fbpx

Najboljše serije na HBO Max: 10 najboljših serij vseh časov, ki si jih morate ogledati

Najboljše serije na HBO Max
Foto: imdb
Zadnjič posodobljeno: :

HBO Max je pretočna platforma, ki je hitro postala priljubljena zaradi visokokakovostnih televizijskih oddaj, filmov in dokumentarcev. Zaradi njegove obsežne knjižnice vsebin je težko vedeti, kje začeti. Na srečo smo sestavili seznam za najboljše serij na HBO Max, tako da se lahko potopite naravnost v smetano.

Kako so izbrali najboljše serije na HBO Max? Merilo uspeha za vsako od teh serij je kombinacija ocen IMDb in Rotten Tomatoes. IMDb je dobro znano in pogosto uporabljano spletno mesto za ocenjevanje filmov in TV-oddaj, Rotten Tomatoes pa združuje ocene strokovnih kritikov in uporabnikov, kar daje celovit pregled nad tem, kaj si občinstvo in strokovnjaki mislijo o določeni oddaji ali filmu.

Katere so najboljše serije na HBO Max

Od domišljijskih epov do kriminalnih dram, romantičnih komedij in znanstvenofantastičnih serij, ki spodbujajo razmišljanje, teh deset serij prikazuje najboljše, kar ponuja HBO Max. Vsaka serija ponuja edinstveno in privlačno zgodbo, kompleksne like in vrhunsko produkcijsko kakovost.

Torej, brez odlašanja, se poglobimo v deset serij, ki si jih morate ogledati na HBO Max, in odkrijte, katere so si zaslužile svoje mesto v panteonu odličnih TV serij. Ne glede na to, ali ste dolgoletni oboževalec HBO ali novinec v svetu pretakanja, vas bodo te oddaje držale priklenjene na zaslon in želeli si boste še več.

1. Game of Thrones – IMDb ocena: 9.3, ocena Rotten Tomatoes: 89%

“Game of Thrones” je prelomni domišljijski ep, ki raziskuje politično in družbeno dinamiko kompleksnega sveta. Liki v seriji so dobro zaokroženi, akcijski prizori pa osupljivo koreografirani.

2. The Sopranos – IMDb Ocena: 9.2, Rotten Tomatoes Ocena: 92%

“Sopranovi” so navdušujoča kriminalna drama, ki spremlja življenje Tonyja Soprana, mafijskega šefa, ki se trudi uravnotežiti svoje zasebno in poklicno življenje. Igra serije je odlična, zato si jo mora ogledati vsak ljubitelj tega žanra.

3. The Wire – IMDb ocena: 9.3, ocena Rotten Tomatoes: 94 %

“The Wire” je realističen prikaz trgovine z drogami in kazenskega pregona v Baltimoru. Pripovedovanje v seriji je niansirano, z dobro razvitimi liki in kompleksnimi odnosi med njimi.

4. Friends – IMDb ocena: 8.9, ocena Rotten Tomatoes: 78 %

“Prijatelji” je klasični sitcom, ki spremlja skupino prijateljev, ki živijo v New Yorku. Humor v oddaji je brezčasen, njene junake obožujejo generacije gledalcev.

5. Sex and the City – IMDb Ocena: 7.1, Rotten Tomatoes Ocena: 59%

“Seks in mesto” je romantična komedija, ki spremlja življenja štirih žensk, ki živijo v New Yorku. Odkrite razprave o seksu in odnosih v oddaji so bile takrat prelomne, moda glavnih igralk pa je postala ikonična.

6. Curb Your Enthusiasm – IMDb ocena: 8.7, ocena Rotten Tomatoes: 94 %

“Curb Your Enthusiasm” je komedija, ki sledi nesrečam Larryja Davida, soustvarjalca “Seinfelda”. Humor v oddaji je pogosto nenavaden, a vedno smešen.

7. Watchmen – IMDb ocena: 8.1, Rotten Tomatoes ocena: 95%

“Watchmen” je superjunaška drama, ki raziskuje politiko vigilantizma v alternativni različici Združenih držav. Scenarij predstave je kompleksen in spodbuja razmišljanje, igra pa odlična.

8. The Undoing – IMDb ocena: 7.4, ocena Rotten Tomatoes: 75 %

“The Undoing” je triler, ki sledi preiskavi umora v bogati skupnosti New Yorka. Izvedbe predstave so odlične, preobrati pa bodo dogajali vse do konca.

9. Westworld – IMDb ocena: 8.6, ocena Rotten Tomatoes: 83 %

“Westworld” je znanstvenofantastična serija, ki raziskuje etiko umetne inteligence v futurističnem zabaviščnem parku. Serija spodbuja k razmišljanju, produkcijska zasnova pa je osupljiva.

10. Succession – IMDb ocena: 8.6, ocena Rotten Tomatoes: 91 %

“Succession” je drama, ki spremlja disfunkcionalno družino, ki stoji za medijskim konglomeratom. Serija je duhovita in napeta, nastopi pa odlični.

HBO Max ima za vsakogar nekaj, ne glede na to, ali iščete grozljivo kriminalno dramo, komedijo ali znanstvenofantastično serijo, ki spodbuja razmišljanje. Teh 10 serij, ki si jih morate ogledati veljajo za najboljše serije na HBO Max.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.