do zdaj navajeni le na fitnes oziroma telovadnico. Za vas smo pred časom sestavili tudi seznam najboljših aplikacij za hujšanje, te najdete tukaj.

PEAR Personal Fitnes Coach

Aplikacija PEAR je prihaja z glasovnim »osebnim trenerjem« in ponuja bogato paleto vodenih treningov za različne stopnje kondicije, ki se prilagajajo na vašo uspešnost. Na voljo vam je več vadbenih paketov in več vaditeljev, aplikacija pa se dobro poveže tudi z različnimi sledilci aktivnosti ali pa pametnimi napravami za fitnes, kar vam omogoča, da spremljate svojo uspešnost in delite meritve.

PEAR ima na voljo omejeno zbirko brezplačnih vadb, a če želite aplikacijo izkoristiti v vsem svojem potencialu, potem boste želeli premium naročnino (5,99 ameriških dolarjev na mesec), ki vam omogoča neomejen dostop do knjižnice vadb in dodatnih funkcij.

Fitbit Coach

Fitbit je eden najboljših sledilcev aktivnosti na tržišču, zato ni čudno, da se njihova aplikacija za vadbo uvršča na seznam Najboljše aplikacije za vodeno vadbo doma (2020). Fitbit Coach sledi vašim dnevnim aktivnostim ter vam priporoča treninge in aktivnosti. To so dinamični trening, ki se prilagajajo ne samo tistemu, kar ste naredili, temveč tudi vašim osebnim fitnes ciljem in povratnim informacijam. Če boste torej aplikaciji rekli, da je bila vaša vadba enostavna, vam bo za naslednjič pripravila težji izziv. Dobra novica je, da ta aplikacija ponuja na stotine rutin, zato ne dvomimo, da se bo vmes našla tudi vadba za vas.

Za premium storitve boste morali plačati 7,99 ameriških dolarjev na mesec ali 39,99 ameriških dolarjev na leto.

Workout Trainer

Workout Trainer, ki so ga pripravili pri Skimblu, ponuja vaje in vadbene programe tako za popolne začetnike, kot tudi za »veterane«. S preprostim vprašalnikom, ki bo izmeril vašo fizično pripravljenost, bo aplikacija priporočila vaje in načrte vadbe za doseganje vaših ciljev. Obvestila, opomniki in sledenje nizom statistik vam bodo pomagali, da ostanete osredotočeni, v aplikaciji pa boste imeli tudi možnost, da si najamete svojega osebnega trenerja. Tudi tukaj je na voljo premium naročnina (6,99 ameriških dolarjev na mesec), ki ponuja več kot 100 vadbenih programov, možnost prilagoditve vaj in druge »bonbončke«, kot je na primer integracija s sledilnikom aktivnosti.

Nike Trainig Club

Med najboljše aplikacije za vodeno vadbo doma (2020) zagotovo sodi tudi Nike Training Club, ki ponuja veliko knjižnico vadb z vajami, usmerjenimi na dele telesa ali na vaše fitnes cilje ter raztezalne vaje (od 15 do 45 minut) različnih intenzivnosti. Vodene vadbe vam omogočajo, da se osredotočite na svoj cilj, na voljo pa so vaje s polno ali lažjo opremo ter vaje, kjer delate le z lastno telesno težo. Prilagojena priporočila temeljijo na vaši izbiri vadbe, saj izvirajo iz vaše dejavnosti. Premium storitev ponuja vodene 4- do 6-tedenske programe, napotke za prehranjevanje in wellness ter nove formate vadbe za uporabnike, ki iščejo drugačne načine za fizično pripravljenost.

ASICS Studio

Ekipa, ki stoji za aplikacijo Runkeeper, je ustvarila tudi ASICS Studio, ki uporabnikom omogoča dostop do vodenih vadb. Aplikacija vam lahko pomaga doseči različne fitnes cilje z vadbami, kot so trening moči ali kardio, ki jih vodijo profesionalni trenerji in jih spremlja motivacijska glasba. Videoposnetki in fotografije prikažejo vaje, medtem kot časovnik in zvok poskrbita, da tempu vadbe lažje sledimo. Vadbe lahko tudi prenesete za uporabo brez povezave, ASICS Studio pa se integrira z aplikacijo Health ter tako omogoča, da imate vse na enem mestu.

Aplikacija ima brezplačen 14-dnevni preizkus, po katerem se boste morali za dostop nanjo naročiti.

Shred

Morda res ne morete priti do fitnesa/telovadnice tako, kot nekoč, a to še ne pomeni, da se morajo treningi ustaviti. Aplikacija Shred obljublja, da bo služila vsakodnevnim vadbenim rutinam, ki bodo pokrivale več stilov treninga, da boste ostali v formi tudi takrat, ko boste morali biti doma. Shred vam omogoča, da izbirate med različnimi vrstami treningov – fitnes, telesna teža, kardio – ki služijo različnim vadbenim rutinam, ki vodijo do vaših ciljev. Aplikacija vsebuje interaktivne vizualne elemente in beleži aktivnost, tako da lahko vsak dan vidite svoj napredek. Obstaja celo skupnost Shred, ki vam lahko da dodatno motivacijo za vaše treninge.

7-dnevno brezplačno preizkusno obdobje vam omogoča, da spoznate Shred in ali vam ta pristop k domači vadbi ustreza. Nato boste za članstvo v Shredu plačevali 12,99 ameriških dolarjev na mesec.

Apple Fitness+

Apple je ob predstavitvi svoje pametne ure šeste generacije predstavil tudi aplikacijo Apple Fitness+, namenjeno lastnikom Apple Watcha, ki bo skozi serijo vodenih vadb iz različnih kategorij poskrbela, da bodo njeni lastniki (p)ostali fit. Vsebina bo na ogled prek aplikacije na iPhonu (Activity app), iPadu ali Apple TV-ju. Vadbe so sestavljene tako, da jim lahko enostavno sledite in da pri tem potrebujete le minimalno dodatne opreme (v večini primerov). Apple Watch bo med vašo aktivnostjo meril dolžino vadbe, pokurjene kalorije, srčni utrip, itd. Tam boste lahko preverili tudi statistiko, seveda pa bo na voljo tudi na drugih pametnih napravah Apple. Ko boste dosegli novi mejnik, na primer končali set vadbe, se bo pojavila animacija, ki vas bo motivirala. Prav tako se boste lahko primerjali z drugimi ljudmi, ki so vadbo delali pred vami (Burn Bar), kar vas bo še dodatno spodbudilo, na voljo pa bo tudi časovnik, kjer boste videli, koliko časa morate še izvajati določen interval.

Zadnja aplikacija na našem seznamu Najboljše aplikacije za vodeno vadbo doma (2020), Fitness+, bo na voljo za 9,99 ameriških dolarjev na mesec, uporabljajo pa ga bo lahko do šest družinskih članov. Z nakupom pametne ure Apple Watch serije 3 in dalje, bo Apple ponudil tri mesece brezplačnega preizkušanj storitve. Aplikacija zaenkrat še ni na voljo, pričakujemo jo konec leta.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so tri vaje, ki bi jih morale delati čez zimo doma, da bi ostale v formi do pomladi