fbpx

Dvojni standardi naše družbe skozi ilustracije

Dvojni standardi naše družbe skozi ilustracije

Naša družba opeva dosežke na področju enakega obravnavanja, zares pa je treba narediti še veliko, da se bomo lahko oklicali za odprte, brez predsodkov in stereotipov. Dvojni standardi so del naše družbe in dokaz je pred vašimi očmi.

Enakost je temelj vsake demokratične družbe, a morali bomo narediti še veliko, preden bomo v popolnosti izkoristili vse, kar nam v okviru te človekove pravice pripada. Seveda se je naša družba razvila na bolje v zadnjih letih, vendar je v ozračju še veliko dvojnih standardov, ki razdeljujejo ljudi.

Najbolj očitni dvojni standardi izhajajo iz enakosti spolov – začenši z razlikami med moškimi in ženskami, ko gre način razmišljanja, življenja, oblačenja … V galeriji smo zbrali ilustracije umetnikov, ki s svojimi deli odstirajo problem neenakosti in nas opozarjajo, kako togi so naši umi, ko gre za prepoznavanje takšnih situacij v dejanskem življenju.

Galerija: Dvojni standardi družbe

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!