Najboljše komedije 2017

Najboljši filmi mešajo lahkotnost in temačnost, humor in patos. Čeprav je res, da je bilo nekaj "najbolj duhovitih" filmov v prejšnjih letih tudi najslabših, to še ne pomeni, da so se v Hollywoodu popolnoma odrekli dobrim komedijam, ki občinstvo zares nasmejijo. In letos smo lahko videli kar nekaj fenomenalnih komedij. To so najboljše komedije 2017.

Najboljše komedije 2017:

The Meyerowitz Stories (2017)


Najnovejši film Noaha Baumbacha s svojim duhovitim slogom spominja na njegov prodorni film Za vsako ceno (Kicking and Screaming, 2005). Dustin Hoffman je patriarh družine Meyerowitz, Adam Sandler, Ben Stiller in Elizabeth Marvel so njegovi odrasli otroci, ki želijo ustvariti retrospektivo očetove uspešne umetniške kariere. To je morda film, s katerim bi si lahko Sandler prislužil nominacijo za oskarja.

The Incredible Jessica James (2017)


V tej izjemni romantični komediji Jessica Williams dokazuje svoj vodini položaj kot dramatičarka, ki se po razpadu veze spusti v razmerje s sveže razvezanim starejšim moškim. Tukaj ne gre le za tipično romantično komedijo, ampak imamo med drugim priložnost videti žensko, ki svojo identiteto oblikuje tako, kot želi.

Landline (2017)


Režiserka Gillian Robespierre se je v tem filmu ponovno povezala s svojo zvezdnico iz filma Obivious Child (2014). Komičarka Jenny Slate igra žensko, ki naj bi se kmalu poročila, hkrati pa ima težave s svojim zaročencem (Jay Duplass). Tudi njena družina je v krizi, saj skupaj s svojo najstniško sestro (Abby Quinn) odkrije, da njun oče vara mamo.

Ingrid Goes West (2017)


Aubrey Plaza igra vznemirjujočo Ingrid, ki se po tem, ko začne na družbenih medijih slediti vplivni Taylor Sloane (Elizabeth Olsen), preseli v Los Angeles. Tukaj si želi uresničiti vse svoje fantazije. Kmalu odkrije, da življenje Taylor le ni tako sijajno, kot se zdi.

Loganovi srečneži (Logan Lucky, 2017)


Priznani režiser Steven Soderbergh se je letos vrnil na velika platna. Loganovi bratje in sestre (Channing Tatum, Riley Keough in Adam Driver) poskušajo oropati Charlottes Motor Speedway, za to nalogo pa potrebujejo strokovnjaka za eksplozive (Daniel Craig kot komični norec), ki ga morajo ugrabiti iz zapora in ga po opravljeni nalogi tja tudi vrniti.

I Don’t Feel at Home in This World Anymore (2017)


Ruth (Melanie Lynskey) odkrije, da so ji oropali dom in to je le pika na i dolgi vrsti vsakodnevnih nezgod, ki so jo potisnile čez rob. Ker se želi maševati vsem, ki so ji kadarkoli zagrenili življenje, se združi s svojim čudnim sosedom Tonyjem (Elijah Wood), velikim ljubiteljem borilnih veščin.

Thor: Ragnarok (2017)


Thor je brez svojega močnega kladiva ujet na drugi strani vesolja ter se trudi, da bi se čim prej vrnil v Asgard in preprečil Ragnarok. Pred reševanjem civilizacije pa mora preživeti še smrtonosno gladiatorsko tekmovanje, na katerem bo soočen s svojim bivšim zaveznikom in kolegom Maščevalcem Neverjetnim Hulkom.

Ljubezen na prvo bolezen (The Big Sick, 2017)


Film pripoveduje zgodbo v Pakistanu rojenega obetavnega komika Kumaila (Kumail Nanjiani), ki se po standup nastopu poveže s podiplomsko študentko Emily (Zoe Kazan). Čeprav sta pričakovala samo razmerje za eno noč, med njima vzcveti resnična zveza, to pa zaplete življenje, ki ga od Kumaila pričakujejo njegovi tradicionalni starši muslimani.

Lady Bird (2017)


Režijski prvenec Grete Gerwing je tudi avtobiografija o njeni lastni mladosti, ki jo je preživela v Sacramentu. Odraščajoče dekle si  zaradi težavnega odnosa z materjo želi pobegniti v New York.

Girls Trip (2017)


V komediji se 4 vseživljenjske prijateljice ponovno družijo na letnem festivalu Essence v New Orealnsu. Čeprav so se dekleta z leti oddaljila, združitev dokaže, da se lahko še vedno zabavajo. V glavnih vlogah blestijo Queen Latifah, Jada Pinkett-Smith, Regina Hall ter vznemirljivo duhovita Tiffany Haddish.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Mitja Okorn, Life in a Year (2020): prvi hollywoodski film slovenskega režiserja prihaja na Amazon Prime Video