fbpx

Zdaj je pravi čas, da spustite od sebe vse, kar vas ne osrečuje

V teh časih, ko ste večinoma časa doma, si vzemite čas, da postavite sebe pred ogledalo in razmislite o svojem življenju. Ste srečni?

Oklevate. Nič za to. Ne glede na to, za kaj gre – za negativno misel, občutek, odnos, ob katerem se ne počutite dobro – je zdaj pravi čas, da o tem razmislite in to spustite iz in od sebe.

Vas kaj zadržuje? Ste obstali na mestu ali v situaciji, v kateri ne želite biti in se ne morete premakniti naprej, da bi zrasli, da bi šli proti vašim sanjam in ciljem? Bodite dovolj pogumni in naredite ta korak ter počasi odidite.

Mogoče vas duši partnerski odnos, v katerem vztrajate, ne glede na to, kako škodljiv je lahko za vas. Ne odidete iz njega, ker je to življenje, ki ga poznate, ste ga navajeni, v njem se počutite udobno. Mogoče se kar naprej vračate, ker veste, kaj lahko pričakujete in se ob tem počutite varno. Mogoče mislite, da je to tisto, kar vam je bilo namenjeno, čeprav si potihoma želite nekaj več, nekaj drugačnega. Ampak se držite odnosa, ker se bojite, da boste ostali sami, da ne boste srečali človeka, ki bi bil drugačen, boljši do in za vas. Morda ste se s tem preprosto sprijaznili.

Mogoče imate bolečo misel ali občutek, ki ga skrivate za svojim nasmehom. Občutek, ki se ga ne morete otresti, ne veste, kako bi se ga. Ali pa morda tega sploh ne želite? Morda ste  se nanj tako navadili, da je vse, kar se razlikuje od njega, za vas strašljivo. Bojite se novih občutkov.

Morda vas je bolečina tako posrkala vase, da ste pozabili, kakšen je bil občutek, ko ste bili srečni. Kakšen je občutek, ko je vse dobro in ni obdano z bolečino ter s strahom. Sprijaznili ste se, da je tisti občutek sprejemljiv za vas.

Zazrite se vase, najdite v sebi svoj resnični potencial. Spustite od sebe slabe navade, ljudi, ki vas ne cenijo, odnose, ki ne dihajo. Težko bo. Bolelo bo. Morda bo trajalo precej časa, da se boste spet navadili, se naučili biti drugačni, biti to kar ste, ne kar si drugi želijo, da ste. Verjemite, uspelo vam bo.

Mogoče mislite, da je to največ kar vam je bilo namenjeno, čeprav si potihoma želite nekaj več, nekaj drugačnega.
Mogoče mislite, da je to največ kar vam je bilo namenjeno, čeprav si potihoma želite nekaj več, nekaj drugačnega.

In ko boste čez nekaj časa gledali nazaj, boste v sebi čutili neverjeten občutek olajšanja in sreče, saj si nikoli niste mislili, da bi lahko bili kdaj v tem trenutku, kjer ste. Ozrli se boste nazaj v čas, ko ste premagali strahove in negotovost in za seboj pustili skrbi, negativne misli, napačne odločitve, ljudi, ki vam niso bili namenjeni ali so v vas vzbudili bolečino. In spoznali boste, da so bile vse skrbi, ki ste si jih risali v preteklosti, nepotrebne.

Ponavadi sprejemate tisto, kar vam življenje ponudi, pripelje na vašo pot, bodisi slabo ali dobro. Sprejmite dejstvo, da nikoli ne boste mogli nadzorovati stvari, ki se vam bodo dogajale, ampak lahko spremenite vaš odziv na njih.

V sebi imate vgrajene nagone za preživetje, vaš um in telo vam bosta povedala, ko nekaj ne bo vredu. Če mislite, da tega v vas ni, se motite, le verjeti morate vase! Poslušajte svoj instinkt.

Verjemite, da ste dovolj pogumni, da spustite iz življenja stvari, ki vas omejujejo, dušijo, vam prinašajo strah in bolečino. Dovolj močni ste, da boste premagali bolečino, ki jo bodo prinesle vaše odločitve, da greste naprej, da za seboj pustite ljudi, stvari, občutke.

Bolečina bo zbledela in bo počasi še samo oddaljen spomin.

In ko se zdaj ponovno pogledate v ogledalo, je pred vami nova oseba, oseba, v katero ste se želeli spremeniti. Počnete stvari, ki ste jih sanjali, v osebnem in poslovnem življenju. Ob vas je partner, ki vas spoštuje in ljubi. Spoznali ste, da svet ni samo bel in črn, da je življenje mavrica vzponov in padcev ter da morate predvsem le verjeti vase!

“Popolna sreča je mozaik, ki ga sestavljamo celo življenje.” – Jim Rohn

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.