fbpx

Najboljši znanstvenofantastični filmi 2017

Leto 2017 je bilo leto znanstvenofantastičnih filmov z vrsto zapletov, ki so oboževalce prikovali na sedeže kinodvoran. Med adrenalinsko akcijo, živahno komedijo in premišljenim futurizmom je vsak lahko našel nekaj zase. In tukaj so najboljši znanstvenofantastični filmi 2017.

Najboljši znanstvenofantastični filmi 2017:

Transformerji: Zadnji vitez (Transformers: The Last Knight, 2017)


Bitka med Avtoboti in Deseptikoni namreč še zdaleč ni odločena. Potem ko Optimus Prime ugotovi, da je njegov planet Cybertron uničen ter da je za to odgovoren prav on, poskuša najti način, da bi planet znova oživil.

Varuhi galaksije, 2. dejanje (Guardinas of the Galaxy Vol. 2, 2017)


Varuhi se trudijo obraniti novoustanovljeno družino, medtem ko razrešujejo skrivnost pravega porekla Petra Quilla. Stari sovražniki postanejo novi zavezniki.

Kako ozdraviti dobro počutje (A Cure for Wellness, 2017)


Psihološki triler o idiličnem, toda misterioznem velnes centru v švicarskih Alpah, kamor se po šefa odpravi mlad ambiciozen poslovnež Lockhart. Ta hitro posumi, da tamkajšnje čudežne prakse niso, kar se zdijo na prvi pogled, in hitro začne razkrivati temačne skrivnosti.

Thor: Ragnarok (2017)


Thor je brez svojega močnega kladiva ujet na drugi strani vesolja ter se trudi, da bi se čim prej vrnil v Asgard in preprečil Ragnarok. Pred reševanjem civilizacije pa mora preživeti še smrtonosno gladiatorsko tekmovanje, v katerem bo soočen s svojim bivšim zaveznikom in kolegom Maščevalcem – Neverjetnim Hulkom.

Valerian in mesto tisočerih planetov (Valerian and the City of Thousand Planets, 2017)


Časovna agenta Valerian in Laureline skrbita za mir v galaksiji. Poveljnik ju pošlje v osupljivo milijonsko vesoljsko velemesto Alpha, ki ga naseljujejo tisočere vrste Nezemljanov iz vseh kotičkov vesolja. Na prvi pogled se zdi, da so meščani svoje talente posvetili dobronamernim raziskavam novih tehnologij, toda pod sijočim površjem se skriva temačna skrivnost.

Marjorie Prime (2017)


86-letna Marjorie preživlja svoje zadnje dni z računalniško različico svojega pokojnega moža. “Prime” se zanaša na njene informacije in informacije njenih bližnjih, da bi lahko razvil bolj kompleksno razumevanje njegove zgodovine. Ko se njuna interakcija poglobi, se začne družina spominjati pogosto boleče preteklosti.

Iztrebljevalec 2049 (Blade Runner 2049, 2017)


Trideset let po dogodkih iz prvega filma novi iztrebljevalec, policist K iz Los Angelesa, razkrije dolgo zakopano skrivnost, ki bi utegnila pahniti delček družbe, ki še ostaja, v popoln kaos. To odkritje ga prisili v lov za Rickom Deckardom, nekdanjim iztrebljevalcem, za katerim so se pred 30 leti izgubile vse sledi.

Osmi potnik: Zaveza (Alien: Covenant, 2017)


Posadka kolonialne ladje Covenant pristane na sicer čudovitem, toda sovražnem planetu, kjer naletijo na androida Davida, enega od dveh preživelih članov odprave Prometej, ki je doživela svoj konec v prejšnjem filmu.

Vojna za planet opic (War for the Planet of the Apes, 2017)


Cezarjeve opice so v hudem položaju: umaknile so se v gozdove, kjer se nenehno spopadajo s človeško vojsko, ki ji poveljuje neizprosni polkovnik McCullough. Opice utrpijo strašanske izgube in Cezarja prizadene sleherna srd. Odloči se, da bo maščeval življenja svoje vrste in se ne glede na posledice postavil po robu ljudem, ki so ga ustvarili.

Okja (2017)


Majhna deklica mora pred pohlepno mednarodno korporacijo obvarovati ogromno žival, ki sliši na ime Okja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!