01_Experiments_Line_up_without_copy copy
V zraku · tehnologija · aplikacije - app · Utrip mesta · zdravje & lepota

Google je predstavil zbirko orodij, katerih cilj je, da ljudem pomagajo najti boljše ravnotežje pri uporabi tehnologij. V ta namen so ustvarili šest eksperimentalnih aplikacij, ki pomagajo pri digitalnem detoksu ter spodbujajo zdrav način življenja.

Vsako izmed teh orodij se osredotoča na drugo vedenje. Unlock Clock tako prikazuje, kolikokrat na dan smo odklenili telefon. We Flip pomaga družinam in prijateljem, da se skupaj odklopijo od tehnologije, in sicer tako, da istočasno “pritisnejo” na gumb in svoje telefone nastavijo na način “ne moti”. Post Box minimizira obvestila le na tista, ki smo jih prehodno načrtovali, Desert Island uporabnika izzove, da dan preživi le s pomočjo osnovnih aplikacij, Morph pa pomaga pri osredotočenosti tako, da prikazuje le tista obvestila, ki so povezana s tem, kar trenutno počnemo. Kolekcija vključuje tudi “papirnati” telefon Paper Phone, ki uporabnikom omogoča uživanje v digitalnem detoksu tako, da vse informacije, ki jih rabijo za tisti dan (npr. kontaktne podatke, recepte, elektronska sporočila …) natisne na papir.

Vseh šest aplikacij je na voljo v Trgovini Play, odprtokodni sistem, ki je bil uporabljen pri ustvarjanju orodij, pa omogoča, da poskusite s svojimi eksperimenti. V ta namen je Google pripravil tudi PDF z navodili, informacijami o aplikacijah in s predlogi.

Google sicer že ima nekaj funkcij, ki naj bi pripomogle k dobremu počutju in pri digitalnem detoksu. Tako je za Android na voljo Wind Down, ki zatemni zaslon telefona ob uri, ko gremo spat, in pa Take a Break za YouTube, ki se sproži, ko zazna, da smo na portalu presegli določeno kvoto pretočne vsebine.


Trgovina za mobilne aplikacije Aplikacije, ki jih ni pametno imeti na telefonu in so lahko celo zelo nevarne erik-lucatero-UrhMJ6kfKlo-unsplash Kako ti Instagram pove, da je nekdo zagledan vate? 3 aplikacije, s katerimi moderno in odbito opremite stanovanje 3+ aplikacije, s katerimi moderno in odbito opremite stanovanje 858489-f6dc98e0a4c6b1079cedbb547409fd9547545b24 Superhuman: najhitrejša e-poštna aplikacija, ki na enem mestu združuje čisto vse · ·