fbpx

Najboljši evropski muzeji po TripAdvisorju

Ko obiščete katero od svetovnih metropol, kam najprej zavijete? Oziroma ali zavijete tudi v muzej? Vas zanimajo zgodovina, umetnost in arhitektura? Vas osupnejo podatki o kraljevih družinah, njihovih črnih plateh, vam okostje izumrle živali vzame dih? Če je odgovor pritrdilen, potem so muzeji vsekakor prostor za vas. V Evropi jih je kar nekaj, ki spadajo med najboljše, najpriljubljenejše ali najprestižnejše na svetu. Za vas smo pripravili 9 najboljših muzejev stare celine.

Rijksmuseum je največji nizozemski muzej in hkrati zaščitni znak Amsterdama nudi izvrstno kolekcijo. Skriva vse od Rembrandtove Nočne straže do značilne modro-bele keramike iz Delfta. Egipčanski muzej je arheološki muzej v italijanskem Torinu, specializiran za egipčansko arheologijo in antropologijo. Acropolis Museum v Atenah je arheološki muzej, ki je osredotočen na arheološke najdbe iz atenske akropole. Znamenita je tudi sama stavba, saj je zgrajena izključno iz kamna iz grške bronaste dobe do dobe bizantinske Grčije. Gremo na sever Evrope. Vsak obiskovalec Stockholma si mora pomorski muzej VASA nujno ogledati. V njem se namreč šopiri ladja VASA, ki so jo po 333 letih rešili z morskega dna, kjer je počivala od potopa na krstni vožnji leta 1628. V Londonu stoji National Gallery, katere zbirka ima 2300 slik in obsega dela od sredine 13. stoletja do leta 1900. Victoria and Albert Museum (London) je vodilni muzej umetnosti in oblikovanja na svetu, v katerem boste lahko videli prek 2,3 milijona razstavljenih izdelkov, ki razkazujejo kar 5000 let človekovega ustvarjanja. Muzej Prado je glavni španski narodni muzej umetnosti in se nahaja v središču Madrida. State Hermitage Museum and Winter Palace je muzej umetnosti in kulture, ki je svojo zgodbo začel davnega leta 1764, ko je kraljica Katarina Velika odkupila osupljivo zbirko slik od pruskega trgovca Johanna Ernsta Gotzkowskyja. D’Orsay je narodni muzej Francije, ki stoji v središču Pariza na levem bregu Sene.

Galerija – Najboljši evropski muzeji po TripAdvisorju

Dodatne Informacije

Več informacij:
tripadvisor.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!