fbpx

Najboljše knjige 2022: knjige, ki jih boste prebirali znova in znova

Dobre knjige 2022

Foto: envato

Vsakemu se kdaj zgodi, da se sreča z dnem, ko mu stvari nikakor ne gredo od rok. Takrat je najbolje, da si vzamemo nekaj časa zase, si napolnimo baterije in se spomnimo, da nikoli ni vse povsem črno. In za to ni boljšega načina, kot da v roke vzamemo dobro knjigo, predvsem takšno, ki nas ob branju napolni s toplimi občutki. Za vas smo pripravili 6 najboljših knjig, ki vas bodo razveseljevale znova in znova.

Te zanima seznam zares odličnih, najboljših knjig 2022. Predstavljamo vam naš seznam dobrih knjig!

1. Cecilia Ahern: Čas mojega življenja

Foto: emka.si

Čas mojega življenja je ganljiv in zabaven roman, ki pripoveduje o tem, kaj se zgodi, ko nehamo namenjati pozornost svojemu življenju in pustimo, da čudoviti trenutki odplavajo mimo nas. Pisateljica Cecilia Ahern na lahkoten način predstavi zgodbo Lucy, ki prejme skrivnostno zlato kuverto, a je preveč zaposlena z izogibanjem svojim obveznostim, da bi se soočila s sporočilom, ki ga je prejela od lastnega življenja.
Knjigo si lahko za 34,90 € priskrbite na spletni strani Felix .

2. Sophie Kinsella: Moje ne tako popolno življenje

Foto: felix.si

Moje ne tako popolno življenje avtorice Sophie Kinsella, ki jo morda poznate po knjižni zbirki Strastna zapravljivka, pripoveduje zgodbo Katie, ki se je, da bi uresničila svoje sanje, preselila v London. Katie na instagramu živi popolno življenje, v resnici pa se stiska v majhni sobici in vsak dan v londonskem prometu zapravi ure in ure, da sploh pride v službo.
Lahkoten roman vas bo spomnil, da stvari nikoli niso tako popolne, kot izgledajo na internetu, da pa s tem ni nič narobe in da tudi naša nepopolna življenja vsebujejo veliko srečnih trenutkov. Knjigo lahko za 34,90 € najdete na spletni strani Felix.

3. J. K. Rowling: Harry Potter

Foto: emka.si

Serija Harry Potter angleške pisateljice J. K. Rowling se uvršča med najbolj priljubljene knjižne zbirke vseh časov in za to obstaja dober razlog. Če ste ob nadobudnih čarovnikih odraščali, vas bodo knjige popeljale nazaj v otroštvo, če pa jih še niste prebrali, je sedaj odlična priložnost, da na svoje probleme pozabite tako, da se za nekaj ur potopite v svet magije.
1. del serije Harry Potter z naslovom Harry Potter 1: Kamen modrosti si lahko za 24,99 € priskrbite na spletni strani Emka.

4. J. R. R. Tolkien: Hobit ali Tja in spet nazaj

Foto: felix.si

Če si želite potovanja v svet fantazije, ki vas morda popelje tudi v otroštvo, je odlična izbira tudi Hobit pisatelja J. R. R. Tolkiena. Zgodba, iz katere je vcvetela uspešna trilogija Gospodar prstanov, opisuje pot hobita Bilba Bogatina do zaklada, ki ga varuje zmaj.
Knjigo lahko za 32,99 € kupite na spletni strani Emka.

5. Louisa May Alcott: Čas deklištva

Foto: emka.si

Tudi za Čas deklištva avtorice Louise May Alcott ste najverjetneje že slišali. Ljubeča zgodba o družini March opisuje odraščanje štirih sester ob skrbni materi, medtem ko se njihov oče bori v državljanski vojni. Dekleta kljub vsem težavam, s katerimi se soočajo, skozi življenje stopajo s polno mero optimizma, poguma, dobrote in ljubezni, ki bo ogrela še tako slabovoljno srce.
Čas deklištva lahko za 14,90 € dobite na spletni strani Emka.

6. Emily Giffin: Nekaj sposojenega

Foto: emka.si

Romantična zgodba Nekaj sposojenega obljublja, da se boste ob njej znova in znova smejali, morda pa potočite tudi nekaj solz. Pisateljica Emily Griffin pripoveduje zgodbo Rachel, ki je bila do svojega 30. rojstnega dne vzorno dekle. Potem pa na svoji rojstnodnevni zabavi po nekaj kozarcih konča v postelji z zaročencem svoje najboljše prijateljice– in ugotovi, da ga ljubi.
Knjigo lahko za 14,99 € najdete na spletni strani Emka, če vam bo povšeči, pa se lahko ozrete tudi po njenem nadaljevanju Nekaj modrega.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!