Arctic Bath: plavajoči hotel pod severnim sijem

Na švedski reki Lule se je odprl nov hotel z inovativnim konceptom. Arctic Bath je plavajoči hotel in spa, kjer si lahko privoščite res edinstven wellness oddih.

Glavni hotelski objekt hotela Arctic Bath je plavajoča okrogla, ki sta jo zasnovala arhitekta Bertil Harström in Johan Kauppi. Želela sta zasnovati objekt, ki bi spominjal na ptičje gnezdo, okrog njega pa bi bile še ostale plavajoče enote in nekaj kopenskih kabin za goste. Ta edinstveni hotel pod čarobnim severnim sijem in poletnim polnočnim soncem vabi na nepozaben oddih, prijazen za okolje in vaše dobro počutje.

Hotel Arctic Bath
Hotel Arctic Bath

Poleg glavnega plavajočega objekta hotel vključujeudobne in luksuzne kabine na vodi ali na kopnem, ki so z okoliško neokrnjeno naravo povezane z naravnimi, trajnostnimi materiali z bogato zgodovino – leseni, kamniti elementi so harmonično povezani s prestižnimi tekstilnimi elementi v prijeten, sodoben in izčiščen skandinavski dizajn.

Kabine hotela Arctic Bath
Kabine hotela Arctic Bath

Plavajoče kabine ponujajo 24 m2 prostora in so namenjene predvsem parom. S kopnim so povezane prek plavajočih mostičkov, obdajajo pa jih kar 57,5 m2 velike terase, ki ponujajo nepozaben prostor za meditacijo, lovljenje sončnih žarkov in opazovanje severnega sija.

Apartma za dve osebi na kopnem
Apartma za dve osebi na kopnem

Na kopnem so kabine večje (62 m2), v njih pa lahko uživa do pet gostov. Kabine stojijo na pilotih, ob čudoviti obali, obkroženi z bujno vegetacijo, in so med seboj povezane s pešpotmi. Zadnja kabina pa je kar 62 m2 velik apartma za dve osebi v dveh nadstropjih, ki ju povezuje spiralno stopnišče. Na strehi lahko srečni parček uživa ob jutranji kavi, sprostitvi, meditaciji in nepozabnih pogledih na okoliško naravo.

Gostje lahko obiščejo tudi hotelsko restavracijo, kad s hladno vodo na prostem ter spa in savno.

Kad s hladno vodo na prostem
Kad s hladno vodo na prostem

Ideja za hotel Arctic Bath se je porodila leta 2010, ob odprtju Treehotela, prav tako v Haradsu. Idejo je Harström leta 2013 nadgradil s pomočjo Johana Kauppija – skupaj sta zasnovala plavajoče ptičje gnezdo, glavni objekt hotel Arctic Bath, ki je svoja vrata odprl 15. januarja 2020.

Galerija: hotel Arctic Bath

Dodatne Informacije

Več informacij:
arcticbath.se

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!