fbpx

Najboljši filmi 2022: najbolj pričakovani filmi leta 2022

Foto: Kolosej

Čeprav je virusna situacija dodobra vplivala tudi na filmski svet, se ta počasi prebuja in pošilja v svet nove filmske mojstrovine. Poglejmo si, kateri filmi v 2022 so najbolj pričakovani.

Najboljši filmi 2022 bodo prava poslastica! Dočakali bomo nekaj nadaljevanj klasik, nekaj odmevnih biografskih filmov, predvsem pa ne bo manjkalo velikih imen iz sveta filma.

The Batman

Na filmska platna se vrača Batman, v vlogi katerega bo tokrat zaigral Robert Pattison, družbo pa mu bo delala Zoë Kravitz. Film, ki bi moral luč sveta ugledati junija 2021, bo tako končno razkrit še pred začetkom letošnje pomladi, natančneje 4. marca. Več o filmu pa TUKAJ.

Blondinka s Harvarda 3

Prav ste slišali, simpatična svetlolaska se vrača. Elle Woods, v vlogi katere bo tudi tokrat zaigrala Reese Witherspoon, očitno še ni rekla zadnje besede. Film bo v kinematografih na sporedu od 20. maja, tudi tu pa je snemanje oteževala epidemija novega koronavirusa. Več o filmu pa TUKAJ.

Top Gun: Maverick

Woohoo, dobro se privežite in se pripravite na razburljivo vožnjo z dobrim starim Maverickom. Zasedba bo tudi tokrat zvezdniška, od Tom Cruisa do Val Kilmerja in Eda Harrisa. Priznamo, še zdaje se nam naježijo dlake ob poslušanju nepozabnega napeva Take my Breath Away. Film bo na sporedu v drugi polovici maja. Več o filmu pa TUKAJ.

Elvis

Biografija slovitega Elvisa Presleyja, v vlogi katerega bo zaigral Austin Butler. Režiser filma je Baz Luhrmann, ki se je podpisal tudi pod Great Gatsbyja, v katerem je zaigral Leonardo DiCaprio. Čaka nas torej veliko blišča, pa tudi teme. Na filmskih platnih od 24. junija naprej. Več o filmu pa TUKAJ.

Don’t Worry Darling

Film postavljen v 50′ leta minulega stoletja je eden najbolj pričakovanih filmov, vsaj na ameriških tleh. Režiserka filma je Olivia Wilde, ki v filmu tudi zaigra, ob njej pa še Chris Pine, Florence Pugh, Harry Styles in drugi. V Ameriki bo film na sporedu od 23. septembra. Več o filmu pa TUKAJ.

Black Panther: Wakanda Forever

Vsi ljubitelji Črnega Panterja, bodo navdušeni nad novico, da se junaki vračajo z novim nadaljevanjem. Nova filmska poslastice Marvela pa bo brez Chadwicka Bosemana, ki je tragično preminil 2020. Po nekaterih napovedih naj bi se film osredotočil na njegovo sestro Shuri. Na filmska platna bo prišel 11. novembra. Več o filmu pa TUKAJ.

She Said

Zgodba o novinarki New York Timesa, ki je objavila bombastično vest o spolnih nadlegovanjih Harveyja Weinsteina. V vlogi novinarke bo zaigrala Carey Mulligan, film pa bo predvajan v drugi polovici novembra. Več o filmu pa TUKAJ.

Babylon

Film z zvezdniško zasedbo, ob Bradu Pittu bo zaigrala tudi Margot Robbie, pa Tobey Maguire in drugi. Režiser Damien Chazelle se je podpisal tudi pod La La Land, film pa je postavil v zlata leta Hollywooda. Film v kino prihaja ob božiču. Več o filmu pa TUKAJ.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!