fbpx

Najboljše spletne platforme za druženje s prijatelji in družino v času samoizolacije

Večina sveta te dni preživlja v samoizolaciji. Ne smemo pa pozabiti, da je ravno zdaj še kako pomembno, da ohranjamo stike s svojimi najbližjimi, s svojimi prijatelji in znanci, ki nam lahko tudi s pogovorom prek virtualnih platform pomagajo ohranjati občutek normalnosti.

Na tržišču je veliko platform, ki omogočajo video klice. Nekateri so uporabniku bolj prijazni, drugi manj. To je nekaj najboljših platform, s pomočjo katerih se lahko virtualno družite in si polepšate svoj dan ali večer v samoizolaciji, v družbi svojih najbližjih.

Skype

Prednosti: Več simultanih klicateljev
Slabosti: ostale funkcije opravlja relativno slabo
Primeren za: iOS, Android, Mac, Windows, Linux

Skype
Skype

Skype je na tržišču že dolgo časa. Njegova računalniška različica je precej slaba, vendar pa je verzija za mobilne naprave zelo dobra. Aplikacija lahko podpira komunikacijo v velikih skupinah in nima časovnih omejitev. Dokler ga boste uporabljali le video klice, vam bo Skype dobro služil, na uporabo emojijev, posodabljanja statusa itd., pa raje ne računajte.

Zoom

Prednosti: veliko simultanih klicateljev, močna podpora
Slabosti: klici so omejeni na 40 minut (v brezplačni različici)
Primeren za: iOS, Android, Mac, Windows

Zoom
Zoom

Zoom je zaradi zanesljivosti, trdne spletne integracije in ostalih funkcij, ena najbolj priljubljenih aplikacij za poslovne videokonference. Čeprav aplikacija ni bila narejena za osebne klice, pa je med zasebnimi uporabniki postala zelo priljubljena. Ima pa eno veliko oviro: klici so namreč v brezplačni različici omejeni na 40 minut. Ko torej mine 40 minut pogovora, morajo vsi prekiniti in začeti ponovno. Aplikacijo pa so kritizirali tudi zaradi zbiranja podatkov, ki se dogaja v ozadju. Če bi torej radi le čvek s prijatelji, izberite katero drugo varianto.

FB Messenger

Prednosti: enostavna uporaba, veliko že obstoječih uporabnikov, priročne skupinske posebnosti
Slabosti: samo za tiste, ki imajo račun na Facebooku
Primeren za: iOS, Android, Mac, Windows

Facebook Messenger
Facebook Messenger

Priljubljenost in široka razširjenost Messengerja je popolnoma upravičena: precej dobro podpira vse oblike digitalne komunikacije. V brezplačen video klic se lahko vključi do 8 oseb, klic pa ni časovno omejen. Če sta v pogovor vključeni le dve osebi, pa se platforma prilagodi tako, da se izogne uporabi dodatnih serverjev, s čimer se izogne potencialnim zastojem pri prenosu podatkov. Niso pa prav vsi tako zelo navdušeni nad uporabo Facebooka, prav tako na priljubljenem omrežju nimajo računa. In ti Messengerja žal ne morejo uporabljati.

WhatsApp Messenger

Prednosti: varen, priljubljen, zelo razširjen
Slabosti: v video klicu lahko sodelujejo največ štirje
Primeren za: iOS, Android, Mac, Windows

Whatsapp
Whatsapp

WhatsApp je pravzaprav Messengerjev “piflarski” in “manj privlačen brat”. Zaradi poudarka, ki ga WhatsApp daje zasebnosti, je postal zelo priljubljen, kljub svojemu res neprivlačnemu videzu. Prvotno aplikacija sicer ni namenjena video klicem, vendar so skupinski klepeti, ki so sicer omejeni na največ štiri, uporabnikom prijazni.

Google Duo ali Hangouts

Prednosti: enostaven vmesnik, uporaba obstoječega računa na Googlu
Slabosti: precej zmedena platforma
Primeren za: iOS, Android, web

Google duo
Google duo

Duo je Googlov najnovejši komunikacijski izdelek, ki se je razvil kot dodatek Google Alloja in je bil razvit kot nekakšna potrošniška oziroma zasebna verzija aplikacije Hangouts, ki se sicer deli na Chat (pogovor) in Meet (sestanek). Zmedeno? Da. Pa vendar, Duo deluje precej dobro, in je povezan z obstoječim uporabniškim računu na Googlu. Omogoča neomejene video klice in je odlična opcija za tiste, ki si ne želijo ustvarjati novih uporabniških računov na drugih platformah.

Marco Polo

Prednosti: video sporočila so zabavna alternativa pogovorom v živo
Slabosti: ne ponuja opcije pogovora v živo
Primeren za: iOS, Android

Marco Polo
Marco Polo

To v osnovi ni aplikacija za video pogovore. Je pa res, da se vsi pač ne želijo vedno pogovorjati prek videa v živo. Marco Polo je podoben Snapchatu: namenjen je pošiljanju kratkih videov, ki jim lahko dodajate čečkarije, razne filtre, GIFe, itd. Ta aplikacija je torej namenjena tistim, ki nimajo dovolj časa, da bi v živo poklepetali s prijatelji prek video klica.

Houseparty

Prednosti: enostavna vključitev in vzpostavitev pogovora, vključene igre
Slabosti: pravzaprav trojanski konj za aplikacijo Heads Up
Primeren za: iOS, Android

Hpuseparty
Houseparty

Houseparty se je uveljavil kot aplikacija, prek katere so komunicirali najstniki s svojo skupino prijateljev, ne da bi pri tem rabili zapustiti dom. Aplikacija je torej primerna za skupino dobrih prijateljev, opozarja kdaj je nekdo iz skupine razpoložljiv, vključevanje v pogovor pa je enostavno. Vključenih je tudi veliko zabavnih iger.

Discord

Prednosti: odličen za glasovne klice, medtem ko igrate igrico, dober tudi za občasne video klice
Slabosti: včasih vmesnik malo zmedeno deluje, primarno ni osredotočen na video klice
Primeren za: iOS, Android, Mac, Windows, Linux

Discord
Discord

Aplikacij Discord je vsekakor zmagovalec med komunikacijskimi kanali za tiste, ki igrajo igrice, saj omogoča odlično komunikacijo med več igralci. Čeprav je prvenstveno namenjen avdio klicem, uspešno izvede tudi video klice. Manj iznajdljive uporabnike pa bo najverjetneje zmotil malce zmeden vmesnik z veliko zavihki, skupinami in kanali.

Častna omemba: Bunch in Squad

Bunch
Bunch

Novejša aplikacija Bunch se osredotoča na skupinske igre in na video klice. Kljub temu, da boste morali za določene funkcionalnosti v igricah primakniti kak evro (kar je definitivno minus), pa sama platforma od svojega nastanka beleži vedno večjo aktivnost, zato je mogoče zdaj idealen čas, da jo preizkusite.

Squad se po drugi strani osredotoča na deljenje aktivnosti na vašem telefonu, medtem ko klepetate – to pomeni, da lahko s prijatelji skupaj brskate po vašem Tinderju, skupaj nakupujete, gledate videe, itd. Tako kot Bunch, je tudi ta aplikacija precej nova, zato boste morali prijatelje najbrž najprej prositi, da si aplikacijo prenesejo in se vanjo prijavijo, nato pa boste lahko skupaj “swipali” po vaših zaslonih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!