fbpx

Wellness Slovenija: to so najboljši wellnessi v Sloveniji!

Vas zanima, kje so najboljši wellnessi v Sloveniji? Ponudba wellness Slovenija je vsekakor izjemno bogata, zato vam bo naš vodič po užitkih in razvajanju prišel še kako prav!

Najboljši wellnessi v Sloveniji ponujajo neprimerljivo razvajanje, ki je namenjeno tako našemu telesu kot tudi naši duši. Prav tako se lahko tam prepustimo številnim edinstvenim terapijam z lokalnimi proizvodi, ki slavijo bogastvo slovenske narave in njene pozitivne lastnosti. In wellnessi, ki jih boste našli v nadaljevanju, ponujajo vse to in so z razlogom najboljši wellnessi v Sloveniji!

Thermana Laško

Najboljši wellnessi v Sloveniji – Thermana Laško (Foto: FB Thermana Laško)

Prvi wellness Slovenija, ki ga bomo prestavili na našem seznamu Najboljši wellnessi v Sloveniji, je Thermana Laško, ki se v svoji filozofiji vrača k naravi. Okolje, iz katerega izhajajo, pa je služilo kot navdih prenekateri wellness zgodbi. Visoko usposobljeni terapevti pri svojem delu uporabljajo tudi kakovostne lokalne kozmetične proizvode, ki wellness izkušnjo naredijo pristnejšo in obarvano “po laško”. Za vas so v Thermani Laško pripravili pivski wellness, medeni wellness, otroški wellness, na voljo so različne masaže, kopeli, prav tako pa si lahko rezervirate wellness rojstni dan!

Med vsemi ponujenimi izkušnjami seveda najbolj izstopata pivski wellness in pa medeni wellness. Pri prvem uporabljajo pivovske izdelke, ki temeljijo na surovini, pridobljeni v Pivovarni Laško. Ta nastane kot produkt ali ostanek pridelave piva. Pivovske tretmaje Thermanini wellness terapevti prilagodijo različnim tipom kože. Nekateri tretmaji kožo intenzivneje vlažijo, drugi nahranijo, primerni pa so tako za mlajšo kot zrelo kožo, za moške in ženske. Pri drugem, torej medenem wellnessu, pa se uporablja naravni cvetlični med brez kemijskih primesi, ki se lepo vpije v kožo, jo hrani in neguje. Medeni tretmaji naj bi namreč pripomogli k razstrupljanju telesa, izboljšali pretok krvi, krepili imunski sistem in pomirjali.
thermana.si

Thalasso Spa Lepa Vida, Sečoveljske soline

Thalasso Spa Lepa Vida (Foto: FB Thalasso Spa Lepa Vida)

Morje je prava zakladnica naravnih učinkovin. Krepčilno deluje na telo, v organizmu vzpostavljajo ravnovesje, mu vrača energijo ter hrani in obnavljajo kožo. V Thalasso Spa Lepa Vida so vam na voljo tretmaji z naravnimi izdelki, pridobljenimi v Sečoveljskih solinah. Solinsko blato in slanica – matična voda, sol – ter morska voda so najpomembnejši dejavniki talasoterapije na solinah. Od teh sta solinsko blat ter slanica – matična lužina – s strani Ministrstva za zdravje priznana kot naravna zdravilna dejavnika. Na voljo sta vam tudi piling z morsko soljo in pa ročne masaže za sprostitev.

Solinsko blato je s slanico obogatena istrska ilovica. Zaradi postopnega dozorevanja v solinskih bazenih vsebuje visoko koncentracijo mineralov. Je naravno sredstvo, ki je priznano za uporabo v medicinske namene in se koristi pri obolenjih kot so revmatske in degenerativne sklepne bolezni ter za lajšanje bolečin lokomotornega sistema. Uporablja se tudi v sprostitvene in lepotne namene, saj pospešuje izločanje znoja in odpadlih snovi iz telesa, koža pa postane mehkejša, bolj napeta in čistejša. Slanica – aqua madre, mati vseh voda je dragocena tekočina, ki ostane na dnu solinskih bazenov, potem ko solinarji ročno poberejo morsko sol. Zaradi bogate vsebnosti mineralov broma, joda ter magnezija je slanica že stoletja visoko cenjena. Slanico uporabljajo v obliki kopeli, njeni najpomembnejši učinki pa so vzpodbujanje in krepitev telesnih obrambnih sposobnosti, zaradi vsebnosti broma pa deluje tudi pomirjevalno.
thalasso-lepavida.si

Wellness Valens Augusta, Terme Ptuj

Wellness Valens Augusta (Foto: Terme Ptuj)

Tretji na našem seznamu Najboljši wellnessi v Sloveniji je medico-wellness center Valens Augusta, kjer vas popeljejo v čas starih Rimljanov. V čas, ko so negovali telo in častili lepoto. V imperiumu dobrega počutja vas pričakujejo tematsko urejene sobe in suite za wellness v dvoje, termalne kopeli in tretmaji za nego, sprostitev, regeneracijo in naravno pomlajevanje. V svetu savn Flavia pa se v termalnih kopelih in savnah lahko sprostite kot v nekdanjih antičnih kopališčih.

