Najboljši trdi eko šamponi brez embalaže, ki jih je vredno poskusiti

V svetu, kjer vlada množična proizvodnja, se vse več ljudi zanaša na izdelke, pridobljene na naraven način. To pravilo ne velja upoštevati le pri nakupovanju živil, pač pa tudi pri izbiri kozmetike. Predstavljamo vam top trde šampone brez embalaže, ki jih je vredno poskusiti.

V zadnjem času vse več pozornosti vzbuja onesnaževanje s plastiko. K slednjemu med drugim pripomorejo tudi šamponi v plastičnih embalažah. Ljudje smo se že začeli izogibati plastičnim vrečkam in posegati po stekleničkah za večkratno uporabo, zato je vsekakor prišel čas, da šampone v plastičnih embalažah zamenjamo s trdimi šamponi brez embalaže.

Trdo milo naj bi bilo v povprečju enakovredno dvema do trem stekleničkam tekočega šampona, ki ponavadi vsebuje približno 80 % vode. To pomeni, da ob nakupu mila ne boste delovali le okolju prijazno, pač pa boste hkrati prihranili nekaj denarja.

Če se boste odločili za menjavo šampona, morate lasem dati čas, da se nanj privadijo. Obupati ne smete niti, če v prvih nekaj tednih ne bodo videti tako, kot si želite. V tem obdobju si lahko enkrat ali dvakrat tedensko pomagate z jabolčnim kisom, po zaslugi katerega naj bi bili vaši lasje mehki in sijoči. Ta naj bi namreč pomagal vzpostaviti normalen pH, okrepil naj bi lase od korenin do konic in pregnal prhljaj. Lase si pred zadnjim izpiranjem umijte z vodo, ki ste ji dodali dve jedilni žlici kisa. Na koncu jih ne pozabite dobro sprati, saj se boste le tako lahko znebili neprijetnega vonja.

Odločite se lahko med dvema načinoma uporabe trdega šampona: ali ga na lase nanesete šele po drgnjenju z rokami ali pa neposredno. Prepričajte se, da ga po umivanju vsakič osušite. Priporočamo vam, da ga shranite v posodico, oblikovano posebej za mila.

Z naravnimi mili do zdravih las.
Z naravnimi mili do zdravih las.

Trdi eko šamponi v milu brez embalaže, ki jih predstavljamo tokrat, ne vsebujejo natrijevega lavret sulfata – sestavine mnogih šamponov, ki spodbudi penjenje. Izogniti se ga velja predvsem zaradi njegovih dražilnih učinkov.

Galerija: Najboljši trdi eko šamponi

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Plešasti moški (oziroma moški z obrito glavo) so uspešnejši, inteligentnejši in bolj možati! Resnica ali laž?