fbpx

Najboljše aplikacije za hujšanje 2020: priporočajo jih nutricisti in osebni trenerji

Katere so najboljše aplikacije za hujšanje 2020, ki jih priporočajo tudi nutricisti in osebni trenerji?

Te najboljše aplikacije za hujšanje 2020 vključujejo sledilce za štetje kalorij, baze podatkov o hrani, številne vadbe in še več!

Vemo, da hujšanje ni lahek podvig. Zahteva tono motivacij, moči, volje in podpore, konec koncev pa izguba odvečni kilogramov ne pomeni le številke na tehtnici. Gre namreč za prenovo vašega življenjskega sloga in za pozitivne, trajne spremembe. Tukaj pa vam lahko pomagajo najboljše aplikacije za hujšanje.

Prek njih se lahko povežete z nutricisti in trenerji, ki vam bodo virtualno (ampak zato nič manj resno) pomagali pri navigaciji – od nakupa v trgovini do izbire zdrave jedi v restavraciji. Lahko so tudi odličen vir motivacije in nudijo podporo prek aktivnih spletnih skupnosti. In če potrebujete pomoč pri vadbi oziroma fitnesu, so najboljše aplikacije za hujšanje 2020 opremljene z vadbami vrhunskih trenerjev, ki pa jih lahko opravite kar doma. Najboljše od vsega je, da se te aplikacije povežejo s pametnimi urami in nosljivimi napravami, kot sta Apple Watch in Fitbit, tako da lahko spremljate svoj napredek in sprejmete utemeljene odločitve – povsod in kadarkoli.

Da bi vam nekoliko poamgali, smo za vas izbrali najboljše aplikacije za hujšanje, ki jih priporočajo nutricisti in osebni trenerji.

MyFitnessPal

Najboljša aplikacija

Najboljše aplikacije za hujšanje 2020 – MyFitnessPal

Ena najbolje ocenjenih aplikacij za pomoč pri izgubi kilogramov kombinira vašo vadbo z jedilnikom oziroma prehranskim načrtom, saj vsi dobro vemo, da moramo za izgubo teže slediti obema. V aplikaciji vas čaka več kot 6 milijonov živil, čitalnik črtnih kod, dnevnik prehranjevanja in več kot 300 vadb, tako kardio kot za moč. Za motivacijo, podporo in nasvete ali trike, se lahko povežete s spletno skupnostjo. Aplikacija je med drugim združljiva s Fitbitom, Stravo, Runkeeperjem in z aplikacijo Health na iPhonu.

Noom

Najboljša aplikacija s trenerstvom

Z Noomom boste imeli ob sebi trenerja dan in noč. Njihovo trenerstvo temelji na psihološkem in znanstvenem pristopu, aplikacija pa vam razkrije, kje so ovire, da teže ne izgubite ter vam tudi poda nasvete za uspešnejši napredek, zaradi česar je izjemno orodje za osebno pozornost. Še več, če imate zdravstvene težave, na primer diabetes ali bolezni srca, aplikacija prilagodi svoj program.

Lose It!

Najboljša aplikacija za štetje kalorij

Lose It! je uporabniku prijazna aplikacija za hujšanje, saj se osredotoča na štetje kalorij in sledenje telesni teži. Z analizo vaše teže, starosti in zdravstvenih ciljev, Lose It! generira vaše dnevne potrebe po kalorijah in osebni načrt hujšanja. Ko je ta vzpostavljen, lahko vnos hrane zabeležite v aplikacijo, ki ima za sabo široko bazo več kot 33 milijonov živil, restavracijskih izdelkov in blagovnih znamk. Živila pa lahko dodajate tudi s čitalcem črtne kode.

Prejemali boste tudi poročila o dnevnem in tedenskem nosu kalorij, če boste beležili težo, pa boste tudi nad to imeli pregled s pomočjo grafa. V skupnosti lahko sodelujete v izzivih z drugimi uporabniki, delite informacije ali pa na forumu zastavite vprašanje. Več aplikacij za štetje kalorij najdete na tej povezavi.

Healthie

Najboljša aplikacija za zdravo prehrano in pomoč nutricista

Najboljše aplikacije za hujšanje 2020 – Healthie

Healthie je popolno orodje za virtualno komunikacijo, ko bi potrebovali pogovor z nutricistom, pa ga ne morete srečati v živo. Podrobneje se boste spoznali z obroki, ki jih zaužijete, saj jih ne boste zapisovali, ampak fotografirali. Skupaj z vašim nutricistom se bosta pregledala vaše obroke in se o njih pogovorila. Aplikacija vas poveže tudi z osebnimi trenerji, kiropraktiki, naturopati, itd., poleg tega jo lahko sinhronizirate z napravo Fitbit in pa aplikacijo Health na Applu.

Nike Training Club

Najboljša aplikacija za fitnes

Ne glede na to, ali se želite osredotočit na izboljšanje vzdržljivosti, moči ali gibljivosti, ima aplikacija Nike Training Club popoln trening za vas. Na voljo so vadbe za začetni nivo, vmesni in napredni, ki ponujajo različne intenzivnosti in manjše modifikacije. Tu lahko najdete treninge, ki trajajo od 15 do 45 minut, ne glede na to, ali se ukvarjate z jogo, vadbo HIIT, treningom moči ali pa tečete. Poleg tega obstaja tudi štiri- do šesttedenski načrt za izgradnjo mišic in vitkejšo postavo, ki ga vodijo Nike Master Trainers.

Jillian Michaels: The Fitness App

Najboljša aplikacija za fitnes, ki jo je izdal zvezdnik/-ca

Zvezdniška osebna trenerka Jillian Michaels ljudem pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov, sodelovala je v ameriški resničnosti oddaji The Biggest Loser, prav tako pa ima nešteto DVD-jev fitnes vadb, ki so tisočim ljudem po svetu spremenila življenje. Zdaj lahko trenirate s to priznano trenerko ena na ena s pomočjo njene aplikacije, kjer vas čakajo prilagojeni treningi glede na vašo telesno pripravljenost in cilje. Vsaka vadba vključuje video z Michaelsovo, ki prikazuje, kako pravilno narediti vsak korak. Še več, njena aplikacija je opremljena tudi z načrtovanimi obroki, ki so jih oblikovali profesionalni kuharji in nutricisti. Med njimi so tudi prehranjevalni načrti za vegane in privržence diete paleo.

Fitbit

Najboljša aplikacija za sledenje aktivnosti

Najboljše aplikacije za hujšanje 2020 – Fitbit

Čeprav je 10.000 korakov na dan odličen cilj, Fitbit ve, da je za izgubo kilogramov in spremembo življenjskega sloga treba narediti več! Zato ta aplikacija omogoča sledenje vašim dnevnim aktivnostim, spanju, porabi kalorij, teži, stopnji hidracije in vnosu hrane. Na primer, v vašo celodenvno aktivnost ne šteje samo vaših korakov, temveč tudi vaš srčni utrip v mirovanju – nižja je številka, bolj ste fit – število kilometrov, ki ste jih prehodili ali pretekli in porabljene kalorije v aktivnih minutah.

Pri prehrani vam pomaga nadzorovati vnos kalorij, in sicer tudi tako, da s pomočjo črtne kode zabeležite obrok in ugotovite, kakšne so kalorije v določenem živilu. Za vsak cilj ali pomemben mejnik, ki ga dosežete, vam aplikacija pošlje motivacijsko značko, da se še naprej premikate v pravo smer.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!