fbpx

Najboljši pametni telefoni 2020: to so pametni telefoni, ki jih nestrpno čakamo!

Samsung Galaxy S20, S20+ in S20 Ultra

Ste v letu 2019 odlašali z nakupom novega pametnega telefona in raje počakali, da vidite, kaj prinaša leto 2020? Izbira bo spet pestra, in tukaj so najboljši pametni telefoni 2020, ki jih komaj čakamo!

Zaradi ljudi, ki neutrudno razkrivajo informacije iz zakulisja proizvajalcev pametnih telefonov, vemo za skoraj vse telefone, ki bodo letos ugledali luč sveta. Vemo tudi, da bomo letos deležni več naprav, katerih zaslon bo zložljiv, podobno kot pri telefonu Samsung Galaxy Fold. Bo pa zagotovo najbolj popularen trend večanje števila kamer. Poleg že običajne ultraširoke, glavne in telefoto kamere bomo dobili vsaj še eno. Ne moremo se izogniti niti dejstvu, da bo vedno več telefonov ponujalo sporazumevanje s tehnologijo 5G.

Poglejmo si torej, kaj bo leto 2020 prineslo v svetu pametne telefonije.

Najboljši pametni telefoni 2020

Samsung Galaxy S20, S20+ in S20 Ultra

11. februar 2020

Samsung Galaxy S20, S20+ in S20 Ultra
Samsung Galaxy S20, S20+ in S20 Ultra

Med prvimi, tako kot vsako leto, svoje premijske naprave Galaxy S razkaže Samsung. Po spletnih virih sodeč, se bodo numerično imenovali S20 in ne S11, čeprav bi na podlagi datuma predstavitve lahko trdili drugače. Obetajo se nam tri naprave, vse pa naj bi v osnovi podpirale 5G. Razlike v drobovju med napravami bodo minimalne, torej različne velikosti zaslonov in baterij.

Kot kaže, se bodo pri Samsungu veliko poigravali s kamerami. Po govoricah sodeč, bodo med drugim uporabili kamero z ločljivostjo 108 MP in telefoto kamero po principu periskopa (podobno kot pri Huaweiu P30 Pro), ki naj bi dosegala 100-kratni digitalni zoom. Pri vseh treh napravah bo ostala zaslonska luknja za selfi kamero, le da bo ta manjša. Mogoča je tudi implementacija 3D-skenerja obraza (podobno kot Applov Face ID). Cena za najboljši model, torej Samsung S20 Ultra, naj bi se začela pri 1.349 evrih.

Samsung Galaxy Z Flip

11. februar 2020

Fotografije potencialnega izgleda pametnega telefona Samsung Galaxy Z Flip
Fotografije potencialnega videza pametnega telefona Samsung Galaxy Z Flip

Zelo verjetno bo Samsung predstavil novo družino telefonov, v kateri bo mogoče najti le takšne, katerih zaslon se bo lahko pregibal. Galaxy Foldu se bo pridružil Galaxy Z Flip, ki se bo tokrat odpiral v nasprotni smeri in spominjal na Motorolin Razr 2019.

Sony Xperia 5 Plus

24. februar 2020

Potencialni izgled pametnega telefona Sony Xperia 5 Plus
Potencialni videz pametnega telefona Sony Xperia 5 Plus

Sony je v zadnjih letih povzročil ogromno zmešnjave pri poimenovanju svojih pametnih telefonov. Lani pa se je “uradno” odločil, da bodo modeli s številom 1 premijski 4K telefoni, modeli s število 5 običajni premijski telefoni in modeli s število 10 telefoni iz srednjega cenovnega razreda. V redu, pa naj bo tako. No, kot kaže, se tik za vogalom skriva Xperia 5 Plus, ki bo obdržala Sonyjev zaslon v razmerju 21:9. Ta bo imel malce tanjše robove in bo lepši pri gledanju video vsebin. Bo pa pri običajnem držanju precej visok. Zaslon naj bi bil kar 6,6-palčni.

LG G9 Thinq

24.–27. februar 2020 (na dogodku MWC)

Potencialni izgled pametnega telefona LG G9 Thinq
Potencialni videz pametnega telefona LG G9 Thinq

Februar bo zagotovo zelo zanimiv in pester mesec za ljubitelje telefonije. Svoje mišice bo razkazoval tudi LG, kako zaželena naprava pa bo G9 Thinq, bo treba še malce počakati. Trenutno kaže, da bo oblika telefona podobna tisti od modela G8, zaradi novih procesorjev Snapdragon 865 pa bo G9 zmožen podpore tehnologiji 5G. LG se je očitno letos veliko bolj posvetil kameram na zadnji strani.