Moč savn nadgrajujejo tople termalne ali hladna Kneippova kopel, kopel pa si lahko privoščite tudi v dvoje. Svet savn ponuja savno s kromoterapijo, ekstremno finsko, aroma, blatno, parno in solno savno. Več zasebnosti ponuja rimska VIP savna Antioos. Tematske sobe vas bodo sprejele v ambient antičnega Rima, Orienta, Japonske, Egipta in Tajske, pa tudi v svet zelišč in vinske trte. Bogato ponudbo klasičnega wellnessa so nadgradili z najnovejšimi naravnimi metodami za pomlajevanje in lep videz, rezultati pa so po učinkovitosti primerljivi z liftingom, a brez invazivnih posegov.
sava-hotels-resorts.com

Wellness Thermalium, Terme 3000 – Moravske toplice

Wellness Thermalium (Foto: Moravske toplice)

Masaže, kopeli, tople savne, lepotna nega – prav z vsako od wellness storitev v Moravskih toplicah boste korak bližje dobremu počutju. Klasično wellness ponudbo nadgrajuje wellness s pridihom prekmurskih livad in črna termalna voda, s specializiranimi medico-wellness storitvami pa bodo poskrbeli tudi za vaše zdravje! V počivalnici Medico-wellnessa Thermalium si lahko novo moč in energijo naberete s pomočjo več milijonov let starih kamnin – septariji, Pot kristalov ob bazenu Hotela Termal pa vas bo navdala z blagodejno energijo. V počivališču ob bazenu lahko preizkusite kromoterapijo– terapijo z barvami in svetlobo.

Tukaj se lahko sprostite še ob masažah z zelišči s prekmurskih livad, tematskih in ajurvedskih masažah, masažah za lajšanje bolečin, v naravnih termalnih kopelih in kopelih z dodatkom arom, preizkusite lahko hišno kozmetično linijo Blackaquatherm, seveda pa so vam na voljo tudi hotelske savne in klasične lepotilne nege.
sava-hotels-resorts.com

Wellness Orhidelia, Terme Olimia

Wellness Orhidelia (Foto: Terme Olimia)

Wellness Orhidelia je pred več kot desetletjem odprl svoja mogočna vrata v svet termalnih užitkov, v svet, kjer se v simbiozo združita narava in arhitektura, in svet, kjer smo na prvem mestu ljudje in naše dobro počutje. Gostu tukaj ponudijo razsežnosti povsem drugačnega sveta in predvsem popolnega notranjega miru, ki ga pričarata moč vijoličaste barve (ravnovesje čustev in uma) in vonj okoliških borovcev. Wellness Orhidelia se ponaša z zunanjimi in notranjimi bazeni. Začutite lahko moč gejzirjev ali tok počasne reke, ki vas popelje mimo magične svetlobne jame. Malo naprej se lahko potopite in prepustite čarobnemu občutku podvodne glasbe. Za še več intime in sprostitve pa lahko podate v številne tematske savne. Občutite svobodo telesa na posebni nudistični terasi ali pa poskusite, kako je ležati na oblaku. Posebna soba z vodnimi posteljami vas bo odpeljala v najvišje kotičke vašega uma.

V Wellnessu Orhidelia prevladuje intima misli in čutnih doživetij. Dovolite si, da vas odnese daleč stran od vsakodnevnih obveznosti in opravil in se vsaj za kratek čas približajte sebi. Poleg številnih tretmajev tako tukaj izvajajo posebne selfness programe, s ciljem dolgoročne vzpostavitve ravnovesja na telesni in duhovni ravni.
terme-olimia.com

Vitarium Spa & Clinique, Šmarješke Toplice

Na naš seznam Najboljši wellnessi v Slovneniji se je uvrstil tudi Vitarium Spa & Clinique. (Foto: Šmarješke toplice)

Wellness Slovenija ima svojo odlično ponudbo tudi v Šmarjeških Toplicah. Tam so vam na voljo wellneški program, izpeljani pod zdravniškim nadzorom z visoko stopnjo varnosti in strokovnosti. Wellness center Vitarium Spa & Clinique je poznan po priljubljenih programih hujšanja in posta pod strokovnim vodstvom, razvili pa so tudi nov program za boljše imunsko ravnovesje. Program ImmunoRebalance tako omogoča aktivno sprostitev v naravi in odmik od vseh motečih dražljajev, elektronskih in tistih, ki se kar naprej vrivajo v naše misli in nam jemljejo energijo. In to je tudi tisto, zaradi česar se ta wellness uvršča na naš seznam Najboljši wellnessi v Sloveniji.

