Najboljši luksuzni hoteli v Sloveniji po mnenju TripAdvisorja

Kempinski Palace

Včasih je tako, da imamo neko stvar pred nosom, pa je ne vidimo. Podobno velja za turistične destinacije. Za mejo iščemo in iščemo hotele in namestitve, pravljične kotičke, ki bi nas razvajali, in kar preradi pozabljamo, da zato ni treba iti daleč. Predstavljamo vam kateri so najboljši luksuzni hoteli v Sloveniji po mnenju svetovnega portala TripAdvisor.

Morda imate občutek, da Slovenija ne premore veliko hotelov s štirimi oziroma petimi zvezdicami. A resnica je, da je luksuznih namestitev tudi pri nas v izobilju. Če torej iščete najbolj razkošne oblike razvajanja vam predlagamo, da se odločite za enega od desetih, ki so po mnenju svetovnega portala TripAdvisor najboljši luksuzni hoteli v Sloveniji . Presenečeni boste, kako kvalitetno ponudbo in vrhunske nastanitve premore naša mala kokoška. Včasih nam mora to žal povedati nekdo drug, v tem primeru tujec, da cenimo, kar imamo.

PREBERITE ŠE: Boutique Hotel Kavalir – hotel s črnjansko dušo

10. Grand hotel Portorož

Grand hotel Portorož se lahko pohvali s kar petimi zvezdicami. Mogoče nima Kempinskega pedigreja, zato pa po luksuzu prav nič ne zaostaja. Sobe so prenovljene, hrana, ki temelji na zdravi mediteranski prehrani je za bogove, tudi zaradi wellness centra pa bi vsemogočni odšli s Panteona. Na voljo je 195 ”ključev”, med njimi tudi za suite in predsedniški apartma.

9. Hotel Lev Ljubljana

Hotel Lev Ljubljana je več kot samo hotel s fenomenalno lokacijo. Je hotel s čudovitim razgledom na prestolnico, velikim konferenčnim centrom in 157 štirizvezdičnimi sobami ter 16 suitami opremljenimi s sodobno tehnično opremo. V svoji bogati zgodovini, ki sega v leto 1964, ko je zrasel na mestu bivše gostilne Pri levu, je gostil številna iminentna imena. Od Agathe Christie, Orsona Wellesa, Kirka Douglasa, Louisa Armstronga, astronavtske odprave Apollo 5, do Janet Jackson, Boba Dylana, Deep Purplov, Stinga in Luciana Pavarottija.

8. Hotel Thermana Park Laško

Hotel Thermana Park Laško leži tik ob reki Savinji, središče Laškega pa je le četrt ure živahne hoje proč. Za goste ima na razpolago 181 sob in 7 suit kategorije štirih zvezdih superior. Prostori so sodobno opremljeni, tudi sicer pa je poskrbljeno za dobro počutje, saj so v ponudbi tudi prostori Termalnega Centra s prepoznavno stekleno kupolo. Ponuja številne pakete/aranžmaje med katerimi sigurno najdemo takšnega, ki bo zadostil vse naše potrebe, najsi bodo gurmanske ali sprostitvene narave.

7. Grand hotel Sava Rogaška

Rogaška ima številne čare in eden je gotov tudi Grand hotel Sava Rogaška, ki omogoča kraljevsko razvajanje v sobah LUX mondenenga Ars natura stila, ki nudi sproščanje v sozvočju z naravo. Tu je bivanje drugačno, nekaj posebnega in si boste lahko resnično napolnili baterije. Nasploh ali z zdravilnimi prijemi maserjev, v termalnih vodah v termah Lotus ali pa prek brbončic v kavarni in slaščičarni Cappuccino oziroma Imperial.

6. Bohinj Park EKO Hotel

Bohinjskemu hotelu Bohinj Park EKO Hotel, ki leži v nedrju Julijskih Alp, ton daje trajnostni razvoj in skrb za naravo, saj promovira udobno življenje v sožitju z naravo. Z njim je prek podzemnega hodnika povezan Vodni park Bohinj, ki je že več kot deset let pravi magnet za goste. Velja za enega najbolj varčnih hotelov na tem koncu Evrope in je sploh prvi eko resort v Sloveniji s certifikatom Green Globe.

5. Hotel Habakuk

Petzvezdični mariborski hotel Habakuk je od nekdaj pojem luksuza. Za soseda ima pohorski gozd, ki okolico zalaga z odličnim zrakom, tudi vse ostalo, od sob, ki so vrhunsko opremljene, kongresnega centra, bara in restavracije, do wellness in spa centra, pa je na najvišjem možnem nivoju. Moderen dizajn, vrhunska tehnologija in obilica možnosti za rekreacijo tudi zunaj zidov- pozimi smučanje, poleti golf, kadarkoli pa pohodništvo.

4. Hotel Balnea Superior

Hotel Balnea Superior se prislanja na Dolenjske Toplice in ob udobnih, razkošnih in naravno opremljenih sobah ponuja tudi odlične wellness storitve v centru Balnea. Čar dodajata kamin in klavir v baru, najdejo pa se tudi fitnes in konferenčni prostori.

3. Vander Urbani Resort

Ljubljanski Vander Urbani Resort je butični hotel, ki je od zunaj oblečen v stare ljubljanske meščanske fasade, po vstopu v notranjost pa se čas zavrti močno naprej, saj ga preveva sodobna oblikovalska strast. 16 sob in vse ostalo je del arhitekturnega biroja Sadar+Vuga. Interjer je obložen z odsevnimi površinami, ki ustvarjajo iluzijo prostora, vijoličasto modro-sivi prelivi pa nas čakajo za vrati sob. Kot nas za enimi čaka tudi joga studio.

2. Kempinski Palace

Portoroški hotel Kempinski Palace je češnja na vrhu torte luskuzne ponudbe v Sloveniji, saj je edini hotel, ki sodi v kategorijo s petimi zvezdicami de luxe. Gre za legendaren objekt z legendarno postrežbo, ki ponuja 164 superior in deluxe sob, 17 suit, kakopak pa ne manjka niti predsedniški apartma. Je luksuz v pravem pomenu, ki se prek sob razteza tudi na kulinariko, wellness center, prireditvene dvorane, fitnes,…

1. Hotel Cubo

Ljubljanski Hotel Cubo je zvezda stalnica na TripAdvisorju ko gre za odličnost in visoko kotira tudi na evropski ravni. Mnenje gostov so vedno izjemna in v presežnikih, visoke ocene pa jim prinašajo izvirnost, svetovljanskost in postavljanje novih strandardov. Je relativno majhen in intimen, z osebjem, ki se posveti vsakemu gostu posebej, a kljub ”drobcenosti” nudi vse tisto, kar ponujajo veliki.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najlepše hrvaške plaže: plaže v Istri, Kvarnerju in Dalmaciji