Najboljše brezžične nadzorne kamere 2021, ki pazijo na vaš dom

Wi-Fi nadzorne kamere

Foto: Amazon
Zadnjič posodobljeno: :

Ne glede na to, ali ste ure in ure hodili po trgovinah ali ste odšli od doma za dva tedna, so najboljše brezžične nadzorne kamere 2021 odličen način, da si zagotovite malce miru, ko vas ni doma.

Brezžična nadzorna kamera posname kratke video posnetke, ko v svojem vidnem polju zazna gibanje – na primer zaradi osebe, živali ali vozila. Kamera uporablja vaše domače omrežje Wi-Fi za prenos videoposnetkov, ki jih posname, na varno spletno območje ali na kartico Micro SD. To pomeni, da ne potrebujete kablov, ki jih morate napeljati po celotni nepremičnini, ali obsežne centralne enote, kot bi to storili s tradicionalnim sistemom CCTV.

Nadzorna kamera vam omogoča tudi ogled v živo zunaj ali znotraj vaše nepremičnine prek aplikacije na telefonu ali tabličnem računalniku. Kamere so nastavljene prek iste aplikacije, nekatere se povežejo neposredno z domačo internetno povezavo, druge pa potrebujejo bazno postajo, ki se priključi na usmerjevalnik in ostane v vašem domu.

Na kaj moram biti pozoren pri nakupu varnostne kamere Wi-Fi?

Pri izbiri brezžične varnostne kamere imate na voljo ogromno izbire, vendar morate upoštevati dve ključni stvari: ali gre za zunanjo ali notranjo kamero.

Zunanje nadzorne kamere

Te so vremensko odporne in jih je mogoče namestiti na zunanjost vaše nepremičnine. Zvrtati boste morali nekaj lukenj v steno, da boste nanjo pritrdili kamero. Prav tako jih je treba postaviti nekoliko višje, da jih ni mogoče ukrasti. Odlično odvračajo vlomilce, prav tako pa so priročne, če želite nadzorovati garažo, avtomobil, lope ali druge zgradbe, ki niso neposredno povezane z vašim domom. Če pride do ropa, ko vas ni doma, boste imeli posnetke, ki jih lahko posredujete policiji, s čimer boste pomagali identificirati in preganjati storilca.

Na trgu obstajajo zunanje kamere, ki se napajajo iz omrežja in na baterije. Kako pogosto je treba baterije zamenjati ali napolniti – bodisi litij-ionske, bodisi običajne alkalne baterije – je odvisno od tega, kolikokrat kamera zazna gibanje ali se uporablja za ogled v živo. Pričakujte, da bo to nekje med tremi meseci do enega leta. Zunanje kamere, ki jih napaja električno omrežje, je prav tako lažje namestiti.

Notranje nadzorne kamere

Sobne brezžične varnostne kamere so zasnovane tako, da so nameščene v vašem domu. Ne rabite jih pritrditi na steno, saj so samostoječe. Običajno se napajajo iz omrežja, čeprav obstajajo nekatere notranje kamere na baterije, ki so priročne, če jih nameravate redno premikati po domu.

Če je zaščita vaše nepremičnine vaš edini namen, priporočamo, da si priskrbite zunanjo varnostno kamero Wi-Fi. Vendar obstaja nekaj razlogov, da se odločite tudi za notranjo varnostno kamero. Ti lahko zagotovijo mir, če živite v stanovanju ali najemate, kjer na zunanjo stran stavbe ne smete namestiti kamer. Podobno so lahko koristne, če želite nadzirati hišne ljubljenčke, ko vas ni v bližini, ali se morda prepričati, da so se otroci vrnili iz šole.

Namig: V kolikor želite dodatne popuste Amazon Prime, nižjo poštnino ter dostop do digitalne knjižnice filmov in knjig, vam svetujemo, da se včlanite v Amazon Prime.
REGISTRACIJA IN PREIZKUS – AMAZON PRIME
Najboljše brezžične nadzorne kamere 2021 – kupujete zunanjo ali notranjo Wi-Fi kamero?
Foto: Amazon

Ali je mogoče vdreti v brezžično nadzorno kamero?

Kot pri številnih napravah, povezanih z internetom, obstaja možnost, da bodo hekerji morda lahko dostopali do vaše varnostne kamere in si ogledali zunanjost ali notranjost vaše nepremičnine. Vodilni na trgu v tem segmentu poskrbijo, da so vaši videoposnetki shranjeni na varnih območjih v spletu, vendar je pomembna tudi moč gesla, ki ga izberete pri nastavitvi kamere.