Sprostite se lahko tudi v svetu savn. V sodobnem, z lesom obdanem ambientu vam omogočajo popoln oddih v finski, turški, rimski in zeliščni savni, posebno doživetje sprostitve pa vas čaka v Belokranjskem hramu. Gre za rustikalno finsko savno z značilnim vonjem po borovcih. Hlapi z vonjem po borovem gozdu namreč prečistijo dihalne poti. Prav tako pa vas bodo razvajali z različnimi masažami in kopelmi, ki sprostijo in okrepijo.
terme-krka.com

Terme Dobrna

Terme Dobrna (Foto: Terme Dobrna)

Sprostite in nahranite svoje telo v Termah Dobrna. V masažno-lepotilnem centru vas edinstveno razvajanje, nege telesa in obraza, omamne dišave, prijetna svetloba in skrbne roke terapevtov bodo postali nepogrešljivi sopotniki vašega razvajanja in zadovoljstva. V Zdraviliškem domu so na voljo tudi termalne marmorne kopeli v svoji prvotni obliki iz leta 1874, ki so se ohranile vse do danes in predstavljajo znamenitost, zaradi katere se je tukaj vredno ustaviti. Termalna zdravilna voda namreč iz vrelca priteče direktno v kopeli in tako nudi najbolj pristno obliko sproščanja.

V bazenskem kompleksu, v III. nadstropju hotela Vita, se nahaja tudi kompleks savn z atraktivno ponudbo parnih in finskih savn ter dodatno pestro ponudbo za izvajanje Kneippovega programa. Savne trenutno, v času redakcije, zaradi situacije s Covid-19 ne obratujejo, prav tako je kopanje v termalnih bazenih dovoljeno le hotelskim gostom.

So pa v Termah Dobrna pred kratkim odprli nov butični hotel. Leta 1826 pozidana stavba je skozi desetletja gostila eminentno gospodo, ki je prihajala v zdravilišče Dobrna od daleč naokol. Danes je ta obnovljen kot butični hotel, ki nudi udobje bivanja v trinajstih nadstandardnih sobah, z ljubko zajtrkovalnico in možnostjo postrežbe obrokov v sobo.
terme-dobrna.si

Wellness v hotelu Špik, Gozd Martuljek

Wellness v hotelu Špik (Foto: booking.com)

Wellness hotela Špik združuje zdravilno moč narave in pristno alpsko energijo s sodobnimi pristopi za dobro počutje. Nahaja se v naročju mogočnih hribov Špikove skupine sredi Julijcev, zato je od tu pogled na njihove vrhove edinstven in že sam po sebi blagodejen. V svojih prostorih, opremljenih v modernem, a toplem alpskem stilu, povezuje Svet vode, Svet savn, Alpske tematske sobe in Center lepote. Ponuja številne in raznolike storitve, ki na vsakem koraku odsevajo prepletenost in povezanost z alpskim svetom. V Wellnessu hotela Špik ponovno najdete stik z naravo in sami s seboj.

Posebnost wellnessa sta ledena jama in ohlajevalni bazen z ledeniško vodo. Ta že več kot tisoč let leži nedotaknjena globoko pod zemljo v podzemnih ledeniških jezerih. Zaradi svoje čistosti jo imenujejo voda vseh voda. Bogata je z minerali in ima nevtralen pH, kar ugodno vpliva na naše telo.
hotelspik.com

Wellness center Balnea, Dolenjske Toplice

Wellness center Balnea (Foto: Dolenjske Toplice)

Zadnji na seznamu Najboljši wellnessi v Sloveniji je Wellness center Balnea. To je kraljestvo osvežilnih kopeli, poživljajočih masaž, krepilnih savn in vodnega razvajanja, v njegovem sklopu deluje tudi ambulanta za estetske posege, za najmlajše pa so zgradili kotiček za zabavo, vodni park Balnea FUN. V wellness centru Balnea lahko plavate v notranjih in zunanjih bazenih Laguna, v Oazi v Wellness centru Balnea pa boste našli prostor miru in veliko različnih savn (infrardeča, finska, turška, sanarium, zeliščna, savna Panorama …).

Izberite lahko med številnimi masažami, idlična ideja za pare so kopeli v dvoje. Pripravili pa so tudi veliko ponudbo kombinacij različnih storitev, ki v povezavi povečujejo blagodejno učinkovanje na telo. Med obiskom Dolenjskih toplic se lahko udeležite tudi terapij in meditacij, ki pomagajo krepiti čuječnost, sproščajo in pripomorejo h globljemu doživljanju narave in sedanjega trenutka.
terme-krka.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!