fbpx

Najboljši pohodniški nahrbtniki: kako izbrati dober pohodniški nahrbtnik?

Nakup pohodniškega nahrbtnika za vsak proračun

Foto: envato

Pohodništvo je edinstven način za vadbo in doživetje na prostem. Ni ga čez čudovite razglede, ki nas nagradijo na samem vrhu, po dolgem vzponu. Številne poti pa ponujajo dih jemajoče razglede že med hojo samo. Treba pa je izbrati tudi pravo opremo, od oblačil, obutve in nahrbtnikov, ki so izrednega pomena na poti. V prispevku vam razkrivamo, kako izbrati najboljši pohodniški nakrbnik.

Kot pri večini opreme je tudi najboljši pohodniški nahrbtnik v veliki meri odvisen od tega, kdo ga uporablja, pa tudi od tega, kje, kdaj in kako. Dobro se mora prilegati vašemu telesu, vendar mora biti primeren tudi za dolžino in pogoje pohodov, ki jih nameravate opraviti, zato morate upoštevati naslednje lastnosti.

1. Prileganje in udobje

Ključna značilnost pri izbiri nahrbtnika pravilna lega. Vsakdo ima različno dolžino trupa in večina jih je zasnovanih za določene dolžine trupa. Nekateri so do določene mere nastavljivi, drugi ne. Pri nakupu nahrbtnika se morate prepričati, da se pas za boke prilega vašemu.

Nahrbtnik si v trgovini oprtajte in bodite pozorni na udobje, naramnice vas ne smejo tiščati, preverite, pa tudi kako se prilega na vaših bokih. Nahrbtnik zapnite in ga zategnite.

Ta mora objeti vaše boke, saj morajo ti prenesti težo nahrbtnika. Naramnice se morajo popolnoma prilegati obliki vašega telesa ne smejo nositi teže bremena.

2. Nosilnost

Razmislite, koliko bo tehtala vsa vaša oprema in koliko prostora bo zavzela v vašem nahrbtniku. Od nakupa je odvisno tudi kakšen nahrbtnik boste izbrali in kupili. Odvisno je ali kupujete nahrbtnik za enodnevne ali večdnevne pohode.

Na splošno je bolje, da si prizadevate za najmanjši in najlažji nahrbtnik, ki lahko nosi vse, kar potrebujete. Večina nahrbtnikov za en dan je velikosti od 20 do 35 litrov. Za večdnevne pohode izberite nahrbtnik, s prostornino od 40- do 50-litrov. Nahrbtniki za daljša potovanja imajo prostornino tudi do 100 litrov.

3. Zračnost

Nahrbtniki se med pohodom tesno držijo vašega telesa, zato morajo zadržati toploto in potenje. Številni nahrbtniki imajo tudi zračne materiale in mrežasto prezračevanje za povečanje pretoka zraka.

Pohodniški nahrbtniki za vse priložnosti

Zadnja posodobitev 2022-12-02 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!