Vedno izberite enolično geslo, ki ne vsebuje nobenih osebnih podatkov, na primer vašega priimka ali datuma rojstva. Močno in varno geslo mora biti kombinacija velikih in malih črk ter številk in posebnih znakov. In poskrbite, da boste nadgradili vdelano programsko opremo, takoj ko bo posodobitev na voljo (te si boste lahko ogledali v aplikaciji), saj proizvajalci s temi posodobitvami pogosto odpravijo kakršne koli varnostne napake.

Druge funkcije, ki jih je treba upoštevati pri nakupu

Shranjevanje videoposnetkov

Večina varnostnih kamer Wi-Fi shrani videoposnetke, potem ko je zaznano gibanje na varnem območju v spletu. Nekatere kamere vam omogočajo brezplačen dostop do teh videoposnetkov kratek čas po snemanju (na primer 24 ur), če pa si jih želite ogledati ali prenesti v pametni telefon do 30 dni kasneje, se boste morali naročiti na mesečno storitev. Druge kamere zahtevajo, da se naročite na ogled videoposnetkov kadar koli po snemanju, druge pa imajo brezplačno preizkusno dobo storitve – od treh mesecev do enega leta – po tem pa morate plačati. Nekatere kamere vam omogočajo, da posnetke shranite na kartico Micro SD (vstavljeno v kamero ali bazno postajo).

Kakovost videa

Vsaka kamera snema video v različnih ločljivostih. Na splošno poiščite brezžično nadzorno kamero, ki snema v 1920×1080, kar je Full HD. Z nižjo ločljivostjo boste tvegali, da video ne bo jasen in oster.

Vidno polje

Različne kamere imajo različna vidna polja (območje, ki ga pokriva leča). Večje kot je vidno polje, večja je površina, ki jo pokriva kamera. Razmislite, kam nameravate postaviti kamero, in ali bo vidno polje dovolj veliko, da bo zajemalo vse, kar potrebujete.

Barvni nočni vid

Večina varnostnih kamer Wi-FI ponuja samo črno-belo nočno gledanje, nekatere pa imajo tudi barvni nočni vid. To je mogoče, ker imajo v kamero vgrajeno LED-lučko. Barvni nočni vid pomeni, da če na svojem posestvu opazite nekoga sumljivega, boste policiji lahko dali podroben opis, vključno z barvo oblačil, las itd. (Nekaj, kar pri črno-belem nočnem pogledu ni mogoče) .

Pogovor

Številne varnostne kamere vključujejo tudi mikrofon in zvočnik, tako da se lahko pogovarjate in slišite s komer koli kar čez kamero. To je kot nalašč, če želite kričati na kršitelja, da naj gre z vašega posestva, ali pa če se želite pogovarjati s hišnimi ljubljenčki, ko vas ni doma.

Število kamer

Nekatere varnostne kamere Wi-Fi so na voljo v kompletih, ki vključujejo dve ali več kamer. Ti so idealni, če želite pokriti več območij vaše nepremičnine, kot jih lahko doseže vidno polje ene kamere. Komplet kamer je običajno boljši nakup kot nakup ene kamere in poznejši nakup dodatnih kamer.

Sirene

Nekatere varnostne kamere imajo vgrajeno sireno, ki jo je mogoče samodejno vklopiti, ko zazna kakršno koli gibanje, ali ročno iz aplikacije. To je lahko odličen način, da spodbudite nekoga, ki se sprehaja po vaši nepremičnini, da odide.

Notranje nadzorne kamere so lahko koristne, če želite nadzirati hišne ljubljenčke, ko vas ni v bližini, ali se morda prepričati, da so se otroci vrnili iz šole.
Foto: Amazon