Huawei P40 in P40 Pro

Marec 2020 v Parizu

Potencialni izgled pametnega telefona Huawei P40 Pro
Potencialni videz pametnega telefona Huawei P40 Pro

Bolj kot Huawei je lansko pričkanje med ZDA in Kitajsko užalostilo Evropejce, ki so njihove telefone in vmesnik vzeli za svoje in načrtovali, da bo tudi njihov naslednji telefon znamke Huawei. Ta pa se ne da, saj ima v rodni deželi še vedno ogromno kupcev. Nova P40 in P40 Pro bosta predstavljena v Parizu, njuna glavna atributa pa bo kakopak peterica kamer, ki jih bo krasila oznaka Leica. Glavna kamera naj bi imela ločljivost kar 64 MP. Trenutno govorice kažejo tudi na to, da bo zaslon imel luknji za selfi kamero, podobno tisti na telefonu Galaxy S10+.

Huawei Mate XS

Marec 2020

Pametni telefon Huawei Mate X
Pametni telefon Huawei Mate X

Lani sta se ravno Galaxy Fold in Mate X bojevala za prestol najboljšega zložljivega telefona (Royole FlexPai sploh ne omenjamo). Na koncu pa je Mate X kar nekako poniknil, vse oči pa so bile uprte v njegovega tekmeca. Mogoče bo letos drugače, saj je Huawei že pripravil izboljšano različico z imenom Mate XS. Ta naj bi imel trpežnejši pregib in kakovosten zaslon, ki ga je mogoče tudi ceneje proizvesti kot poprej. Pomeni to tudi nižjo ceno? Spomnimo, da je Mate X ob izidu stal kar 2.299 evrov.

iPhone SE 2

Spomladi 2020 (?)

Pametni telefon Apple iPhone 8
Pametni telefon Apple iPhone 8

Po izjemnem uspehu modela SE uporabniki že kar nekaj let nestrpno pričakujejo nadgradnjo, ki bo cenejša od preostale Applove ponudbe, a bo še vedno ponujala pristno jabolčno izkušnjo. Mediji poročajo o veseli novici, da naj bi se proizvodnja dolgo pričakovanega telefona iPhone SE 2 začela februarja, na police pa naj bi prišel to pomlad. Šušlja se, da bo telefon zapakiran v ohišje iPhona 8, torej bo še vedno ponujal dobri stari fizični gumb za TouchID.

OnePlus 8, 8 Pro in 8 Lite

April 2020

Potencialni izgled pametnega telefona OnePlus 8
Potencialni videz pametnega telefona OnePlus 8

Novi telefoni podjetja OnePlus bodo deležni bolj malo inovacij, vsaj po trenutnih podatkih sodeč. Njihov sicer privlačen dizajn bo spominjal na Samsungove telefone, saj se bo ponašal tako z luknjo v zaslonu za selfi kamero kot ukrivljenim zaslonom. Na zadnji strani nas bodo pričakale 3 standardne kamere. Za model 8 Pro se šušlja, da bo uporabljal zaslon z osveževanjem pri 120 Hz.

Potem pa je tu še model 8 Lite. Ta bo verjetno zapolnil prostor, na katerem so nekoč kraljevali vsi telefoni OnePlus (preden so se podražili). Šlo bo za cenovno dostopen pametni telefon, ki s hitrostjo delovanja ne bo pretiraval, naj bi pa vseeno ponudil sporazumevanje s tehnologijo 5G.

Nokia 9.2 PureView

Avgust 2020

Pametni telefon Nokia 9 PureView
Pametni telefon Nokia 9 PureView

Po govoricah sodeč, bo Nokia posodobila model 9 PureView, ki je najbolj znan po kar sedmih luknjah na zadnji strani (5 od teh so kamere, ki skupaj zajamejo eno fotografijo). Ker naj bi nova Nokia 9.2 imela procesor Snapdragon 865, bo obdelovanje zajetih fotografij JPEG veliko hitrejše kot prej, izboljšane kamere pa bodo zelo verjetno proizvajale še boljše rezultate (surovi RAW-posnetki so bili pri Nokii 9 PureView resnično dobri).

Apple iPhone 12 (11S?)

September 2020

Pametni telefon Apple iPhone 11 Pro Max
Pametni telefon Apple iPhone 11 Pro Max

Apple je prehod v nova števila (brez končnice “s”) običajno rezerviral za predstavitev novega dizajna, z lanskim prihodom iPhona 11 pa je uporabnike rahlo zmedel. Bo to prvi iPhone s končnico “s”, ki bo spremenil svoj dizajn? Zdajšnji je namreč star že tri leta in nujno potrebuje posodobitev. Zato se letos nadejamo vsaj zmanjšanja “notcha” ali pa kar njegove odstranitve. Predvidevamo, da bo to leto pridobil tudi podporo tehnologiji 5G (ta se čez lužo že vztrajno širi).

To so pametni telefoni 2020, za katere vemo, da bodo prišli na police, njihovi opisi in specifikacije pa so trenutno le stvar govoric in so zato nezanesljivi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!