Najboljši podcasti 2020: podcasti za čuječnost, s katerimi se boš umiril in odplaknil stres

Zadnjič posodobljeno: :

Najboljši podcasti 2020 za čuječnost vam bodo pomagali, da živite v trenutku!

Čuječnost (ang. mindfulness) je trenutno “modna muha”, a naj vas to ne odvrne od tega trenda, saj je tako priljubljen iz več razlogov. Življenje v trenutku in izogibanje pretiranemu razmišljanju sta le dva majhna delčka poti do prakticiranja čuječnosti, kjer pridejo izjemno prav najboljši podcasti 2020 za čuječnost.

S takšnim številom podcastov, aplikacijami in neštetimi nasveti, ki jih najdemo na internetu, je skrajni čas, da imate na voljo kratek, a prijazen seznam, s katerim si boste olajšali življenje.

Nekateri podcasti so meditativni, drugi so nekakšna mešanica okroglih miz, priložnostih klepetov strokovnjakov, ki govorijo iz lastnih izkušenj. Vmes se najde tudi podcast za mlajše poslušalce, saj navsezadnje ni nikoli prezgodaj, da malčke odvrnemo od zaslonov in jih naučimo živeti v trenutku.

V nadaljevanju vas čakajo podcasti, na katere se je vredno naročiti.

Mindful

Apple Podcasts

Ta podcast je kombinacija meditativne čuječnosti in prakticiranja, zato je odličen za začetnike oziroma za uvod. S klepeti o tem, kam točno bo vodila pot do čuječnosti, in tudi s pogovori o stališčih okoli te tematike, je to odličen podcast, ki vas bo ohranil v trenutku. Je tudi idealen način, da opazite manjše vsakodnevne podrobnosti, ki bi jih sicer spregledali.

podcasts.apple.com

The Overwhelmed Brain

Apple Podcasts

The Overwhelmed Brain pokriva vse teme – od strupenih odnosov do tesnobe in stresa – in je podcast za tiste, ki želijo postavljati vprašanja in se poglobiti v človeško psiho. Podcast za samopomoč Paula Colaiannija je vsekakor zanimivo poslušanje za vse, ki želijo razumeti, zakaj smo ljudje programirani, da razmišljamo tako, kot razmišljamo.

podcasts.apple.com

Headspace

Headspace

Gre za verjetno eno bolj znanih imen, ko gre za aplikacije za čuječnost. Ima pa Headspace tudi priročen podcast, ki ga lahko najdete na njihovi spletni strani. Ta zaokrožen podcast zajema vse – od stresa, do gibanja in sreče – vključuje pa celo predloge za vodene sprehode in pa okrogle mize.

headspace.com

Selfie

Life Listened

Podcast je rezultat lifestyle blogerke Sarah James in psihoterapevtke Kristen Howerton, ki sta združili moči, da pripravita vodič za samopomoč. Je poglobljen pogled v vsakodnevne tematike, ki jih pogosto spregledamo, med drugim, “Zakaj ne jem tako, kot bi moral?”, in “Kako se dovolj naspim?”. Je pogovorni podcast, ki zajema tako male “neumnostI”, kot tudi zelo resne pogovore. Prav tako ga je vredno poslušat, če vas zanima zanimivo, poučno poslušanje.

lifelistened.com

Couragemakers

Apple Podcasts

Podcast, ki ga je ustvarila Meg Kissack, je podcast za sanjarje in kreativce, ki želijo v življenju nekaj drugačnega. Nova epizoda je objavljena vsak ponedeljek, podcast pa vključuje klepete o življenju, navdihujoče zgodbe in nove izkušnje, ki skupaj ustvarijo resnično zanimivo in spodbudno poslušanje.

podcasts.apple.com

Peace Out

Bed Time

Če iščete kratke, pomirjujoče podcaste, ki jih je enostavno poslušati in so idealne za vključitev v otrokovo rutino pred spanjem, potem je Peace Out odlična izbira. Sestavljen je iz kratkih zgodb, ki so kot nalašč za odrasle, ki želijo prakticirati čuječnost, kot tudi za otroke, ki želijo poslušati zgodbe. Je kratko, a prijetno poslušanje in odličen uvod v koncept.

bedtime.fm

OneMind

Apple Podcasts

Svet je tako zelo zaseden, ali res obstaja čas v dnevu, ko lahko meditiramo? Odgovor je odločen “DA!”. Ta podcast, ki je kombinacija intervjujev z učitelji meditacije in tistimi, ki jo preprosto radi izvajajo, je odličen način za vključitev umetnosti meditacije v naše vsakdanje življenje.

podcasts.apple.com

The Daily Meditation

Spotify

Podcast je namenjen tistim, ki preprosto nimajo dovolj ur v dnevu. Dnevni podcast traja namreč natanko 8 minut in je tako dovolj kratek, da ga lahko stisnete v še tako zasedene urnike. Vodi ga učiteljica meditacije, Mary Meckley, ki želi izboljšati našo osredotočenost, zmanjšati stres in nas sprostiti.

spotify.com

The Anxiety Guy

Apple Podcasts

To je podcast, ki je nastal iz osebnih izkušenj. Ustvaril ga je Dennis Simsek, nekdanji profesionalni teniški igralec, ki se je 6 let boril s panično motnjo in tesnobnostjo. Danes je t.i. life coach, ki drugim pomaga s svojimi izkušnjami. Podcast zajema temo depresije, kako obvladovati stres in vprašanja v zvezi s tesnobnostjo. Vredno poslušanja.

podcasts.apple.com

The Ezra Klein Show

Apple Podcasts

Ta podcast, ki ga je produciral Vox, natančno preučuje tisto, kar ljudi žene. Ste se kdaj vprašali, zakaj nekateri ljudje skoraj brez napora pridejo na vrh svojega poklica, zakaj se nekateri politiki pritožujejo, drugi pa ne, ali zakaj je COVID-19 bolj potrpežljiv kot ljudje? Ta podcast se osredotoča na ozadje dnevnih novic, da bi ugotovil, zakaj ljudje ravnajo tako, kot ravnajo.

podcasts.apple.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
40 let sem potrebovala, da sem se naučila teh 40 lekcij, nikoli ne pozabim na prvo!