Najboljše brezžične nadzorne kamere 2021

Ring Floodlight Cam von Amazon | HD Sicherheitskamera mit Flutlicht, Gegensprechfunktion und Sirene,...
Funktioniert mit Alexa, um Videoaufnahmen in Echtzeit per Sprachbefehl zu starten.; Sendet eine...
199,00 EUR
Znižano za 7,00 EUR
TP-Link Tapo C310 Überwachungskamera Außen, WLAN IP Kamera, 3MP Hochauflösung, 30m Nachtsicht,...
Ultrahochauflösendes Video: Zeichnet jedes Bild in kristallklarer 3MP-Definition auf
54,90 EUR −7,00 EUR 47,90 EUR
Znižano za 70,50 EUR
Arlo Q Überwachungskamera & Alarmanlage, 1080p HD, 2-Wege-Audio, Bewegungsmelder, Nachtsicht, 130...
Bis zu drei Aktivitätszonen einstellbar; Netzbetrieb, keine Batterien erforderlich
219,99 EUR −70,50 EUR 149,49 EUR
Yale Smart Living 303W IP Kamera Home View Panorama - weiß - Schwenk- & Neigefunktion
Einfache Inbetriebnahme der IP Kamera dank Plug & Play; Voll integrierbar in Yale Smart Living Smart...
58,54 EUR
Znižano za 49,01 EUR
Yale SV-DAFX-W EU ALL-in-1-Kamera, Innen/Außen 1080P, WiFi-Kamera, wasserdicht (IP65), mit...
Echtzeit-Überwachung des Hauses über die Yale View-App (Android 4.1+, iOS 8.0+); Installation im...
129,00 EUR −49,01 EUR 79,99 EUR
Znižano za 5,00 EUR
TP-Link Tapo C100 WLAN IP Kamera Überwachungskamera innen (1080p-Auflösung, 2 Wege Audio, 9m...
Klare Nachtsicht - Nachtsicht für bis zu 9 Metern, Sicherheit auch bei Nacht; Bewegungserkennung...
29,90 EUR −5,00 EUR 24,90 EUR
TP-Link Tapo C200 WLAN IP Kamera Überwachungskamera (Linsenschwenkung- und Neigung,...
Hohe Auflösung - Erfassen Sie jedes Detail in kristallklarer 1080p-Auflösung; Sanftes schwenken...
35,99 EUR

Zadnja posodobitev 2021-06-27 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Najbolje prodajane brezžične nadzorne kamere 2021

1. Najbolje prodajan
4 Stück YI Überwachungskamera 1080p Innen WiFi IP Sicherheitskamera mit Bewegungserkennung...
 • FULL HD AUFLÖSUNG MIT NICHT-INVASIVER NACHTSICHT:...
 • AKTIVITÄTSERKENNUNG MIT KÜNSTLICHER INTELLIGENZ - MENSCHENERKENNUNG:...
2. Najbolje prodajan
Yangeryang. IP-Kamera Wireless WiFi Smart Security Camera HD 1920 x 1080p, Unterstützung TF-Karte,...
 • 1. SD-Kartenaufnahmeformat AVI, Codierung .264
 • 2. Sensor: 1/4 Zoll Kristallbild H62
3. Najbolje prodajan
Mi Home Security Camera 360° 16839 Webcam , 1080P
 • Aufgezeichnen von Videos auf microSDXC-Karte
 • ausgezeichnete Funktionsweise und Bildqualität
4. Najbolje prodajan
Bao Xiang Smart Camera Smart Security Camera Hd 1080p Wireless WiFi-kameras Mit...
 • WiFi-Indoor-Kamera ist eine einfache und schnelle Installation mit...
 • Mit der App können Sie Ihr Zuhause in Echtzeit und diese...
Znižano za 25,00 EUR5. Najbolje prodajan
YI Überwachungskamera 1080p Innen WiFi IP Sicherheitskamera mit Bewegungserkennung Nachtsicht...
9.618 Ocen
YI Überwachungskamera 1080p Innen WiFi IP Sicherheitskamera mit Bewegungserkennung Nachtsicht...
 • FULL HD AUFLÖSUNG MIT NICHT-INVASIVER NACHTSICHT:...
 • AKTIVITÄTSERKENNUNG MIT KÜNSTLICHER INTELLIGENZ - MENSCHENERKENNUNG:...
6. Najbolje prodajan
TP-Link Tapo C200 WLAN IP Kamera Überwachungskamera (Linsenschwenkung- und Neigung,...
 • Hohe Auflösung - Erfassen Sie jedes Detail in kristallklarer...
 • Erweiterte Nachtansicht - Selbst bei Nacht kann die Kamera eine...
7. Najbolje prodajan
Überwachungskamera Innen 1080P, ANTELA WLAN IP Kamera, Kompatibel mit Alexa & Google Assistant, 360...
 • 【1080P Full HD und funktioniert mit Alexa】 Mit 1080P Full...
 • 【Schwenken/Neigen und IR-Nachtsicht】Die ANTELA WLAN-Kamera ist mit...
8. Najbolje prodajan
Mini Kamera,TODAYI 4K HD WLAN Mini Überwachungskamera Lange Batterielaufzeit WiFi Minikamera live...
 • 【Vorteile Kleine Kamera Q15】 - Die minikamera Q15 wurde mit dem...
 • 【Kleinste Wireless Minikamera】 - Q15 ist die tragbare minikamera...
Znižano za 1,34 EUR9. Najbolje prodajan
Xiaomi Mi Home Security Camera 360° 1080P WLAN Überwachungskamera (1080p-Auflösung,...
 • 1080p Full HD Video Auflösung
 • Drehbar um 360° horizontal und 96° vertikal

Zadnja posodobitev 2021-07-02 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nakup izdelkov brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
DJI Air 2S: dovolj dober za vsakogar