fbpx

Google Envelope: ovojnica, s katero pred sabo skrijete svoj telefon

Google je v sklopu svoje iniciative za boljše počutje v digitalni dobi razvil papirnato ovojnico, v katero lahko pred sabo skrijete svoj pametni telefon. Ta vam pomaga, da se malce umaknete in spočijete od vedno bolj vseprisotnega digitalnega sveta. S papirnato ovojnico Envelope lahko svoj telefon spremenite v preprostejšo napravo, saj ovojnica omeji kar lepo število funkcij, ki jih pametni telefoni ponujajo, in nam kradejo čas.

Serijo dveh različnih ovojnic Google Envelope, ki omejujeta funkcije pametnih telefonov, so razvili pri oblikovalskem studio Special Projects. Ena od ovojnic spremeni vaš telefon v preprost telefon, s katerim lahko le kličete ali sprejemate klice, medtem ko druga spremeni vaš telefon v fotoaparat ali videokamero.

Cilj je bil ustvariti prijazen in čaroben uporabniški vmesnik, ki ga je mogoče prenesti na domačem računalniku in ga natisniti. Ovojnice trenutno podpirajo samo Google Pixel 3a in jih je mogoče prenesti iz aplikacije v trgovini Play s kodo, ki je na voljo tudi na Githubu.

 “Navdihnil nas je trend, ko si ljudje za na počitnice in za konce tedna kupujejo drug, preprostejši telefon, in si tako želijo omejiti dostop do tehnologije,” so pojasnili v studiu. Želeli smo ustvariti dostopnejšo različico tega, ki bi ljudem omogočila poskusiti preživeti dan brez telefona, ne da bi se zavezali k nakupu nove naprave,” so dodali.

Google Envelope
Google Envelope

“Raziskovali smo, kako narediti ovojnico trajnejšo, iz materialov, kot je folija tyvek, vendar se nam je zdelo, da bo to izdelek, ki ni namenjen dolgotrajni uporabi,” so razložili oblikovalci. “S tem, da se kuverta ob odprtju uniči, smo tudi povečali možnost, da se bo nekdo zanesljiveje držal svojih ciljev.”

Ovojnico Google Envelope si natisnete in jo sestavite.
Ovojnico Google Envelope si natisnete in jo sestavite.

Google je predstavil tudi aplikacijo Activity Bubbles, ki je zasnovana tako, da uporabnikom pomaga odkriti, kakšna je njihova uporaba telefona. Vsakič, ko odklenete telefon, se na ozadju pojavi nov mehurček. Večkrat ko boste odklenili in uporabljali telefon, večji bodo mehurčki.

Dodatne Informacije

Več informacij:
experiments.withgoogle.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!